প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সোলর ইনর্জি, লৌউ-শিংউ অমসুং মান্ননা চাউখৎমিন্নবা হায়বসিদা আর্তিকল অমা লান্থোকখ্রে
17 JUN 2026 1:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রলহাদ জোশী অমসুং ইন্তর্নেস্নেল সোলর এলাইন্সকী দিজি, শ্রী আশিস খান্নানা ইবা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে।
সোলার ইনর্জী অসি অহোংবা পুরকপা ঙম্বা শাফু অমা ওইনা থোরক্লি হায়না আর্তিকল অসিনা ফোংদোক্লি। লৌউশিংউগীদমক ক্লিন ইনর্জী শীজিন্নবগী ভারতকী মোদেল অসিনা আফ্রিকাগীদমক পাকথোক চাউথোকপা য়াবা মোদেল অমা পীরি, মসিনা মান্ননা য়াইফমিন্নবা হেনগৎহল্লি, কম্ম্যুনিতীশিংবু শক্তি লৈহল্লি অমসুং ফুদ সেক্যুরিতী প্রমোৎ তৌহল্লি। ভারতকী লৌমীশিং অমসুং লৈবাক অসিগীদমক্তা চাউথোকচনীংঙাই ওইরবা মচাক অমনি হায়না আর্তিকল অসিনা শন্দোক্না তাক্লি।
প্রধান মন্ত্রীগী ওফিসনা X তা থাগৎখি;
সোলার ইনর্জী অসি অহোংবা পুরকপা ঙম্বা শাফু অমা ওইনা থোরক্লি। লৌউশিংউগীদমক ক্লিন ইনর্জী শীজিন্নবগী ভারতকী মোদেল অসিনা আফ্রিকাগীদমক পাকথোক চাউথোকপা য়াবা মোদেল অমা পীরি, মসিনা মান্ননা য়াইফমিন্নবা হেনগৎহল্লি, কম্ম্যুনিতীশিংবু শক্তি লৈহল্লি অমসুং ফুদ সেক্যুরিতী প্রমোৎ তৌহল্লি ঐখোয়গী লৌমীশিং অমসুং ঐখোয় পুম্নমক্কীদমক তশেংনা চাউথোকচনীংঙাই ওইবা ৱাফম অমনি!
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী @JoshiPralhad অমসুং দিজি, @isolaralliance, শ্রী আশীশ খান্নাগী শুগাইনা নৈনরবা আর্তিকল অসি পাবীয়ু।"

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on solar energy, agriculture and shared prosperity
17 JUN 2026 1:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article written by Union Minister Shri Pralhad Joshi and DG International Solar Alliance, Shri Ashish Khanna.
The article highlights that solar power is emerging as a transformative force. It notes that India’s model of harnessing clean energy for agriculture offers a scalable model for Africa, strengthening shared prosperity, empowering communities and promoting food security. The article describes this achievement as a matter of pride for India’s farmers and the nation.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“Solar power is emerging as a transformative force. India’s model of harnessing clean energy for agriculture offers a scalable model for Africa, strengthening shared prosperity, empowering communities and promising food security. Truly a matter of pride for our farmers and all of us!
Read this insightful article by Union Minister Shri @JoshiPralhad and DG, @isolaralliance, Shri Ashish Khanna.”