প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
রাজস্থানগী বালোত্রাদা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্বদা ফোঙদোকখিবা ৱারোলশিংদগী লৌখৎপা শরুক খর প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
04 JUL 2026 10:02PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রাজস্থানগী বালোত্রাদা লুপা করোর লাখ ১.০৬ রোমগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং কৎথোকখ্রে, শঙ্গাখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। কালেনগী অকনবা মৈশা মায়োক্নদুনা মশিং য়াম্না তিনবগীদমক মহাক্না মীয়ামদা তৌবীমল খঙবা উৎখি অমসুং মশিং য়াম্না শরুক য়ারিবা অসি হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিগী অচৌবা মাইপাকপা অমনি হায়না শিংথাখি।
এক্সতা পোষ্টশিং পরেংশিংদা মহাক্না ফোঙদোকখিবা ৱারোলশিংগী মতেক খর প্রধান মন্ত্রীনা শরুক য়াখি:
জোধপুর এয়রপোর্ততা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং শঙ্গাবদা অপেনবা ফাওই।
পেসেঞ্জরশিংদা হেন্না নুংঙাইবা খুদোংচাবশিং ফংহনবগী মথক্ত, মসিনা রাজস্থান শীনবা থুংনা তুরিজম, ললোন-ইতিক অমসুং শেন-থুমগী খুদোংচাবশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
অনৌবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক্কী মফম খুদিংমক শম্ননবা ঐখোয়না পায়খৎলিবা থবকশিংনা মরম ওইদুনা, ভারতকী এভিএসন সেক্তর মখা তানা চাউখৎলক্লি।
ঙসি পাচপাদ্রাদা ইন্তেগ্রেতেদ রিফাইনরি-কম-পেত্রোকেমিকেল কমপ্লেক্স, ঐচ.পি.সি.এল রাজস্থান রিফাইনরি শঙ্গারে। অচৌবা প্রোজেক অসিনা ভারতকী ইনর্জি ফংহনবা হেনগৎহনগনি, মেনুফেকচরিং চাউখৎহনগনি, থবক ফংহনগনি অমসুং শেন-থুমগী অওনবা পুরকপা য়াংখৎহনগনি। মসি অত্মনির্ভর ভারতকী অমগী মাইকৈদা চঙশিনবা ঐখোয়গী খোঙচৎকী অতোপ্পা খুমাঙচাউশিনবা অমনি।
ঐ রাজস্থানগী বালোত্রাদা লৈবাক অসিগী অহানবা গ্রিনফিল্দ ইন্তেগ্রেতেদ রিফাইনরি-কম-পেত্রোকেমিকেল কমপ্লেক্সতা লাকপগী খুদোংচাবা ফংলে। মফম অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী অনৌবা রিফাইনরি অসিনা ঐখোয়গী ইনর্জি সেক্তরদা অনৌবা ইনোৎ অমা পীরগনি।
সহরশিংদা য়াংনা লম্বী-থোঙ শেমগৎনবা ঐখোয়না থবক পায়খৎলে। মাইকৈ অসিদা, ঙসি জয়পুর মেত্রো ফেজ-২ গী উরেপ-উয়ুং তম্বদা ঐ য়াম্না হরাওই।
ঙসি, ঐনা রাজস্থানগী নহারোল ৫৪,০০০ রোমদা সরকারগী থবকশিংগী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশীন্নবদা অপেনবা ফাওই। ঐনা মখোয়দা হরাওবা ফোঙদোকচরি অমসুং রাজ্য অসিগী অফবা তুংলমচৎ অমগীদমক মখোয়দা য়াইফ পাউজেল পীজরি।
