Ministry of Health and Family Welfare
DCGI gives Nod for Restricted Emergency Use to Itolizumab for moderate to severe COVID-19 patients
11 JUL 2020 12:22PM by PIB Delhi
Itolizumab (rDNA origin), a monoclonal antibody which was already approved for severe chronic plaque psoriasis, has now been granted Restricted Emergency Use authorisation by the Drugs Controller General of India (DCGI) based on clinical trials data.
M/s Biocon has been manufacturing and marketing this drug for the treatment of patients with moderate to severe chronic plaque psoriasis since 2013 under brand name Alzumab. This indigenous drug has now been repurposed for COVID-19.
M/s Biocon has presented the Phase II clinical trial results generated in COVID-19 patients to DCGI. The results of these trials were deliberated in the Subject Expert Committee of DCGI’s office.
Details of primary endpoint of mortality, other key endpoints of lung function such as improvement in PaO2 and O2 saturation were presented. Key inflammatory markers IL-6, TNFα etc., were presented to have reduced significantly with the drug thereby preventing hyper- inflammation in COVID-19 patients.
After detailed deliberation and taking into account the recommendations of the Committee, DCGI has decided to grant permission to market the drug under Restricted Emergency Use of the drug for the treatment of Cytokine Release Syndrome (CRS) in moderate to severe Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) patients due to COVID-19, subject to some conditions like informed consent of patients, a risk management plan, to be used in hospital set up only etc.
The average cost of treatment with this indigenous drug i.e Itolizumab is also lesser than comparable drugs which are part of the “Investigational Therapies” indicated in the Clinical Management Protocol for COVID-19 of the Ministry of Health and Family Welfare.
.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দি.জি.সি.আই.না ময়ায় ওইরপ অমসুং অরুবা কোবিদ-১৯গী অনাবশিংদা আইতোলিজুমেব অসি রেস্ত্রিক্তেদ ইমর্জেন্সী ওইনা শিজিন্নবগী অয়াবা পীখ্রে
11 JUL 2020 12:22PM by PIB Imphal
মতম কুইনদগী শাথিনা নারবা সোরিয়াসিসকীদমক্তা শিজিন্নবগী অয়াবা পীখ্রবা মোনোক্লোনেল এনিতিবোদী ওইরিবা আইতোজুমেব (আর.দি.এন.এ. ওরিজিন) অসি দ্রগস কন্ত্রোল্লর জেনেরেল ওফ ইন্দিয়া (দি.জি.সি.আই.)না ক্লিনিকেল ত্রাএলগী দেতাশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা রেস্ত্রিক্তেদ ইমর্জেন্সী ওইনা শিজিন্নবগী অয়াবা পীখ্রে।
এম./এস. বাইওকোন্না ইং ২০১৩দগী হৌনা মতম কুইনা নাগনবা সোরিয়াসিসনা ময়ায় ওইরপ্না নত্ত্রগা শাথিনা নারবা অনাবশিংদা শিজিন্ননবা হায়দুনা ‘অলজুমেব’ হায়না মিংথোন্দুনা শাবা অমসুং য়োনবগী থবক চত্থদুনা লাক্লি। মসিগী লমদমসিদা শাজবা হিদাক অসি হৌজিক্তি কোবিদ-১৯গীদমক্তা শিজিন্নরগনি।
এম./এস. বাইওকোন্না কোবিদ-১৯গী অনাবশিংদা চত্থখিবা ক্লিনিকেল ত্রাএল ফেজ ২গী রিজল্ত দি.জি.সি.আই.দা পীশিনখি। রিজল্ত অসি দি.জি.সি.আই. লোয়শংগী সবজেক্ত এক্সপর্ত কমিতীগী মাংদা শন্দোক্না তাকখি।
মোর্তেলিতীগী মরু ওইবা এন্দপোইন্তকী অকুপ্পা মরোলশিং, পি.এ.ও.২ অমসুং ও.২ সেচ্যুরেসনগুম্বা থবোম্বিগী মথৌ ফগৎহনবা অতোপ্পা এন্দপোইন্তশিং অসি মখোয়গী মমাংদা পুথোকখি। আই.এল.-৬, তি.এন.এফ.αনচিংবা মরু ওইবা ইনফ্লেমেতরী মার্করশিংশু হিদাক অসিনা কোবিদ-১৯গী অনাবশিংদা হাইপর-ইনফ্লেম্মেসন থোকহনবগী চাং ৱাংনা হন্থহনবা ঙম্বা অদুসু মখোয়গী মমাংদা পুথোকখি।
কুপ্না খন্নরবা তুংদা অমসুং কমিতী অসিনা য়ারে হায়বগী মতুং ইন্না দি.জি.সি.আই.না হিদাক অসিবু রেস্ত্রিক্তেদ ইমর্জেন্সী য়ুজকী মখাদা কোবিদ-১৯না নাহনবা মীওইশিংদা ময়ায় ওইরপ নত্ত্রগা শাথিবা এক্যুত রেস্পিরেতরী দিস্ত্রেস সিন্দ্রোম (এ.আর.দি.এস.)কী সাইতোকাইন রিলীজ সিন্দ্রোম (সি.আর.এস.) লায়েংনবগী য়োনবগী অয়াবা পীখিবনি। হিদাক অসি শিজিন্নবদা অনাবগী অয়াবা লৌবা, রিস্ক মেনেজমেন্ত প্লান অমা লৈবা অমসুং হোস্পিতাল খক্তদা শিজিন্নগদবনি হায়বনচিংবা ৱারোল খরদি লৈ।
লমদমসিগী হিদাক আইজোতুলিমেব শিজিন্নদুনা লায়েংবদা চংগদবা চাউরাকপা শেনফম অসিনা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী কোবিদ-১৯গী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকোলদা য়াওরিবা ‘ইনবেস্তিগেস্নেল থেরাপী’গী শরুক ওইরিবা হিদাকশিংগা চাংয়েংনবদশু হেন্না তাথৈ।