যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
মাই ভাৰতে 'বিকশিত ভাৰতৰ বাবে নিচা মুক্ত যুৱচাম' অভিযানৰ অধীনত জিলা পৰ্যায়ৰ প্ৰতিযোগিতাৰ বাবে মুকলি কৰিব পঞ্জীয়ন
নতুন দিল্লীত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ সন্মিলনত সামৰণি পৰিব দেশজোৰা তিনতৰপীয়া প্ৰতিযোগিতাৰ
12 JUL 2026 8:29PM by PIB Guwahati
ভাৰতে ২০৪৭ চনলৈ বিকশিত ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীৰ দিশে আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে যুৱক-যুৱতীসকলক সামাজিক পৰিৱৰ্তনৰ হোতা হিচাপে পৰিগণিত হ’বলৈ শক্তিশালী কৰি তোলাত দেশে অগ্ৰাধিকাৰ দিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীৰ মাদক দ্ৰব্যৰ অপব্যৱহাৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজক জন আন্দোলন হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ স্পষ্ট আহ্বানক শক্তিশালী কৰি যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়ে (এম ৱাই এ এছ) মেৰা যুৱ ভাৰত (মাই ভাৰত) ৰ জৰিয়তে ২০২৬ চনৰ ১৩ জুলাইৰ পৰা আৰম্ভ হোৱা জিলা পৰ্যায়ৰ প্ৰতিযোগিতাৰ সৈতে দেশজোৰা 'বিকশিত ভাৰতৰ বাবে নিচা মুক্ত যুৱচাম' অভিযানৰ পৰৱৰ্তী পৰ্যায় আৰম্ভ কৰিছে। সৃষ্টিশীলতা, সংস্কৃতি আৰু সম্প্ৰদায়ৰ নেতৃত্বৰ শক্তিৰ জৰিয়তে এই পদক্ষেপে বিকশিত ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীৰ হকে অৰিহণা যোগোৱাৰ লগতে যুৱপ্ৰজন্মক নিচা মুক্ত ভাৰতৰ বাবে আন্দোলনৰ নেতৃত্ব দিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰাৰ চেষ্টা কৰিছে।
এক গঠনমূলক ৰাষ্ট্ৰীয় মঞ্চৰ জৰিয়তে এই দৃষ্টিভংগীক আগুৱাই লৈ যোৱাৰ বাবে এই প্ৰতিযোগিতাসমূহ জিলা পৰ্যায়ৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ৰাজ্যিক পৰ্যায়ৰ লগতে ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত সামৰণি পৰা তিনি পৰ্যায়ৰ বিন্যাসত অনুষ্ঠিত কৰা হ’ব। ইয়াৰ বাবে পঞ্জীয়ন ২০২৬ চনৰ ১৩ জুলাইত আৰম্ভ হোৱাৰ পাছত ২০২৬ চনৰ ২৪ জুলাইৰ পৰা ২৭ জুলাইলৈকে জিলা পৰ্যায়ত অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া প্ৰতিযোগিতাত প্ৰতিটো শ্ৰেণীত শীৰ্ষ তিনিটা প্ৰৱেশ নিৰ্বাচিত কৰা হ'ব। জিলা পৰ্যায়ৰ বিজয়ীসকলে ২০২৬ চনৰ ৩০ জুলাইৰ পৰা ৬ আগষ্টলৈকে ৰাজ্যিক পৰ্যায়ৰ বাছনি ৰাউণ্ডত প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিব। ইয়াৰ পাছত ৰাজ্যিক পৰ্যায়ৰ চেম্পিয়নসকলক ২০২৬ চনৰ ১২ আৰু ১৩ আগষ্টত ৰাষ্ট্ৰীয় চূড়ান্ত পৰ্যায়ৰ বাবে নতুন দিল্লীলৈ আমন্ত্ৰণ জনোৱা হ'ব, য'ত ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ সন্মিলনত ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত সমগ্ৰ দেশৰ অসামান্য যুৱ প্ৰতিভাধৰসকলে তেওঁলোকৰ সৃষ্টিশীলতা প্ৰদৰ্শন কৰিব।
এই অভিযানৰ কেন্দ্ৰবিন্দু হৈছে যুৱ-নেতৃত্বাধীন সৃষ্টিশীল অভিব্যক্তিৰ শক্তি। মাই ভাৰতে পাঁচটা সৃষ্টিশীল শিতানত জিলা পৰ্যায়ৰ প্ৰতিযোগিতা আয়োজন কৰিব-নৃত্য, সংগীত, ৰীল আৰু চুটি চলচ্চিত্ৰ, নুক্কড় নাটক তথা শ্লেম কবিতা। সংস্কৃতি, কাহিনী বৰ্ণনা, সংগীত আৰু ডিজিটেল সৃষ্টিশীলতাৰ সংমিশ্ৰণৰ জৰিয়তে, প্ৰতিযোগিতাসমূহে যুৱক-যুৱতীসকলক তেওঁলোকৰ সম্প্ৰদায়ক অনুপ্ৰাণিত কৰিবলৈ, তেওঁলোকৰ সহকৰ্মীসকলক প্ৰভাৱিত কৰিবলৈ তথা ড্ৰাগছ-মুক্ত ভাৰতৰ বাৰ্তা প্ৰচাৰ কৰিবলৈ এক অনন্য মঞ্চ প্ৰদান কৰে।
বিস্তৃত আৰু ব্যাপক অংশগ্ৰহণ নিশ্চিত কৰি, প্ৰতিযোগিতাসমূহ ১৫ ৰ পৰা ২৯ বছৰ বয়সৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে মুকলি থকাৰ লগতে ইয়াত ব্যক্তিগত আৰু দলীয় দুয়োটা প্ৰৱেশৰেই সুবিধা থাকিব। এই ৰাষ্ট্ৰীয় কাৰ্যসূচীত ভূগোল বা ভাষা নিৰ্বিশেষে প্ৰতিটো যুৱ কণ্ঠই অংশ লোৱাটো সুনিশ্চিত কৰাৰ উদ্দেশ্যে অংশগ্ৰহণকাৰীসকলক হিন্দী, ইংৰাজী বা যিকোনো আঞ্চলিক ভাষাত তেওঁলোকৰ সৃষ্টি দাখিল কৰাৰ সুবিধা দিয়া হৈছে।
সূচল অংশগ্ৰহণৰ সুবিধাৰ বাবে, জিলা পৰ্যায়ৰ বাবে পঞ্জীয়ন ২০২৬ চনৰ ১৩ জুলাইৰ পৰা মাই ভাৰত পৰ্টেলত(mybharat.gov.in) মুকলি কৰা হ'ব। যুৱক-যুৱতীসকলে প'ৰ্টেলৰ জৰিয়তে তেওঁলোকৰ সৃষ্টিশীল প্ৰবিষ্টি পঞ্জীয়ন আৰু আপলোড কৰিব পাৰে। এই আবেদনসমূহ প্ৰতিযোগিতাৰ প্ৰথম পৰ্যায়ত বিবেচনা কৰা হ'ব।
