ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ସମାବେଶୀ ବିକାଶ ଏବଂ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ଉପରେ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
26 MAY 2026 1:10PM by PIB Bhubaneswar
ମାନ୍ୟବର ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ସି. ପି. ରାଧାକ୍ରିଷ୍ଣନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ନିବନ୍ଧଟି ସରକାରଙ୍କ ପଦକ୍ଷେପ ଉପରେ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ ଯାହା ସାରା ଦେଶର ଲୋକଙ୍କୁ, ବିଶେଷ କରି ନାରୀ ଶକ୍ତି, ଯୁବକ ଏବଂ କୃଷକମାନଙ୍କୁ ଉପକୃତ କରିଛି, ଯେହେତୁ ଅମୃତ କାଳ ସମୟରେ ଭାରତ ଆଗକୁ ବଢ଼ିଛି। ସ୍ୱାମୀ ବିବେକାନନ୍ଦ, ଥିରୁଭଲ୍ଲୁଭର ଏବଂ ସୁବ୍ରମଣ୍ୟମ ଭାରତୀଙ୍କଠାରୁ ପ୍ରେରଣା ନେଇ ଏହା ୨୦୪୭ ମସିହା ସୁଦ୍ଧା ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନ କରିବା ଲାଗି ସମସ୍ତଙ୍କୁ ମିଳିତ ଭାବେ ପ୍ରୟାସ କରିବା ଲାଗି ଆହ୍ୱାନ କରୁଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ ହୋଇଛି;
"ଅମୃତ କାଳ ସମୟରେ ଭାରତ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଥିବା ବେଳେ, ମାନ୍ୟବର ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଥିରୁ ସରକାରଙ୍କ ପଦକ୍ଷେପ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇଥାଏ ଯାହା ସାରା ଦେଶର ଲୋକଙ୍କୁ, ବିଶେଷ କରି ନାରୀ ଶକ୍ତି, ଯୁବକ ଏବଂ କୃଷକମାନଙ୍କୁ ଉପକୃତ କରିଛି।
ସ୍ୱାମୀ ବିବେକାନନ୍ଦ, ଥିରୁଭଲ୍ଲୁଭର ଏବଂ ସୁବ୍ରମଣ୍ୟମ ଭାରତୀଙ୍କଠାରୁ ପ୍ରେରଣା ନେଇ ସେ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ଏକ ବିବିଧ ଭାରତ ଗଠନ ପାଇଁ ମିଳିତ ଭାବେ ପ୍ରୟାସ କରିବାକୁ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଛନ୍ତି ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on inclusive development and vision for Viksit Bharat
26 MAY 2026 1:10PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Hon’ble Vice President, Shri C. P. Radhakrishnan.
The article reflects on the government’s initiatives that have benefited people across the country, particularly Nari Shakti, youth and farmers, as Bharat moves ahead during Amrit Kaal. Drawing inspiration from Swami Vivekananda, Thiruvalluvar and Subramania Bharati, it calls upon everyone to strive together to create a Viksit Bharat by 2047.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“As Bharat marches ahead during Amrit Kaal, Hon'ble @VPIndia Thiru @CPR_VP dwells on the government's initiatives that have benefited people across the country, particularly Nari Shakti, youth and farmers.
Drawing inspiration from Swami Vivekananda, Thiruvalluvar and Subramania Bharati, he calls upon everyone to strive together to create a Viksit Bharat by 2047.”