প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অহমদবাদতা পাঙথোকপা য়োগআসন ৱর্ল্দ চেম্পিয়নশিপতা প্রধান মন্ত্রীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা পীখিবা ৱারোল মৈতৈলোন্দা হন্দোকপা
04 JUN 2026 7:47PM by PIB Imphal
খুরমজরি!
ঙসি, অহমদবাদকী লৈমায়দগী, মালেমগী শান্ন-খোৎনবগী ৱারীদা অনৌবা পন্দুপ অমা হাপচিল্লে। ঙসিদগী অহানবা ৱর্ল্দ য়োগআসন চেম্পিয়নশিপ হৌরে। ভারততা শরুক য়ানবা লাক্লিবা তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংগী শান্নরোই পুম্নমকপু ঐহাক্না তরাম্না ওকচরি অমসুং মখোয়দা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। য়ু.এন.ই.এস.সি.ও.গী ৱার্ল্দ হেরিতেজ সিতী অমা ওইরিবা অহমেদাবাদনা লৈবাক পুম্বগীদমক চাউথোকচনীংঙাই ওইরবা থৌরম অসি পাংথোক্লি। ঙসিদগী নুমিৎ খরনিগী মতুংদা, জুন ২১দা, মালেমগী য়োগ নুমিৎসু পাংথোক্কনি। নুমিৎ অদুদা, য়োগকা মরী লৈনবা থৌরম কয়া লৈবাক কয়াদা পাংথোক্কনি। মপুং ওইবা প্রোগ্রাম অসি ভারতকী পুৱারী ওইরবা অতোপ্পা শহর কলকতাদা পাংথোক্কনি। অসুম্না, মালেমগী য়োগ নুমিৎকী মমাংদা, মালেমগী য়োগআসন চেম্পিয়নশিপ লাকখ্রে, মসিনা হকশেল অমসুং হকচাং ফনা লৈবগী অনিরক দোজ অমা পুরক্লি।
মরুপশিং,
চাউরাক্না চহী তরাগী মমাংদা, ভারতনা য়ুনাইতেদ নেসন্সতা ইন্তর্নেস্নেল য়োগ নুমিৎকী প্রপোজেল পুখৎখি। ঐখোয়গী পান্দমদি অরিবা ভারতকী চৎনবী অসিবু মীওইবা খুন্নাইগী হকশেল অমসুং পুন্না হিংমিন্নবগী য়াইফ-থৌরাংগা শম্নহনবনি। মতম অদুদা, লৈবাক ১৯০না ভারতকী প্রপোজেল অদু শৌগৎখি। ঙসিদি, মীওই মিলিয়ন কয়ানা য়োগবু মখোয়গী নুমিৎ খুদিংগী রুতিনগী শরুক অমা ওইহনখিবা অসি উবদা নুংঙাইবা ফাওই। মেদিতেসন অমসুং প্রাণায়াম অসি মখোয়গী পুন্সি মহিংগী মরু ওইবা শরুক অমা ওইরক্লি।
অদুবু মরুপশিং,
অহিংবা চৎনবী খুদিংমক মতমগী মতুং ইন্না অনৌবা থাক অমদা চঙশিল্লি। ঙসিগী য়োগআসন স্পোর্তসকী মালেমগী চেম্পিয়নশিপ অসিনা অসিগুম্বা অনৌবা তাঙ্কক অমগী হৌরকফম ওইরি। মসিগী চেম্পিয়নশিপ অসিগী খুত্থাংদা, যোগাসন অসি কম্পিতিতিব স্পোর্ত অমা ওইনা শকখঙবা ফংলগনি। ঐহাক্না থাজবা থম্লি মদুদি তুংলমচৎতা, য়োগআসন ওলিম্পিক্স ওইগেরা নত্ত্রগা অতোপ্পা মল্তি-স্পোর্ত কম্পিতিতিব ওইগেরা, ইন্তর্নেস্নেল স্পোর্তিং ইভেন্তশিংদা মসিগী মফম অদু ফংগনি। কন্না হোৎনবনা অফবা মহৈ ফংবা ঙমগনি। অহমেদাবাদতা পাংথোক্কদৌরিবা অহানবা মালেমগী য়োগআসন চেম্পিয়নশিপ অসিনা খোঙচৎ অসিদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌগনি।
মরুপশিং,
য়োগআসন স্পোর্তসকী অতোপ্পা মাইকৈ অমসু লৈরি। ঐখোয়না খঙই মদুদি অচৌবা স্পোর্ত খুদিংমক্না মসিগা লোইননা ইকোসিস্তেম অমা পুরকই। মসিনা অনৌবা থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং শেম্মি। য়োগআসন স্পোর্তস পাকথোক চাউথোক্লকপগা লোয়ননা অনৌবা ওইথোকপা য়াবশিংসু হেনগৎলক্লগনি। মসিনা শান্নরোইশিং, ত্রেনিং পীবশিং, স্পোর্তস সাইন্তিস্তশিং, রিসর্চ তৌবশিং, অমসুং ইভেন্ত মেনেজরশিংগীদমক কেরিয়রগী খুদোংচাবশিং হাংদোক্লগনি।
মরুপশিং,
ঐহাক্না মমাংদা হায়খিবগুম্না, মালেম পুম্বনা ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগগীদমক শেম-শারিঙৈ মতম অসিদা চেম্পিয়নশিপ অসি পাংথোক্লি। চহি অসিগী ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগকী থিমদি হকচাং ফনা অহল ওইনবগীদমক য়োগনি। ঙসিদি মীয়াম্না হকচাং ফনা অমসুং শাংনা থবক তৌদুনা লৈনবগী পাম্বৈ কয়া অমা থিরি। মসিগীদমক্তা য়োগ অসি য়াম্না চুনবা পাম্বৈ অমনি। য়োগনা ঐখোয়বু লাইনা-লাইচৎশিংদগী লায়থোকহনবগা লোয়ননা ইথিল পী। খ্বাইদগী মরুওইরিবদি, মসি শেল য়াম্না চংদনা হকশেল ফবা পুন্সি মহিং অমা হিংনবগী খ্বাইদগী ফবা পাম্বৈনি। মরম অদুনা, মন্ত্র অসিবু নিংশিংদুনা লৈয়ু: নুমিৎ খুদিংগী য়োগ তৌবনা লায়না পুম্নমক কোক্কনি।
মরুপশিং,
মসিগী ৱাখল্লোন অসি মাংলোমদা পুখৎতুনা ভারত সরকারগী আয়ুশ মন্ত্রালয়না 'যোগ থ্রি সেক্সিং ফাইভ' কেম্পেন হৌদোক্লে। মালেমগী য়োগআসন চেম্পিয়নশিপ অসিদা শরুক য়ারিবা শান্নরোই পুম্নমকপু য়োগগী পাউজেল অসি অদোমগী লৈবাকশিংদা য়ৌহন্নবা ঐনা তকশিনজরি। অদোম্না অদোমগী লৈবাকশিংদা য়োগগী এম্বেসেদরশিং ওইবা য়াই। অদোমগী ইথিল অমসুং য়োগদা থাজবা অসিনা মসিগী পাউজেল অসি মালেম পুম্বদা শন্দোকপা ঙমগনি।
মরুপশিং,
কনানা মায় পাক্লবসু, মসিগী পুৱারী ওইরবা তাঙ্কক অসিদা শরুক য়াদুনা, অদোম্না চেম্পিয়ন ওইরে। অদোমগী হৈশিংবা অমসুং দিসিপ্লিননা মালেম শীনবা থুংনা লৈরিবা নহাশিংদা ইথিল পীরগনি। য়াইফ-পাউজেলশিং অসিগা লোইননা, ঐহাক্না ৱার্ল্দ য়োগআসন চেম্পিয়নশিপকী শরুক য়ারিবা পুম্নমক অমসুং ওর্গানাইজরশিংবু থম্মোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।