মাই ভাৰতৰ জৰিয়তে যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়ে সমগ্ৰ দেশৰে যুৱ শক্তিক তেওঁলোকৰ সৃষ্টিশীলতাক সামাজিক পৰিৱৰ্তনৰ বাবে এক শক্তি হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ, নিচা মুক্ত ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীলৈ অৰিহণা যোগাবলৈ আৰু অমৃত কালৰ সময়ত ৰাষ্ট্ৰীয় মিছনৰ সৈতে তেওঁলোকৰ শক্তি আৰু আকাংক্ষাসমূহ একত্ৰিত কৰিবলৈ এই সুযোগৰ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ উৎসাহিত কৰে।

Ministry of Youth Affairs and Sports
MY Bharat to Open Registrations for District-Level Competitions under 'Nasha Mukt Yuva for Viksit Bharat' Campaign
Three-tier nationwide competition to culminate at the National Youth Summit in New Delhi
12 JUL 2026 8:29PM by PIB Delhi
As India advances towards the vision of Viksit Bharat @2047, empowering young people to become architects of social transformation remains central to the nation's journey. Reinforcing the Hon'ble Prime Minister's clarion call to make the fight against substance abuse a Jan Andolan, the Ministry of Youth Affairs & Sports (MYAS), through Mera Yuva Bharat (MY Bharat), has launched the next phase of the nationwide 'Nasha Mukt Yuva for Viksit Bharat' campaign with District-Level Competitions commencing from 13th July 2026. Through the power of creativity, culture and community leadership, the initiative seeks to inspire youth to lead the movement for a Nasha Mukt Bharat while contributing to the vision of Viksit Bharat @2047.
Taking this vision forward through a structured nationwide platform, the competitions will be conducted in a three-tier format, beginning at the District Level, followed by the State Level, and culminating at the National Level. Registrations will begin on 13th July 2026, following which competitions will be conducted at the district level from 24th to 27th July 2026, with the top three entries selected in each category. District winners will compete at the State-Level selection rounds from 30th July to 6th August 2026. State Champions will thereafter be invited to New Delhi for the National Finale on 12th and 13th August 2026, where outstanding young talent from across the country will showcase their creativity on a national stage at the National Youth Summit.
At the heart of this campaign is the power of youth-led creative expression. MY Bharat will organise district-level competitions across five creative categories - Dance, Music, Reel & Short Film, Nukkad Natak and Slam Poetry. By blending culture, storytelling, music and digital creativity, the competitions provide a unique platform for young people to inspire their communities, influence their peers and spread the message of a drug-free India.
Ensuring broad and inclusive participation, the competitions are open to youth aged 15 to 29 years, welcoming both individual and group entries. Participants may submit their creations in Hindi, English or any regional language, ensuring that every young voice, irrespective of geography or language, has an opportunity to become part of this national movement.
To facilitate seamless participation, registrations for the District Round will open from 13th July 2026 on the MY Bharat Portal (mybharat.gov.in ). Youth can register and upload their creative entries through the portal, where submissions will serve as the first stage of the competition.
The Ministry of Youth Affairs & Sports through MY Bharat encourages Yuva Shakti across the country to to seize this opportunity to use their creativity as a force for social change, contribute to the vision of a Nasha Mukt Bharat, and align their energy and aspirations with the national mission of Viksit Bharat during Amrit Kaal.