Ministry of Corporate Affairs
MCA allows companies to hold Extraordinary General Meetings (EGMs) through VC or OAVM complemented with e-Voting facility/simplified voting through registered emails
08 APR 2020 7:58PM by PIB Delhi
The Ministry of Corporate Affairs (MCA) is fully cognizant of the difficulties faced by companies on account of the ongoing nation-wide lockdown and social distancing due to COVID 19. The Ministry has also taken note of various representations received from industry associations and corporates on the need to facilitate companies in taking certain emergent/ urgent measures in the face of extreme disruptions and dislocation caused by the pandemic.
Taking stock of the situation, the MCA had earlier allowed all meetings of the Board of directors upto 30th June 2020, to be conducted through Video Conferencing (VC) or other audio visual means (OAVM) vide its notification date 19.03.2020, including meetings on items where the physical presence of directors is otherwise required.
In furtherance of the Government’s objective of facilitating corporate compliances during the current lockdown period and other restrictions on account of COVID 19, the Ministry has today issued a circular allowing companies to hold Extraordinary General Meetings (EGMs) through VC or OAVM complemented with e-Voting facility/simplified voting through registered emails, without requiring the shareholders to physically assemble at a common venue. The Companies Act, 2013 allows ordinary and special resolutions to be passed through postal ballot/e-voting route without holding a physical general meeting. However, in present lockdown/social distancing conditions due to COVID 19, postal ballot facility cannot be utilized by the companies.
Accordingly, the General Circular No. 14/2020 dated 08.04.2020 issued by the MCA allows listed companies or companies with 1,000 shareholders or more which are required to provide e-voting facility under the Companies Act, 2013 to conduct EGM through VC/ OAVM and e-Voting. For other companies, a highly simplified mechanism for voting through registered emails has been put in place for easy compliance.
The framework leverages the strengths of digital India by using a combination of VC and e-Voting/simplified voting through registered emails to enable companies conduct their EGMs. As the meetings will be conducted over VC/ OAVM, the facility for appointment of proxies has been dispensed with, while representatives of bodies corporate will continue to get appointed for participation in such meetings.
This framework allows the companies to hold shareholders’ EGMs through VC/ OAVM without compromising on the other requirements of law. As an additional check, all companies using this option are required to maintain a recorded transcript of the entire proceedings in safe custody, and public companies are also required to host this transcript on their website for greater transparency. Further, all resolutions passed through this framework will be required to filed with the RoC within 60 days, so that such resolutions may be viewed publicly. Other safeguards have also been included in the Circular to ensure transparency, accountability and protection of interests of investors.