অহানবা ৱার্ল্দ য়োগআসন চেম্পিয়নশিপ ২০২৬, অহমেদাবাদ, হৌদোক্লে হায়না ঐনা লাউথোকচরি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s remarks during Yogasana World Championship in Ahmedabad via Video Conferencing
04 JUN 2026 7:47PM by PIB Delhi
Namaskar!
Today, from the soil of Ahmedabad, a new chapter has been added to the world’s sports legacy. The first World Yogasana Championship begins today. I extend a warm welcome to all athletes from different countries who have come to India to participate, and I convey my best wishes to them. Ahmedabad, a UNESCO World Heritage City, is hosting this event, which is a matter of pride for the entire nation. Just a few days from now, on June 21, ‘World Yoga Day’ will also be celebrated. On that day, yoga-related events will take place across various countries, with the main program being held in another historic Indian city, Kolkata. Thus, before World Yoga Day, the World Yogasana Championship has arrived, bringing with it a double dose of health and wellness.
Friends,
Nearly a decade ago, India presented the proposal for International Yoga Day at the United Nations. Our aim was to connect this ancient Indian tradition with the health and collective well-being of humanity. At that time, 190 countries supported India’s proposal. Today, it is heartening to see that millions of people have made yoga a part of their daily routine. Meditation and pranayama are becoming integral to their lifestyles.
But friends,
Every living tradition enters new phases with time. This World Championship of Yogasana Sports marks the beginning of such a new phase. Through this championship, yogasana will gain recognition as a competitive sport. I am confident that in the future, yogasana will secure its place in international sporting events, whether in the Olympics or other multi-sport competitions. With dedicated effort, positive outcomes are possible. Certainly, this first World Yogasana Championship in Ahmedabad will play a significant role in that journey.
Friends,
There is another dimension to Yogasana Sports. We know that every major sport brings with it an entire ecosystem. It creates new employment opportunities. As Yogasana Sports expand, new possibilities will also grow. This will open career opportunities for athletes, as well as for trainers, sports scientists, researchers, and event managers.
Friends,
As I mentioned earlier, this championship is being held at a time when the whole world is preparing for the International Day of Yoga. This year, the theme of International Day of Yoga is Yoga for Healthy Ageing. People today are searching for ways to remain healthy and active for longer. Yoga is a very suitable option for this. Yoga frees us from indulgence as well as from disease. Most importantly, it is the best way to maintain a healthy lifestyle with minimal expense. Therefore, remember this mantra: Daily yoga will drive away all diseases.
Friends,
Carrying this vision forward, the Ministry of Ayush, Government of India, has launched the ‘Yoga Three Sixty Five’ campaign. I urge all athletes participating in this World Yogasana Championship to carry the message of yoga back to your countries. You can become ambassadors of ‘Yoga Three Sixty Five’ in your nations. Your experience and faith in yoga can connect the entire world with this message.
Friends,
No matter who wins this competition, by being part of this historic chapter, you are already champions. Your talent and discipline will inspire youth across the globe. With these good wishes, I extend my heartfelt congratulations to all participants and organizers of the World Yogasana Championship.
I hereby declare The First World Yogasana Championship 2026, Ahmedabad, open.