ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରାନ୍ତ ସଦ୍ୟତମ ସୂଚନା
● ଦେଶରେ ସୁସ୍ଥତା ସଂଖ୍ୟାରେ ଆଖିଦୃଶିଆ ବୃଦ୍ଧି
● ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରାୟ 75,000 ଆରୋଗ୍ୟ
● ସମୁଦାୟ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ପ୍ରାୟ 34 ଲକ୍ଷ
09 SEP 2020 11:45AM by PIB Bhubaneswar
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ, ଭାରତର ସୁସ୍ଥତା ସଂଖ୍ୟା ଏକ ନୂତନ ଶିଖର ଛୁଇଁଛି । ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ରେକର୍ଡ ସଂଖ୍ୟକ 74,894 ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଏହା ସହିତ, ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 33,98,844 ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 77.77 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ସାପ୍ତାହିକ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଦେଖିଲେ ଜୁଲାଇ ତୃତୀୟ ସପ୍ତାହରେ ଥିବା ମୋଟ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା 1,53,118 ଥିବା ବେଳେ ଏହା ସେପ୍ଟେମ୍ବର ପ୍ରଥମ ସପ୍ତାହରେ 4,84,068କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ମୋଟ 89,706 ନୂଆ ସଂକ୍ରମିତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ସେଥିମଧ୍ୟରୁ କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 20,000ରୁ ଅଧିକ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶରେ 10,000ରୁ ଅଧିକ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ସେହିପରି 60 ପ୍ରତିଶତ ନୂତନ ମାମଲା କେବଳ 5ଟି ରାଜ୍ୟରୁ ଆସିଛି ।
ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା 8,97,394 ରହିଛି । 2,40,000ରୁ ଅଧିକ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ସହ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ତାଲିକାରେ ଆଗୁଆ ଥିବାବେଳେ ଏହା ପଛକୁ କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଏବଂ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ପ୍ରତ୍ୟେକ 96,000ରୁ ଅଧିକରେ ରହିଛନ୍ତି । ଦେଶର ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ଶତକଡା 61 ଭାଗ 5ଟି ରାଜ୍ୟ ଯଥା ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ତାମିଲନାଡୁରେ ରେକର୍ଡ ହୋଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସମୁଦାୟ 1,115ଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 380 କର୍ଣ୍ଣାଟକରୁ 146 ଓ ତାମିଲନାଡୁରୁ 87 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।
କ୍ର.ସଂ
ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ସକ୍ରିୟ ମାମଲା
ସୁନିଶ୍ଚିତ ମାମଲା
ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ / ଡିଶ୍ଚାର୍ଜ/ସ୍ଥାନାନ୍ତରଣ ମାମଲା
ସମୁଦାୟ ମୃତ୍ୟୁ
09.09.20 ସୁଦ୍ଧା
09.09.20 ସୁଦ୍ଧା
08.09.20 ସୁଦ୍ଧା
ଗତକାଲି ଠାରୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ
09.09.20 ସୁଦ୍ଧା
08.09.20 ସୁଦ୍ଧା
ଗତକାଲି ଠାରୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ
09.09.20 ସୁଦ୍ଧା
08.09.20 ସୁଦ୍ଧା
ଗତକାଲି ଠାରୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ
TOTAL CASES
897394
4370128
4280422
89706
3398844
3323950
74894
73890
72775
1115
1
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର
243809
943772
923641
20131
672556
659322
13234
27407
27027
380
2
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
96937
412190
404324
7866
308573
300770
7803
6680
6534
146
3
ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ
96769
517094
506493
10601
415765
404074
11691
4560
4487
73
4
ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ
63256
278473
271851
6622
211170
205731
5439
4047
3976
71
5
ତାମିଲନାଡୁ
50213
474940
469256
5684
416715
410116
6599
8012
7925
87
6
ତେଲଙ୍ଗାନା
31654
147642
145163
2479
115072