রাজ্য অসিদা পায়খৎলিবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংদা মখোয় কয়া য়াম্না হরাওবগে হায়বা রাজস্থানগী বালোত্রাদা মশিং য়াম্না লাকখিবা ঐগী ইমুং-মনুংগী মীওইশিংগী হরাওবা অমসুং থৱায় য়াওবা অসিনা তাক্লে।
হৌখিবা চহি ১০ দা, লৈবাক অসিগী ইনর্জি কেপাসিতি হেনগৎহন্নবা ঐখোয়না মমাঙদা পায়খৎখিদ্রিবা থবকশিং পায়খৎলে। থবকশিং অদুগী মহৈ ওইনা ঙসি, অনৌবা ভারতকী খাংবা কনবনা মরম ওইদুনা ২১শুবা চহিচাগী খ্বাইদগী চাউবা ইনর্জিগী অৱাবা ভারতনা লাকশিনবা ঙম্লে।
নোংচুপ এসিয়াদা থোক্লিবা লাল অসিনা দিজেল অমসুং পেত্রোলগী অৱাবা মায়োক্নগনি হায়না তোকঙা শন্দোকপা অমসুং কিহনবগী রাজনিতিগী গেমশিং শানখি। অদুবু ভারতনা মসিগী কুতনিতি অমসুং মরুপ-মপাংগী মরীশিংনা অৱাবশিং লাকশিনখি অমসুং অরানবা ৱাখল্লোনশিং মাঙহনখি।
লালগী ফিবমশিংদা লৌমীশিংগী হার ফংদবা নত্ত্রগা এম.এস.এম.ইশিংগা মরী লৈনবা খুদোংচাদবশিং ওইবা য়াই, মখোয় লাকশিন্নবা ঐখোয়না মতম চপ চানবা চপ চাবা থবকশিং পায়খৎলে। মসিনা ঙসি মখোয় অৱাবা ফাওহন্দ্রে।
অতোপ্পা পাম্বৈশিংদগী ইনর্জি লৌনবসু ঐখোয়গী সরকারনা থবক পায়খৎলি। নুমিৎকী থৌজাল ফংলবা রাজস্থান্দা, মালেম থাক্কী সোলার পার্কশিং শেমগৎনবা থবক কয়া পায়খৎলে।

Prime Minister's Office
Prime Minister shares glimpses from inauguration and laying of foundation stone for development projects in Balotra, Rajasthan
04 JUL 2026 10:02PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi, today dedicated, inaugurated, and laid the foundation stone for development projects worth around тВ╣1.06 lakh crore in Balotra, Rajasthan. Acknowledging the massive public gathering, he expressed deep gratitude to the people for braving the intense summer heat, and interpreted the massive turnout as a resounding validation of the current governance.
Sharing glimpses in series of posts on X, Shri Modi said:
Delighted to inaugurate the New Terminal Building at Jodhpur Airport.
In addition to providing passengers with better amenities, it will also strengthen tourism, trade and economic opportunities across Rajasthan.
India’s aviation sector continues to soar, powered by next-generation infrastructure and our commitment to connecting every part of our nation.
