রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী ফ্লেগশিপ স্কোলরশিপ স্কিমশিংগী বেনিফিসরীশিংগী কাংলুপ অমনা ভারতকী রাস্ত্রপতিগা উনখ্রে
এজুকেসন অমসুং তেক্নোলোজীগী মপাঙ্গল কনখৎহল্লু, অদোমগী হেরিতেজতা চাউথোকচবা পোকউ অমসুং মপাঙ্গল কনবা, চাউখৎপা অমসুং মীপাল তাংদবা ভারত অমা শেমগৎলু: নহারোলশিংদা রাস্ত্রপতি দ্রৌপদি মুর্মু
02 JUN 2026 1:51PM by PIB Imphal
ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী ফ্লেগশিপ স্কোলরশিপ স্কিমশিংগী বেনিফিসরীশিংগী কাংলুপ অমনা ঙসি (জুন ২, ২০২৬)দা রাস্ত্রপতি ভবনদা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপদি মর্মুগা উনখ্রে।
বেনিফিসরীশিংদা ৱা ঙাংলদুনা রাস্ত্রপতিনা হায়খি মদুদি ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা তেলেন্তগী অৱাৎপা লৈতে। মথৌ তারিবদি অচুম্বা লমজিং-লমতাক পীবা, সপোর্ত পীবা অমসুং চুনবা প্লেতফোর্ম অমা পীবনি। খুদোংচাবা পীরবদি, নহাশিং অসি ঐখোয়গী খুঙ্গংশিং, অরাপ্পা মফমশিং অমসুং ত্রাইবেল লমদমশিংদগী ভারতকী মীংচৎ পুরকপা ঙমগনি।
ভারত সরকারনা তোঙান তোঙানবা স্কিমশিংগী খুত্থাংদা ত্রাইবেল কম্ম্যুনিতীশিংগী নহারোলশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি হায়না রাস্ত্রপতিনা হায়খি। স্কোলরশিপ স্কিমশিং অসি শেল থুমগী মতেং পীনবগী পাম্বৈ খক্তা নত্তে। মখোয়না নহারোলগী মঙলানশিংদা ইনোৎ হাপ্নবা খুৎলায় ওইনা মথৌ তৌই। স্কোলরশিপশিংনা য়াম্না হৈথোই-শিংথোইরবা অদুবু রিসোর্স লৈতবনা মরম ওইদুনা খুমাং চাউশিনবনা ঙমদবা নহাশিংগী পুন্সিদা অনৌবা ওইথোকপা য়াবা কয়াগী থোঙ হাংহল্লি।
এজুকেসন অসি এম্পাৱরমেন্তকী মরুওইবা খুৎলায় অমনি হায়না রাস্ত্রপতিনা হায়খি। এজুকেসননা মীওই অমবু মশা মথন্তা থাজবা, খঙবা অমসুং তৌবা ঙম্বা ওইহন্নবগী শক্তি লৈ। মহাক্না হায়খি মদুদি মহৈ-মশিং তম্বনা মহাক্কী পুন্সিদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌখি। মহাক্না হায়খি মদুদি নহারোলশিংগী এজুকেসন অমসুং এক্সপরিয়েন্সনা, অকক্নবা রিসোর্স লৈরবসু, অচৌবা মঙলানশিং শাগৎপা পাম্বা অঙাংশিংদা ইথিল পীগদবনি। মখোয়না মাংলোমদা চংশিল্লকপা মতমদা, অতোপ্পশিংবুসু মাংলোমদা পুশিল্লকপা মতমদা, লৈবাক অসিগী ইনক্লুসিব দিবেলপমেন্ত অসি তশেংনা ওইথোকপা ঙমগনি।
রাস্ত্রপতিনা হায়খি মদুদি নহারোলশিংনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী শক্তি, আশা অমসুং অফবা তুংলমচৎকী মশক তাক্লি। মহাক্না নহারোলশিংদা, মরু ওইনা ত্রাইবেল কম্ম্যুনিতীশিংদগী লাকপা নহারোলশিংদা, মখোয়গী হৌরকফম অমসুং মখোয়গী মীয়াম্বু কাওথোক্তনবা হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি নহারোলশিংনা এজুকেসন অমসুং তেক্নোলোজীগী মপাঙ্গলদা কনখৎহনবা মতমদা, মখোয়গী হেরিতেজ অসিদা চাউথোকচবা পোক্লগা, মখোয়না মপাঙ্গল কনবা, চাউখৎপা অমসুং মশা-মরোমদোম লেপচবা ভারত অমা শেমগনি। ২০৪৭ ফাওবদা ভারতপু ভিক্সিত ভারত ওইহন্নবা ঐখোয়না মাংলোমদা চংশিল্লি। পান্দম অসি ফংবদা নহারোলশিংনা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মখোয়না থবক তৌনবা লম অমা হেক্তা খল্লবসু, মখোয়না খুন্নাই অমসুং লৈবাক অসিগী চাউখৎ থৌরাংদা থৌদাং লৌবা ঙমগনি।
রাস্ত্রপতিগী ৱারোল য়েংনবা মসিদা ক্লিক তৌ-

President's Secretariat
A GROUP OF BENEFICIARIES OF FLAGSHIP SCHOLARSHIP SCHEMES OF MINISTRY OF TRIBAL AFFAIRS CALLS ON THE PRESIDENT OF INDIA
ADVANCE ON THE STRENGTH OF EDUCATION AND TECHNOLOGY, TAKE PRIDE IN YOUR HERITAGE AND BUILD A STRONG, PROSPEROUS, AND SELF-RELIANT INDIA: PRESIDENT DROUPADI MURMU TO THE YOUTH
02 JUN 2026 1:51PM by PIB Delhi
A group of beneficiaries of the Ministry of Tribal Affairs’ Flagship Scholarship schemes called on the President of India, Smt Droupadi Murmu at Rashtrapati Bhavan today (June 2, 2026).
Addressing the beneficiaries, the President said that there is no lack of talent in our country. All that is required is providing the right guidance, support, and an appropriate platform. Presence of the beneficiaries stands as a testament to the fact that, given the opportunity, young people can emerge from our villages, remote areas, and tribal regions who will bring glory to the name of India.
The President said that the Government of India is making continuous efforts, through various schemes, to empower and uplift the youth belonging to tribal communities. Scholarship schemes are not merely means of financial assistance. They serve as vehicles to give wings to the dreams of youth. Scholarships open doors to new possibilities in the lives of youth who possess immense talent but are held back from progressing due to a lack of resources.
The President said that education is a vital instrument of empowerment. It is education that possesses the power to render an individual self-reliant, aware and capable. She stated that education has played a major role in her life journey as well. She said that the education and experiences of young people should serve as an inspiration for those children who, despite having limited resources, dare to dream big. It is only when they forge ahead, while taking others along, that the inclusive development of the nation will become a reality.
The President said that the youth represent the strength, hope, and bright future of our nation. She urged the young people, especially those from tribal communities, not to forget their roots and their people. She said that when the youth advance on the strength of education and technology, taking pride in their heritage, they will build a strong, prosperous, and self-reliant India. We are moving forward to transform India into Viksit Bharat by the year 2047. Youth will play a significant role in achieving this objective. She expressed that whichever field they choose to work in, they can make an active contribution towards the development of the society and the nation.
Please click here to see the President's Speech-