112587
2485
916
906
10
7
ଆସାମ
29206
130823
128244
2579
101239
99076
2163
378
370
8
8
ଓଡିଶା
28628
131382
127892
3490
102185
99398
2787
569
556
13
9
ଛତିଶଗଡ
26915
50114
47280
2834
22792
22177
615
407
395
12
10
କେରଳ
23280
92515
89489
3026
68863
66997
1866
372
359
13
11
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ
23254
186956
183865
3091
160025
157029
2996
3677
3620
57
12
ଦିଲ୍ଲୀ
22377
197135
193526
3609
170140
168384
1756
4618
4599
19
13
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ
17205
77323
75459
1864
58509
56909
1600
1609
1589
20
14
ହରିୟାଣା
16890
81059
78773
2286
63315
61611
1704
854
829
25
15
ଗୁଜରାଟ
16319
106804
105509
1295
87352
85907
1445
3133
3120
13
16
ପଞ୍ଜାବ
16230
67547
65583
1964
49327
47020
2307
1990
1923
67
17
ଝାଡଖଣ୍ଡ
15438
55296
52620
2676
39362
37550
1812
496
482
14
18
ବିହାର
15346
150502
149027
1475
134391
132145
2246
765
761
4
19
ରାଜସ୍ଥାନ
15090
94126
92536
1590
77872
76427
1445
1164
1151
13
20
ଜମ୍ମୁ-କଶ୍ମୀର
11859
45925
44570
1355
33251
32760
491
815
801
14
21
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
8261
26094
25436
658
17473
17123
350
360
348
12
22
ତ୍ରିପୁରା
6903
16717
16135
582
9653
9342
311
161
152
9
23
ପୁଡୁଚେରୀ
4831
17749
17316
433
12581
12135
446
337
325
12
24
ଗୋଆ
4499
21630
21173
457
16875
16427
448
256
245
11
25
ଚଣ୍ଡିଗଡ
2334
6372
5995
377
3960
3734
226
78
74
4
26
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
2326
7831
7660
171
5445
5370
75
60
56
4
27
ମଣିପୁର
1683
7202
7106
96
5480
5358
122
39
38
1
28
ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
1670
5402
5180
222
3723
3596
127
9
8
1
29
ମେଘାଳୟ
1343
3076
3034
42
1716
1560
156
17
17
0
30
ଲଦାଖ
856
3102
3064
38
2211
2211
0
35
35
0
31
ସିକ୍କିମ
538
1958
1939
19
1413
1396
17
7
5
2
32
ନାଗାଲାଣ୍ଡ
496
4245
4220
25
3739
3685
54
10
10
0
33
ମିଜୋରାମ
378
1123
1114
9
745
735
10
0
0
0
34
ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦୀପପୁଞ୍ଜ
307
3392
3359
33
3035
2997
38
50
50
0
35
ଡିଏଣ୍ଡଡି ଏଣ୍ଡ ଡିଏଣ୍ଡଏନ
294
2617
2590
27
2321
2291
30
2
2
0
36
ଲାକ୍ଷାଦୀପ
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES on COVID-19
India sees an unprecedented surge in Recoveries
Nearly 75,000 recoveries in last 24 hours
Total number of Recovered Cases nearly 34 lakh
09 SEP 2020 11:45AM by PIB Delhi
In the last 24 hours, India has scaled a new high of recoveries. The total number of recovered patients in a single day has surged to a record 74,894.
With this, the total number of recoveries has touched 33,98,844 taking the Recovery Rate to 77.77%. The total number of recoveries on a weekly basis has increased from 1,53,118 during the third week of July to 4,84,068 in the first week of September 2020.
A total of 89,706 new cases have been reported in the last 24 hours, of which Maharashtra has alone contributed more than 20,000 and Andhra Pradesh has contributed more than 10,000. 60% of the new cases are reported from only 5 States.
The total number of active cases in the country stands at 8,97,394 as on date. Maharashtra is leading this tally with more than 2,40,000 whereas Karnataka and Andhra Pradesh follow with more than 96,000 each. Five States of Maharashtra, Karnataka, Andhra Pradesh, Uttar Pradesh and Tamil Nadu contribute 61% of the total active cases.
