প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ কুৱেইটৰ আমিৰৰ সৈতে বাৰ্তালাপ
দুয়োগৰাকী নেতাই পশ্চিম এছিয়াৰ পৰিস্থিতি সন্দৰ্ভত মত বিনিময় কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কুৱেইটৰ সাৰ্বভৌমত্ব আৰু আঞ্চলিক অখণ্ডতাৰ ওপৰত হোৱা আক্ৰমণক ভাৰতৰ তীব্ৰ নিন্দাৰ কথা পুনৰ নিশ্চিত কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তেজনা হ্ৰাস, আলোচনা আৰু কূটনীতিৰ আহ্বান দোহাৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কুৱেইটত থকা ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ৰ কল্যাণ আৰু সুৰক্ষাৰ প্ৰতি ব্যক্তিগত মনোযোগ দিয়াৰ বাবে মহামান্য আমিৰক ধন্যবাদ জনায়
09 JUN 2026 3:36PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কুৱেইটৰ আমিৰ মহামান্য শ্বেইখ মেচাল অল-আহমেদ অল-জাবেৰ অল চাবাহৰ সৈতে টেলিফোন যোগে বাৰ্তালাপ কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই পশ্চিম এছিয়াত উদ্ভৱ হোৱা নিৰাপত্তা পৰিস্থিতি সন্দৰ্ভত মত বিনিময় কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তেজনা বৃদ্ধি পোৱাত গভীৰ উদ্বেগ প্ৰকাশ কৰে আৰু কুৱেইটৰ সাৰ্বভৌমত্ব তথা আঞ্চলিক অখণ্ডতাৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ তীব্ৰ নিন্দা পুনৰ নিশ্চিত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শান্তি আৰু সুস্থিৰতা সোনকালে পুনৰুদ্ধাৰৰ বাবে উত্তেজনা হ্ৰাস, আলোচনা আৰু কূটনীতিৰ আহ্বান দোহাৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কুৱেইটত থকা বৃহৎ ভাৰতীয় সম্প্ৰদায়ৰ নিৰন্তৰ কল্যাণ আৰু সুৰক্ষাৰ প্ৰতি ব্যক্তিগত মনোযোগ দিয়াৰ বাবে মহামান্য আমিৰক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi speaks with the Amir of Kuwait
The two leaders exchange views on the situation in West Asia
Prime Minister reaffirms India’s strong condemnation of attacks on Kuwait’s sovereignty and territorial integrity
Prime Minister reiterates call for de-escalation, dialogue and diplomacy
Prime Minister thanks His Highness the Amir for his personal attention to the well-being and safety of the Indian community in Kuwait
09 JUN 2026 3:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a telephone conversation today with the Amir of the State of Kuwait, His Highness Sheikh Meshal Al-Ahmad Al-Jaber Al Sabah.
The two leaders exchanged views on the evolving security situation in West Asia.
Prime Minister expressed deep concern over the escalation of tensions and reaffirmed India’s strong condemnation of attacks on Kuwait’s sovereignty and territorial integrity.
Prime Minister reiterated the call for de-escalation, dialogue and diplomacy for earliest restoration of peace and stability.
Prime Minister thanked His Highness the Amir for his personal attention to the continued well-being and the safety of the large Indian community in Kuwait.