প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা লোকমান্য তিলক্কী মফমদা মহাক্কী মপোক কুমওন্দা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখ্রে
23 JUL 2026 8:12AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লোকমান্য তিলক্কী মফমদা মহাক্কী মপোক কুমওন্দা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখ্রে। ভারতকী নীংতম ঈহৌগী মকোক থোংবা মীশক অমা ওইরিবা লোকমান্য তিলক্না মরৈবাক নীংবগী ৱাখল্লোন ফাওহনখি অমসুং মীরোল কয়াবু মীয়ামগী থৌগল তৌবদা মশাবু কত্থোক্নবা পুক্নিং থৌগৎখি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
মসিগা মান্ননা পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবদি মহাক্না ঐখোয়গী নাৎপু মমিং চৎহন্নবা হোৎনখিবা অমসুং মচিন মনাও ওইবগী ৱাখল্লোন শন্দোক্নবা হোৎনখিবদুনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মহাক্কী খুৎইশিংনা মীয়ামদা নৌহৌননা থাজবা পোকহনখি অমসুং চাউথোকচবগী ৱাখল্লোন পোকহনখি হায়না শ্রী মোদীনা ফোঙদোকখি।
X তা থাগৎপা পোস্ত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“লোকমান্য তিলক্কী মফমদা মহাক্কী মপোক কুমওন্দা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখ্রে। ভারতকী নীংতম ঈহৌগী মকোক থোংবা মীশক অমা ওইরিবা লোকমান্য তিলক্না মরৈবাক নীংবগী ৱাখল্লোন ফাওহনখি অমসুং মীরোল কয়াবু মীয়ামগী থৌগল তৌবদা মশাবু কত্থোক্নবা পুক্নিং থৌগৎখি। মসিগা মান্ননা পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবদি মহাক্না ঐখোয়গী নাৎপু মমিং চৎহন্নবা হোৎনখিবা অমসুং মচিন মনাও ওইবগী ৱাখল্লোন শন্দোক্নবা হোৎনখিবদুনি। মহাক্কী খুৎইশিংনা মীয়ামদা নৌহৌননা থাজবা পোকহনখি অমসুং চাউথোকচবগী ৱাখল্লোন পোকহনখি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Lokmanya Tilak on his birth anniversary
23 JUL 2026 8:12AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today paid tributes to Lokmanya Tilak on his birth anniversary. He stated that as a towering figure of India’s freedom struggle, Lokmanya Tilak awakened the spirit of nationalism and inspired generations to dedicate themselves to the service of people.
The Prime Minister noted that equally inspiring were his efforts to make our culture popular and further the spirit of brotherhood. Shri Modi observed that his writings gave people renewed confidence and furthered a spirit of pride.
In a post on X, the Prime Minister shared:
"Tributes to Lokmanya Tilak on his birth anniversary. A towering figure of India’s freedom struggle, he awakened the spirit of nationalism and inspired generations to dedicate themselves to the service of people. Equally inspiring were his efforts to make our culture popular and further the spirit of brotherhood. His writings gave people renewed confidence and furthered a spirit of pride."