A total of 1,115 deaths have been registered in the past 24 hours. Maharashtra has reported 380 deaths followed by Karnataka with 146 deaths, whereas Tamil Nadu has logged 87 deaths.
#
Name of State / UT
Active cases
Confirmed cases
Cumulative Cured/ Discharged/Migrated Cases
Cumulative Deaths
As on 09.09.2020
As on 09.09.2020
As on 08.09.2020
Change since yesterday
As on 09.09.2020
As on 08.09.2020
Changes since yesterday
As on 09.09.2020
As on 08.09.2020
Change since yesterday
TOTAL CASES
897394
4370128
4280422
89706
3398844
3323950
74894
73890
72775
1115
1
Maharashtra
243809
943772
923641
20131
672556
659322
13234
27407
27027
380
2
Karnataka
96937
412190
404324
7866
308573
300770
7803
6680
6534
146
3
Andhra Pradesh
96769
517094
506493
10601
415765
404074
11691
4560
4487
73
4
Uttar Pradesh
63256
278473
271851
6622
211170
205731
5439
4047
3976
71
5
Tamil Nadu
50213
474940
469256
5684
416715
410116
6599
8012
7925
87
6
Telangana
31654
147642
145163
2479
115072
112587
2485
916
906
10
7
Assam
29206
130823
128244
2579
101239
99076
2163
378
370
8
8
Odisha
28628
131382
127892
3490
102185
99398
2787
569
556
13
9
Chhattisgarh
26915
50114
47280
2834
22792
22177
615
407
395
12
10
Kerala
23280
92515
89489
3026
68863
66997
1866
372
359
13
11
West Bengal
23254
186956
183865
3091
160025
157029
2996
3677
3620
57
12
Delhi
22377
197135
193526
3609
170140
168384
1756
4618
4599
19
13
Madhya Pradesh
17205
77323
75459
1864
58509
56909
1600
1609
1589
20
14
Haryana
16890
81059
78773
2286
63315
61611
1704
854
829
25
15
Gujarat
16319
106804
105509
1295
87352
85907
1445
3133
3120
13
16
Punjab
16230
67547
65583
1964
49327
47020
2307
1990
1923
67
17
Jharkhand
15438
55296
52620
2676
39362
37550
1812
496
482
14
18
Bihar
15346
150502
149027
1475
134391
132145
2246
765
761
4
19
Rajasthan
15090
94126
92536
1590
77872
76427
1445
1164
1151
13
20
J&K (UT)
11859
45925
44570
1355
33251
32760
491
815
801
14
21
Uttarakhand
8261
26094
25436
658
17473
17123
350
360
348
12
22
Tripura
6903
16717
16135
582
9653
9342
311
161
152
9
23
Puducherry
4831
17749
17316
433
12581
12135
446
337
325
12
24
Goa
4499
21630
21173
457
16875
16427
448
256
245
11
25
Chandigarh
2334
6372
5995
377
3960
3734
226
78
74
4
26
Himachal Pradesh
2326
7831
7660
171
5445
5370
75
60
56
4
27
Manipur
1683
7202
7106
96
5480
5358
122
39
38
1
28
Arunachal Pradesh
1670
5402
5180
222
3723
3596
127
9
8
1
29
Meghalaya
1343
3076
3034
42
1716
1560
156
17
17
0
30
Ladakh (UT)
856
3102
3064
38
2211
2211
0
35
35
0
31
Sikkim
538
1958
1939
19
1413
1396
17
7
5
2
32
Nagaland
496
4245
4220
25
3739
3685
54
10
10
0
33
Mizoram
378
1123
1114
9
745
735
10
0
0
0
34
A&N Islands
307
3392
3359
33
3035
2997
38
50
50
0
35
D&D & D&N
294
2617
2590
27
2321
2291
30
2
2
0
36
Lakshadweep
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0