The Ministry’s circular dated 08 April 2020 is available at http://www.mca.gov.in/Ministry/pdf/Circular14_08042020.pdf

কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়
কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়না ভি.সি. নত্ত্রগা ও.এ.ভি.এম.গী থোংদা এক্সত্রাওর্দিনরী জেনরেল মীতিং (ই.জি.এম.)শিং পাংথোক্নবগীদমক অয়াবা পীরে মসি রেজিস্তর তৌরবা ই-মেলশিংগী খুৎথাংদা ই-ভোতিং ফেসিলিতী/সিমপ্লিফাইদ ভোতিংগী থোংদা মপুং ফাহনগনি
08 APR 2020 7:58PM by PIB Imphal
কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয় (এম.সি.এ.)না কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা লোকদাউন পাংথোকপা অমসুং অমগা অমগা লাপ্না লৈনবনা মরম ওইদুনা কম্পেনীশিংনা মায়োক্নরিবা অৱাবশিং অসি নীংথিজনা খঙই। মন্ত্রালয়না ইন্দস্ত্রী য়ুনিয়ন অমসুং কোর্পোরেৎশিংনা হায়জরকপশিং অদুদা পুক্নিং চংলি। মালেমগী ওইবা লাইচৎনা মরম ওইদুনা কাইথরক্লিবা অমসুং অপনবা থোক্লিবা কয়া অসিনা মরম ওইদুনা কম্পেনীশিংনা অখন্নবা/খুদক্কী ওইবা পাম্বৈ খরা শিজিন্নবা ফংহনবগী মথৌ তাই।
ফিভম অসি য়েংশিল্লদুনা এম.সি.এ.না মার্চ ১৯, ২০২০দা নোতিস থোকখি মসিদা কম্পেনীশিংদা জুন ৩০ ফাওবা ভিদিও কনফরেন্সিং (ভি.সি.) নত্ত্রগা ওদিও ভিজুএলগী পাম্বৈ (ও.এ.ভি.এম.)শিংনা দাইরেক্তরশিংগী মীফম পাংথোক্নবা অয়াবা পীখি মদুদা দাইরেক্তরশিংনা হকথেংননা শরুক য়াবা মথৌ তাই।
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা হৌজিক্কী ওইরিবা লোকদাউন অমসুং অতৈ অথিংবশিং অসিগী মনুংদা কোর্পোরেৎ কম্প্লাইনশিং অসি কান্নবা মওংদা ওন্থোক্নবগীদমক মন্ত্রালয়না ঙসি সর্কুলর অমা থাদোকখ্রে মসিদা কম্পেনীশিংনা ভি.সি. নত্ত্রগা ও.এ.ভি.এম.গী খুৎথাংদা এক্সত্রাওর্দিনরী জেনরেল মীতিং (ই.জি.এম.)শিং পাংথোক্নবা অয়াবা পীখ্রে।
মদুগী মতুং ইন্না, কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয় (এম.সি.এ.)না জেনরেল সর্কুলর নং. ১৪/২০২০, তাং এপ্রিল ৮, ২০২০ থাদোকখি। মসিগী মখাদা লিস্তা য়াওবা কম্পেনীশিং নত্ত্রগা ১০০০ নত্ত্রগা মসিদগী হেনবা শেয়র পাইবা কম্পেনীশিংনা কম্পেনী এক্ত, ২০১৩গী মখাদা ই-ভোতিংগী খুদোংচাবা ফংবা য়াগনি নত্ত্রগা কম্পেনীশিংনা ভি.সি./ও.এ.ভি.এম. অমসুং ই-ভোতিংগী থোংদা ই.জি.এম. পাংথোকপা য়াগনি। অতৈ কম্পেনীশিংগীদমক্তা পাংথোকপগা লাইননবা রেজিস্তর তৌরবা ই-মেলগী থোংদা ভোতিং তৌনবগী য়াম্না লাইবা থৌরাং অমা শেম শারে।
মসিগী থৌরাং অসি কাংলোনগী অতৈ মথৌ তাবশিংগা য়ানবা পুরকপা তৌদনা কম্পেনীশিংনা ভি.সি./ও.এ.ভি.এম.গী থোংদা শেয়রহোল্দরশিংগী ই.জি.এম. মীফমশিং শিনবগী অয়াবা পীরি। অহেনবা য়েংশিনবা ওইনা, ওপ্সন অসি শিজিন্নবা কম্পেনী পুম্নমক্তা মপুং ফাবা থবক্কী রিকোর্দ তৌরবা ত্রান্সক্রিপ্ত অদু চেকশিন্না থম্বগী মথৌ তাই। পব্লিক কম্পেনীশিংনা হেন্না অরোন-অথুপ লৈহন্দনবগীদমক ত্রান্সক্রিপ্তশিং অসি মখোয়গী ৱেবসাইৎতা অপলোদ তৌবা য়াই। ওপ্সন অসিগী মখাদা পাস তৌখ্রবা ৱারেপ খুদিংমক নুমিৎ ৬০নিগী মনুংদা আর.ও.সি.দা পীশিনগদবনি। অরোন-অথুপ লৈতনবা, একাউন্তেবিলিতী অমসুং ইনভেস্তরশিংগী ইন্তরেস্ত ঙাক-শেন্নবগী অতৈ পাম্বৈশিংসু য়াওহল্লি।
মন্ত্রালয়গী সর্কুলর তাং এপ্রিল ০৮, ২০২০ অদু মখাগী অসিদগী ফংবীগনি -
http://www.mca.gov.in/Ministry/pdf/Circular14_08042020.pdf