ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଗ୍ରାଣ୍ଡ କ୍ରସ୍ ଅଫ୍ ଦି ରୟାଲ୍ ନରୱେଜିଆନ୍ ଅର୍ଡର ଅଫ୍ ମେରିଟ୍ ପ୍ରଦାନ
18 MAY 2026 7:35PM by PIB Bhubaneswar
ଓସ୍ଲୋରେ ଆୟୋଜିତ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଉତ୍ସବରେ, ନରୱେର ମହାମହିମ ରାଜା ହେରାଲ୍ଡ ପଞ୍ଚମ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ 'ଗ୍ରାଣ୍ଡ କ୍ରସ୍ ଅଫ୍ ଦି ରୟାଲ୍ ନରୱେଜିଆନ୍ ଅର୍ଡର ଅଫ୍ ମେରିଟ୍' ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ପୁରସ୍କାର ହେଉଛି ବିଦେଶୀ ସରକାର ମୁଖ୍ୟଙ୍କୁ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଉଥିବା ନରୱେର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ସମ୍ମାନ, ଏବଂ ନରୱେ ଏବଂ ମାନବଜାତିର ହିତରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସେବାର ସ୍ୱୀକୃତି ସ୍ୱରୂପ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଏ।
ଏହି ଅବସରରେ ଭାଷଣ ଦେଇ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ମହାମହିମ ରାଜା ହେରାଲ୍ଡ ପଞ୍ଚମ ଏବଂ ନରୱେର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ପ୍ରତି ଗଭୀର କୃତଜ୍ଞତା ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ। ସେ ଏହି ପୁରସ୍କାରକୁ ଭାରତ ଏବଂ ନରୱେ ମଧ୍ୟରେ ଐତିହାସିକ ବନ୍ଧୁତାକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ, ଏହାକୁ ଭାରତ ଏବଂ ନରୱେର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବଣ୍ଟାଯାଇଥିବା ସ୍ଥାୟୀ ଉଷ୍ମତା, ବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ସ୍ନେହ ପ୍ରତି ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ବୋଲି କହିଥିଲେ।
ଏହି ପୁରସ୍କାର ଭାରତ ଏବଂ ନରୱେ ମଧ୍ୟରେ ରହିଥିବା ସଦ୍ଭାବନାର ଗଭୀର ବନ୍ଧନର ପ୍ରତୀକ ଭାବରେ ଠିଆ ହୋଇଛି ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତରେ ସେମାନଙ୍କ ବନ୍ଧୁତା ଏବଂ ସହଯୋଗର ଯାତ୍ରାକୁ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରିବ।

Prime Minister's Office
Prime Minister receives the Grand Cross of the Royal Norwegian Order of Merit
18 MAY 2026 7:35PM by PIB Delhi
In a special ceremony hosted in Oslo, His Majesty King Herald V of Norway conferred upon Prime Minister Shri Narendra Modi the ‘Grand Cross of the Royal Norwegian Order of Merit’. The award is Norway’s highest honour bestowed on foreign Heads of Government, and is conferred in recognition of the outstanding service in the interest of Norway and humankind.
Speaking on the occasion, Prime Minister Modi expressed his deep gratitude to His Majesty King Herald V and to the people of Norway for this honour. He dedicated the award to the historic friendship between India and Norway, calling it a tribute to the enduring warmth, trust, and affection shared between the people of India and the people of Norway.
The conferment stands as a symbol of the deep bonds of goodwill that exists between India and Norway, and will guide their journey of friendship and collaboration into the future.