ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୧୧ ବର୍ଷ ପୂରଣ ଅବସରରେ ଜନ ସୁରକ୍ଷା ଯୋଜନାର ପ୍ରଭାବ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜୀବନ ଜ୍ୟୋତି ବୀମା ଯୋଜନା, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୁରକ୍ଷା ବୀମା ଯୋଜନା ଏବଂ ଅଟଳ ପେନସନ ଯୋଜନା ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତିକରଣକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଛି
09 MAY 2026 6:10PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ୧୧ ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ ଏନ୍. ଡି. ଏ. ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିବା ପ୍ରମୁଖ ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ପେନସନ୍ ଯୋଜନାର ପ୍ରଭାବ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକ ଭାରତର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ପାଇଁ ମର୍ଯ୍ୟାଦା, ଆଶ୍ୱାସନା ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ସୁରକ୍ଷା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜୀବନ ଜ୍ୟୋତି ବୀମା ଯୋଜନା ଏବଂ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୁରକ୍ଷା ବୀମା ଯୋଜନା ତୃଣମୂଳ ସ୍ତରରେ ଜୀବନ ଉପରେ ସକାରାତ୍ମକ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଛି ଏବଂ ଦେଶରେ ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷା ଢାଞ୍ଚାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଛି।
ଅଟଳ ପେନସନ ଯୋଜନାର ଲାଭ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ଯୋଜନା ଅନେକ ଲୋକଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ବୃଦ୍ଧାବସ୍ଥାରେ ଅଧିକ ସୁରକ୍ଷିତ ଜୀବନଯାପନ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ କରିଛି ଏବଂ ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷାକୁ ସୁଲଭ ଏବଂ ସମାବେଶୀ କରିବା ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି।
ଏହି ଯୋଜନାର ସଫଳତାରେ ନାରୀ ଶକ୍ତିର ଯୋଗଦାନକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଟଳ ପେନସନ ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ମହିଳାମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଅଂଶଗ୍ରହଣ ଏବଂ ଲାଭ ଉପରେ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ 'ଏକ୍ସ ’ ଉପରେ ନିଜର ମନ୍ତବ୍ୟ ସେୟାର କରିବା ସମୟରେ #11YearsofJanSurakshaSchemes " ବ୍ୟବହାର କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ ଲେଖିଛନ୍ତି;
"୧୧ ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ, ଏହି ଦିନ ଏନ୍. ଡି. ଏ. ସରକାର ପ୍ରମୁଖ ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ପେନସନ୍ ଯୋଜନାର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଥିଲେ। ସେମାନେ ଭାରତର ଲୋକମାନଙ୍କ ଜୀବନରେ ମର୍ଯ୍ୟାଦା, ଆଶ୍ୱାସନା ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ସୁରକ୍ଷା ଆଣିବା ପାଇଁ ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରନ୍ତି। ଏହି ସୂତ୍ରଟି ଦର୍ଶାଉଛି ଯେ ପି. ଏମ୍. ଜୀବନ ଜ୍ୟୋତି ବୀମା ଯୋଜନା ଏବଂ ପି. ଏମ୍. ସୁରକ୍ଷା ବୀମା ଯୋଜନା ତୃଣମୂଳ ସ୍ତରରେ ସକାରାତ୍ମକ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଛି।
#11YearsofJanSurakshaSchemes”
"ଅଟଳ ପେନସନ ଯୋଜନା ଅନେକ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଛି, ଯାହା ସେମାନଙ୍କୁ ବୃଦ୍ଧାବସ୍ଥାରେ ଅଧିକ ସୁରକ୍ଷିତ ଜୀବନଯାପନ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ କରିଛି। ଏହି ଯୋଜନା ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷାକୁ ସୁଲଭ ଏବଂ ସମାବେଶୀ କରିବା ପାଇଁ ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି। ଏହି ଯୋଜନା ଦ୍ୱାରା ଆମର ନାରୀ ଶକ୍ତି ବିଶେଷ ଭାବେ ଉପକୃତ ହେଉଥିବା ଦେଖି ଖୁସି ଲାଗୁଛି। ’’
#11YearsofJanSurakshaSchemes”
ଅଟଳ ପେନସନ ଯୋଜନା ଅନେକ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଛି, ଯାହା ସେମାନଙ୍କୁ ବୃଦ୍ଧାବସ୍ଥାରେ ଅଧିକ ସୁରକ୍ଷିତ ଜୀବନଯାପନ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ କରିଛି। ଏହି ଯୋଜନା ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷାକୁ ସୁଲଭ ଏବଂ ସମାବେଶୀ କରିବା ପାଇଁ ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି। ଆମର ନାରୀ ଶକ୍ତି ବିଶେଷ ଭାବେ ଏଥିରୁ ଉପକୃତ ହେଉଥିବା ଦେଖି ଖୁସି ଲାଗୁଛି। https://t.co/gDNHL7C8Hl

Prime Minister's Office
PM highlights impact of Jan Suraksha Schemes on completion of 11 years
PM says PM Jeevan Jyoti Bima Yojana, PM Suraksha Bima Yojana and Atal Pension Yojana have strengthened social security and financial inclusion
09 MAY 2026 6:10PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today highlighted the impact of key social security and pension schemes launched by the NDA Government 11 years ago, stating that these initiatives reflect the Government’s commitment to ensuring dignity, assurance and financial security for the people of India.
The Prime Minister noted that the PM Jeevan Jyoti Bima Yojana and PM Suraksha Bima Yojana have positively impacted lives at the grassroots level and strengthened the social security framework in the country.
Highlighting the benefits of the Atal Pension Yojana, Shri Modi said that the scheme has enabled several people to lead a more secure life in their old age and reflects the Government’s commitment to making social security accessible and inclusive.
The Prime Minister also expressed happiness over the growing participation and benefits received by women under the Atal Pension Yojana, underlining the contribution of Nari Shakti in the success of the scheme.
Shri Modi used the hashtag #11YearsofJanSurakshaSchemes while sharing his remarks on X.
The Prime Minister wrote on X;
“On this day, 11 years ago, key social security and pension schemes were launched by the NDA Government. They reflect our commitment to bring dignity, assurance and financial security into the lives of the people of India. This thread highlights that the PM Jeevan Jyoti Bima Yojana and PM Suraksha Bima Yojana have had a positive impact at the grassroots.
#11YearsofJanSurakshaSchemes”
“Atal Pension Yojana has been very beneficial to several people, enabling them to lead a more secure life in their old age. The scheme reflects our commitment to making social security accessible and inclusive. It is gladdening to see our Nari Shakti in particular benefit from this scheme.
#11YearsofJanSurakshaSchemes”
Atal Pension Yojana has been very beneficial to several people, enabling them to lead a more secure life in their old age. The scheme reflects our commitment to making social security accessible and inclusive. It is gladdening to see our Nari Shakti in particular benefit from… https://t.co/gDNHL7C8Hl