প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
থাজবা য়ারবা এ.আই, ইন্নোবেসন অমসুং মালেমগী মতেং পাংনবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা মিষ্ট্রেল এ.আই সি.ই.ও আরথর মেন্সকা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখ্রে
18 JUN 2026 6:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মিষ্ট্রেল এ.আইগী আরথর মেন্সকা লোয়ননা হোংলক্লিবা মালেমগী এ.আইগী মতাংদা খন্নখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি থাজবা য়ারবা এ.আই অমসুং ইন্নোবেসনগী মতাংদা খন্নখ্রে অমসুং এ.আইনা মীওইবগী য়াইফনবা থবক পাংথোকপা অমসুং কাংলুপ খুদিংমক কোনশিনবা দরকার ওই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি খন্ন-নৈনবা অদুদা এ.আইগা মরী লৈনবা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা ভারত্ত পুন্না থবক তৌমিন্নবগী খুদোংচাবশিংসু কোনশিনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না হায়খি মদুদি ইন্নোবেসন, থাজবা অমসুং মালেমগী মতেং পাংনবা য়োকখৎপগা লোয়ননা মীওইবা খুন্নাইগী ফিবম ফগৎহনবা এ.আইগী থবকশিং শেমগৎনবা ভারতকী অচেৎপা থাজবা লৈরি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“মিষ্ট্রেল এ.আইগী আরথর মেন্সকা লোয়ননা হোংলক্লিবা মালেমগী এ.আইগী মতাংদা খন্নখ্রে। থাজবা য়ারবা এ.আই অমসুং ইন্নোবেসনগী মতাংদা খন্নখ্রে অমসুং এ.আইনা মীওইবগী য়াইফনবা থবক পাংথোকপা অমসুং কাংলুপ খুদিংমক কোনশিনবা দরকার ওই।
এ.আইগা মরী লৈনবা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা ভারত্ত পুন্না থবক তৌমিন্নবগী ওইথোকপশিংগী মতাংদা খন্নখ্রে। ইন্নোবেসন, থাজবা অমসুং মালেমগী মতেং পাংনবা য়োকখৎপগা লোয়ননা মীওইবা খুন্নাইগী ফিবম ফগৎহনবা এ.আইগী থবকশিং শেমগৎনবা ভারতকী অচেৎপা থাজবা লৈরি।
@arthurmensch
@MistralAI”

Prime Minister's Office
Prime Minister exchanges views with Mistral AI CEO Arthur Mensch on trusted AI, innovation and international cooperation
18 JUN 2026 6:44PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, held an insightful discussion with Mr. Arthur Mensch of Mistral AI on the evolving global AI landscape.
The Prime Minister said that views were exchanged on trusted AI, innovation and the need to ensure that AI remains human-centric and inclusive.
Shri Modi noted that the discussion also covered prospects for partnerships in India in diverse aspects relating to AI.
The Prime Minister reiterated that India remains committed to developing AI solutions that empower humanity while promoting innovation, trust and international cooperation.
Shri Modi said in a X post;
“Held an insightful discussion with Mr. Arthur Mensch of Mistral AI on the evolving global AI landscape. Exchanged views on trusted AI, innovation and the need to ensure that AI remains human-centric and inclusive.
Talked about prospects for partnerships in India in diverse aspects relating to AI. India remains committed to developing AI solutions that empower humanity while promoting innovation, trust and international cooperation.
@arthurmensch
@MistralAI”