Inaugurated the integrated refinery-cum-petrochemical Complex, the HPCL Rajasthan Refinery at Pachpadra today. This landmark project will strengthen India’s energy security, boost domestic manufacturing, generate employment and accelerate economic transformation. It is another milestone in our journey towards an Aatmanirbhar Bharat.
рд░рд╛рдЬрд╕реНрдерд╛рди рдХреЗ рдмрд╛рд▓реЛрддрд░рд╛ рдореЗрдВ рджреЗрд╢ рдХреЗ рдкрд╣рд▓реЗ рдЧреНрд░реАрдирдлреАрд▓реНрдб рдЗрдВрдЯреАрдЧреНрд░реЗрдЯреЗрдб рд░рд┐рдлрд╛рдЗрдирд░реА-рдХрдо-рдкреЗрдЯреНрд░реЛрдХреЗрдорд┐рдХрд▓ рдХреЙрдореНрдкреНрд▓реЗрдХреНрд╕ рдХреЛ рджреЗрдЦрдиреЗ рдХрд╛ рд╕реБрдЕрд╡рд╕рд░ рдорд┐рд▓рд╛ред рдпрд╣рд╛рдВ рдХреА рдЕрддреНрдпрд╛рдзреБрдирд┐рдХ рд░рд┐рдлрд╛рдЗрдирд░реА рд╕реЗ рд╣рдорд╛рд░реЗ рдКрд░реНрдЬрд╛ рд╕реЗрдХреНрдЯрд░ рдХреЛ рдПрдХ рдирдИ рдордЬрдмреВрддреА рдорд┐рд▓рдиреЗ рд╡рд╛рд▓реА рд╣реИред
рд╢рд╣рд░реЛрдВ рдореЗрдВ рдХрдиреЗрдХреНрдЯрд┐рд╡рд┐рдЯреА рдХреЗ рддреЗрдЬ рд╡рд┐рд╕реНрддрд╛рд░ рдХреЗ рд▓рд┐рдП рд╣рдо рдкреНрд░рддрд┐рдмрджреНрдз рд╣реИрдВред рдЗрд╕реА рджрд┐рд╢рд╛ рдореЗрдВ рдЖрдЬ рдЬрдпрдкреБрд░ рдореЗрдЯреНрд░реЛ рдХреЗ рдлреЗрдЬ-2 рдХрд╛ рд╢рд┐рд▓рд╛рдиреНрдпрд╛рд╕ рдХрд░рдХреЗ рдмрд╣реБрдд рдЦреБрд╢реА рд╣реБрдИ рд╣реИред
рдЖрдЬ рд░рд╛рдЬрд╕реНрдерд╛рди рдХреЗ рдХрд░реАрдм 54 рд╣рдЬрд╛рд░ рдпреБрд╡рд╛ рд╕рд╛рдерд┐рдпреЛрдВ рдХреЛ рд╕рд░рдХрд╛рд░реА рдирд┐рдпреБрдХреНрддрд┐ рдкрддреНрд░ рд╕реМрдВрдкрдХрд░ рдмрд╣реБрдд рд╕рдВрддреЛрд╖ рдХрд╛ рдЕрдиреБрднрд╡ рд╣реБрдЖ рд╣реИред рдореИрдВ рдЙрдиреНрд╣реЗрдВ рдмрдзрд╛рдИ рджреЗрдиреЗ рдХреЗ рд╕рд╛рде рд╣реА рд░рд╛рдЬреНрдп рдХреЗ рдЙрдЬреНрдЬреНрд╡рд▓ рднрд╡рд┐рд╖реНрдп рдХреА рдХрд╛рдордирд╛ рдХрд░рддрд╛ рд╣реВрдВред
рд░рд╛рдЬрд╕реНрдерд╛рди рдХреЗ рдмрд╛рд▓реЛрддрд░рд╛ рдореЗрдВ рдЕрдкрд╛рд░ рд╕рдВрдЦреНрдпрд╛ рдореЗрдВ рдкрдзрд╛рд░реЗ рдореЗрд░реЗ рдкрд░рд┐рд╡рд╛рд░рдЬрдиреЛрдВ рдХреЗ рдЬреЛрд╢ рдФрд░ рдЙрддреНрд╕рд╛рд╣ рд╕реЗ рдкрддрд╛ рдЪрд▓рддрд╛ рд╣реИ рдХрд┐ рд╡реЗ рд░рд╛рдЬреНрдп рдореЗрдВ рд╣реЛ рд░рд╣реЗ рдЪреМрддрд░рдлрд╛ рд╡рд┐рдХрд╛рд╕ рдХрд╛рд░реНрдпреЛрдВ рд╕реЗ рдХрд┐рддрдиреЗ рдЦреБрд╢ рд╣реИрдВред
