Ministry of Power
Power Minister launches the ‘#iCommit’ initiative on World Environment Day
05 JUN 2020 5:07PM by PIB Delhi
Shri R. K. Singh, the Minister of State (IC) for Power and New & Renewable Energy, today initiated the ‘#iCommit’ campaign, on the occasion of World Environment Day. The initiative is a clarion call to all stakeholders and individuals to continue moving towards energy efficiency, renewable energy, and sustainability to create a robust and resilient energy system in the future.
The ‘#iCommit’ initiative, driven by Energy Efficiency Services Limited (EESL), under the administration of Ministry of Power, Government of India is uniting a diverse set of players such as Governments, Corporates, Multilateral and Bilateral Organisations, Think Tanks and Individuals.
Speaking about the initiative Shri Singhsaid, “We envisage a transformation of the entire energy value chain in the country and have been working towards ensuring 24X7 energy access and security for all our citizens. The #iCommit initiative, especially in the backdrop of World Environment Day can bring together a diverse spectrum of government and private players to build a new energy future for India.”
The ‘#iCommit’ initiative is centred around the idea of building an energy resilient future. The pre-requisite for that goal is to create a flexible and agile power system. A healthy power sector can help the nation in meeting the objective of energy access and security for all. With the imminent changes in the power system, brought about by innovation such as decentralised solar and electric vehicles, collaboration between all stakeholders will be the way forward and is at the core of ‘#iCommit’ campaign.
The initiative will also celebrate and promote key undertakings of Government of India such as National Electric Mobility Mission 2020, FAME 1 and 2,DeenDayalUpadhyaya Gram JyotiYojana, the Saubhagya Scheme,Ujwal DISCOM Assurance Yojna (UDAY), Atal Distribution system Improvement Yojna (AJAY), Smart Meter National Programme, PradhanmantriKisanUrja Suraksha evamUtthanMahaabhiya (KUSUM), Solar Parks, Grid Connected Rooftop, UnnatJyoti by Affordable LED for All (UJALA), Atal JyotiYojna (AJAY) amongst others

পাৱর মন্ত্রালয়
ৱর্ল্দ ইনভাইরনমেন্ত নুমীত্তা পাৱর মন্ত্রীনা ‘#iCommit’ ইনিসিয়েতিব হৌদোকখ্রে
05 JUN 2020 5:07PM by PIB Imphal
পাৱর অমসুং ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জীগী মিনিস্ত্রী ওফ স্তেত (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) শ্রী আর. কে. সিংহনা ঙসি ৱর্ল্দ ইনভাইরনমেন্ত দেগী থৌরমদা ‘#iCommit’ কেম্পেন হৌদোকখ্রে। খোংথাং অসি স্তেকহোলদরশিং অমদি লনাই মীওই কয়াদা মৈ কা হেন্না চংহন্দবা, রিন্যুএবল ইনর্জী অমদি কুইনা শাংনা চৎহনবা ঙম্নবা তুংগী অকনবা ইনর্জী সিস্তেম পুথোক্নবনি।
‘#iCommit’ খোংথাং অসি ভারত সরকারগী মিনিস্ত্রী ওফ পাৱরগী মীৎয়েং মখাদা ইনর্জী ইফিসেন্সি সর্বিস লিমিতেদ (ই.ই.এস.এল.)না হৌদোকপনি। মসিদা সরকারগা লোয়ননা কোর্পোরেত, মল্তিলেত্রেল অমদি বাইলেত্রেল ওর্গনাইজেসন অমদি লনাই মীওইশিংসু য়াওরি।
খোংথাং অসিগী মতাংদা ফোংদোক্লদুনা শ্রী আর. কে. সিংহনা হায় মদুদি “লৈবাক অসিদা মৈগী অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্নবগী পান্দমদা অমদি মীয়ামদা ২৪X৭ মৈ ফংহন্ননবা অমদি মীয়ামগী চেকশিন থৌরাংদা থবক কয়া পাইখৎলি। ৱর্ল্দ ইনভাইরনমেন্ত দেগী তাঞ্জা অসিদা ‘#iCommit’কী খোংথোং ভারতকী তুংগী ওইরক্কদবা মৈগী লমদা সরকার অমদি লনাই অনি পুন্না চৎমিন্নবা য়ারগনি।
‘#iCommit’কী খোংথোং অসি তুংগী ওইনা মৈগী লমদা ফগৎহন্নবা শেমগৎপনি। পান্দম অসি ফংনবগীদমক হোংদোক হোংজিন য়াবা পাৱর সিস্তেন অমা শেম্বা মথৌ তাই। মপুং মরৈ ফাবা পাৱর সেক্তর অমনা লৈবাক অমগী মথৌ তারিবা মৈ ফংহনবদা অমদি মীয়ামবু ঙাক-শেনবদা মতেং ওইগনি। পাৱর সিস্তেমদা করিগুম্বা অহোংবা খরা পুরকপনা হায়বদি শোলর অমদি ইলেক্ত্রিক ভেহিকলশিং হেনা মীৎচংশিনবা অমদি স্তেকহোলদরশিংগী মরক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবনা ‘#iCommit’ কেম্পেন অসিগী মরুওইবা পান্দম্নি।
খোংথাং অসি পাংথোক্নবা অমদি থৌগৎনবগীদমক ভারত সরকারনা নেস্নেল ইলেক্ত্রিক মোবিলিতি মিসন ২০২০, ফেম ১ অমসুং ২, দিন দয়াল উপধ্যয় গ্রাম জ্যোতী য়োজনা, সোভাগ্য স্কীম, উজ্বল দিসকোম এসুরেন্স য়োজনা (উদৈ), অতল দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেম ইমপ্রুভমেন্ত য়োজনা (অজয়), স্মার্ত মিতর নেস্নেল প্রোগ্রাম, প্রধান মন্ত্রী কিসান উর্জা সুরক্ষা এবম উথম মহাভিয়া (কুসুম), সোলর পার্কস, গ্রিদ কনেক্তেদ রুফতোপ, উন্নত জোতি হায়রিবা ময়াম অসি হোংবা এল.ই.দি.গী পাম্বৈনা উজালা অমদি অতল জ্যোতী য়োজনাসু (অজয়)সু পুনশিনগনি।