নেস্নেল হ্যুমেন রাইতস কম্মিসন
এন্.ঐচ.আর.সি., ভারতনা অসামগী কছার জিলাদা লৈবা ধাতুগী প্রোসেশিং ফেক্তরি অমদা থোকখিবা পোত্‍‌ পুথোক-পুশিন তৌবদা শিন্মী মরি শিখিবা অমসুং অতোপ্পা অনি য়াম্নাা শাথিনা অশোক-অপন নংখি হায়না রিপোর্ত তৌরকপগী মতাংদা সু মোতু কোগনিসন লৌখৎখ্রে
অসামগী চিফ সেক্রেতরি অমসুং কছারগী এস.পি.দা নোতিশ পীখ্রে, নুমীৎ নিনিগী মনুংদা হীরম অসিগী মতাংদা অকুপ্পা রিপোর্ত অমা পিনবা হায়খ্রে
রিপোর্ত অসিদা অশোকপা মীওইশিংগী হকশেলগী ফীভম য়াওগনি হায়না পানরি, মসিগা লোয়ননা শিখিবা মীওইশিংগা নক্নবা মরি-মতা অমসুং অশোকপা শিন্মীশিংদা কম্পেন্সেসন পিগনি
29 JUL 2026 11:20AM by PIB Imphal
নেস্নেল হ্যুমেন রাইতস কম্মিসন (এন্.ঐচ.আর.সি.), ভারতনা ২০২৬কি জুলাই ২৬তা অসামগী কছার জিলাদা লৈবা মেতল প্রোসেশিং ফেক্তরি অমদা পোত্‍‌ পুথোক পুশিন তৌবদা শিন্মী মরি শিখি অমসুং অতোপ্পা অনি য়াম্না শাথিনা অশোক অপন নংখি হায়বগী মীদিয়াগী রিপোর্ত অমগী মতাংদা সু মোতু কোগনিসন লৌখৎখ্রে। রিপোর্ত তৌরকপগী মতুং ইন্না পোত্‍‌ পুথোক পুশিন তৌরবা মতুংদা শিন্মীশিংগী মথকতা শৌদোক্লবা ধাতু তাশিনখি। শোক্লবা মীওইশিংগী ইমুং মনুং অমসুং মফম অদুগী মীয়াম্না অসিগুম্বা থৌদোকশিং অসি ফেক্তরি অসিদা মমাঙদসু থোকখি হায়না ফোংদোকখ্রে।
কম্মিসন্না য়েংশিনখ্রে মদুদি মীদিয়া রিপোর্ত অসিগী মনুংদা য়াওরিবা ৱাফমশিং অসিনা করিগুম্বা অচুম্বা ওইরবদি মীওইবগী হকশিং থুগাইবগী অচৌবা ৱাফমশিং থোরক্কনি। মসিগী মতুং ইন্না, মসিনা অসামগী চিফ সেক্রেতরি অমসুং কছারগী সুপরিন্তেন্দেন্ত ওফ পুলিসতা নোতিশ থোকখ্রে, মসিদা নুমীৎ নিনিগী মনুংদা হীরম অসিগী মতাংদা অকুপ্পা রিপোর্ত অমা পিনবা হায়খ্রে। রিপোর্ত অসিদা অশোকপা মীওইশিংগী হকশেলগী ফিভমগী মতাংদা য়াওগনি, মসিগা লোয়ননা শিখিবা মীওইশিংগী মনাক নকপা মরি-মতাশিং অমসুং অশোকপা শিন্মীশিংদা কম্পেন্সেসন পিবগী ৱাফম য়াওগনি হায়না পানরি।
২০২৬কি জুলাই ২৭তা থোকখিবা মীদিয়া রিপোর্তকি মতুং ইন্না পোত্‍‌ পুথোক পুশিন তৌবা মতমদা ফেক্তরি অসিদা শিন্মী ১০০ হেন্না লৈখি।

National Human Rights Commission
NHRC, India takes suo motu cognizance of the reported death of four workers and severe injuries to two others in an explosion at a metal processing factory in Cachar district, Assam
Issues notices to Assam Chief Secretary and Cachar SP, calling for a detailed report on the matter within two weeks
The report expected to include the status of health of the injured, as well as disbursement of compensation to the next of kin of the deceased and to the injured workers
29 JUL 2026 11:20AM by PIB Delhi
The National Human Rights Commission (NHRC), India has taken suo motu cognizance of a media report that on 26th July 2026, four workers died and two others were severely injured in an explosion at a metal processing factory in Cachar district, Assam. Reportedly, molten metal spilled over the workers after the explosion. The families of the victims and locals alleged that such incidents have happened at the factory earlier also.
The Commission has observed that the contents of the media report, if true, raise serious issues of violation of human rights. Accordingly, it has issued notices to the Assam Chief Secretary and the Cachar Superintendent of Police, calling for a detailed report on the matter within two weeks. The report is expected to include the status of the health of the injured, as well as disbursement of compensation to the next of kin of the deceased and to the injured workers.
According to the media report, carried on 27th July 2026, over 100 workers were present at the factory when the explosion happened.