рдмреАрддреЗ рдПрдХ рджрд╢рдХ рдореЗрдВ рд╣рдордиреЗ рджреЗрд╢ рдХреА рдКрд░реНрдЬрд╛ рдХреНрд╖рдорддрд╛ рдХреЛ рдмрдврд╝рд╛рдиреЗ рдХреЗ рдЕрднреВрддрдкреВрд░реНрд╡ рдкреНрд░рдпрд╛рд╕ рдХрд┐рдП рд╣реИрдВред рдЗрдиреНрд╣реАрдВ рдкреНрд░рдпрд╛рд╕реЛрдВ рдХрд╛ рдирддреАрдЬрд╛ рд╣реИ рдХрд┐ рдЖрдЬ 21рд╡реАрдВ рд╕рджреА рдХреЗ рд╕рдмрд╕реЗ рдмрдбрд╝реЗ рдКрд░реНрдЬрд╛ рд╕рдВрдХрдЯ рдкрд░ рдирдП рднрд╛рд░рдд рдХреА рдЗрдЪреНрдЫрд╛рд╢рдХреНрддрд┐ рднрд╛рд░реА рдкрдбрд╝реА рд╣реИред
рдкрд╢реНрдЪрд┐рдо рдПрд╢рд┐рдпрд╛ рдореЗрдВ рдпреБрджреНрдз рдХреА рд╡рдЬрд╣ рд╕реЗ рдбреАрдЬрд▓-рдкреЗрдЯреНрд░реЛрд▓ рдкрд░ рдЖрдП рд╕рдВрдХрдЯ рдХреЛ рджреЗрдЦрддреЗ рд╣реБрдП рдХрдИ рддрд░рд╣ рдХреА рдЕрдлрд╡рд╛рд╣реЗрдВ рдлреИрд▓рд╛рдиреЗ рдФрд░ рдбрд░рд╛рдиреЗ-рднрдбрд╝рдХрд╛рдиреЗ рдХреЗ рд░рд╛рдЬрдиреАрддрд┐рдХ рдЦреЗрд▓ рдЦреЗрд▓реЗ рдЧрдПред рд▓реЗрдХрд┐рди рднрд╛рд░рдд рдиреЗ рдЕрдкрдиреА рдбрд┐рдкреНрд▓реЛрдореЗрд╕реА рдФрд░ рджреЛрд╕реНрддреА рд╕реЗ рд╣рд░ рд╕рдВрдХрдЯ рдкрд░ рдХрд╛рдмреВ рдкрд╛рдХрд░ рд╕рднреА рдЧрд▓рдд рдЗрд░рд╛рджреЛрдВ рдХреЛ рдирд╛рдХрд╛рдо рдХрд░ рджрд┐рдпрд╛ред
рдпреБрджреНрдз рдХреЗ рд╣рд╛рд▓рд╛рдд рдореЗрдВ рдХрд┐рд╕рд╛рдиреЛрдВ рдХреЗ рд▓рд┐рдП рдлрд░реНрдЯрд┐рд▓рд╛рдЗрдЬрд░ рдХреА рд╕рдорд╕реНрдпрд╛ рд╣реЛ рдпрд╛ MSMEs рд╕реЗ рдЬреБрдбрд╝реА рдЪреБрдиреМрддрд┐рдпрд╛рдВ, рд╣рдордиреЗ рдЗрдирд╕реЗ рдирд┐рдкрдЯрдиреЗ рдХреЗ рд▓рд┐рдП рд╕рд╣реА рд╕рдордп рдкрд░ рд╕рдЯреАрдХ рдХрджрдо рдЙрдард╛рдПред рдЗрд╕рд╕реЗ рд╡реЗ рдЖрдЬ рдЦреБрдж рдХреЛ рд╕реБрд░рдХреНрд╖рд┐рдд рдорд╣рд╕реВрд╕ рдХрд░ рд░рд╣реЗ рд╣реИрдВред
рд╣рдорд╛рд░реА рд╕рд░рдХрд╛рд░ рдКрд░реНрдЬрд╛ рдХреЗ рджреВрд╕рд░реЗ рд╕реНрд░реЛрддреЛрдВ рдкрд░ рднреА рдХрд╛рдо рдХрд░ рд░рд╣реА рд╣реИред рд░рд╛рдЬрд╕реНрдерд╛рди рдкрд░ рд╕реВрд░реНрдпрджреЗрд╡ рдХреА рдХреГрдкрд╛ рдХреЛ рджреЗрдЦрддреЗ рд╣реБрдП рдпрд╣рд╛рдВ рд╡рд┐рд╢реНрд╡рд╕реНрддрд░реАрдп рд╕реЛрд▓рд░ рдкрд╛рд░реНрдХ рдмрдирд╛рдиреЗ рдХреЗ рд╕рд╛рде-рд╕рд╛рде рд╕реМрд░ рдКрд░реНрдЬрд╛ рд╕реЗ рдЬреБрдбрд╝реЗ рдХрдИ рдкреНрд░рдпрд╛рд╕ рдХрд┐рдП рдЬрд╛ рд░рд╣реЗ рд╣реИрдВред