প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
চহি ১১ মপুংফারক্লবা জন সুরক্ষা স্কিমশিংগী কান্নবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি পি.এম জিবন জয়তি বিমা য়োজনা, পি.এম সুরক্ষা বিমা য়োজনা অমসুং অতল পেন্সন য়োজননা খুন্নাইগী ঙাক্লৌ অমসুং মীওই খুদিংমক শেন-থুমগী কান্নবা ফংহনবা হেনগৎলে
09 MAY 2026 6:10PM by PIB Imphal
চহি ১১ গী মমাঙদা এন.দি.এ সরকারনা হৌদোকখিবা মরুওইবা সোসিএল সেকুরিতি অমসুং পেন্সন স্কিমশিংগী কান্নবা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোঙদোক্লদুনা হায়খি মদুদি থৌরমশিং অসিদা ভারতকী মীয়াম ইকায়খুম্নবা, থাজবা অমসুং শেন-থুমগী সেকুরিতি ফংহন্নবা সরকারগী থবক্কী মমি তারে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি পি.এম জিবন জয়তি য়োজনা অমসুং পি.এম সুরক্ষা বিমা য়োজননা মীচম মীয়ামগী পুন্সিদা কান্নবা ফংহল্লে অমসুং লৈবাক অসিদা খুন্নাইগী ঙাক্লৌ পীবগী থবক মপাঙ্গল কনখৎহল্লে।
অতল পেন্সন য়োজনাগী কান্নবশিং পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি স্কিম অসিনা মীওই কয়া মখোয়না অহল ওইরকপা মতমদা হেন্না ফবা পুন্সি অমদা হিংহল্লে অমসুং খুন্নাইগী ঙাক্লৌ ফংহন্নবা অমসুং মীওই খুদিংমক কোনশিন্নবা সরকারগী থাজবগী মমি তারে।
অতল পেন্সন য়োজনাগী মখাদা নুপীশিং শরুক য়াবা হেনগৎলকপা অমসুং কান্নবশিং ফংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হরাওবা ফোঙদোকখি, স্কিম মাইপাকপদা নারী শক্তিনা মতেং পাংলে হায়না ফোঙদোকখি।
মহাক্কী ৱারোল এক্সতা শরুক য়াবগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীনা হেষ্টগ #11YearsofJanSurakshaSchemes শীজিন্নখি
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“নুমিৎ অসিদা, চহি ১১ গী মমাঙদা এন.দি.এ সরকারনা মরুওইবা সোসিএল সেকুরিতি অমসুং পেন্সন স্কিমশিং হৌদোকখি। ভারতকী মীয়াম ইকায়খুম্নবা, থাজবা অমসুং শেন-থুমগী সেকুরিতি ফংহন্নবা সরকারগী থবক্কী মমি মখোয়দা তারে। পি.এম জিবন জয়তি য়োজনা অমসুং পি.এম সুরক্ষা বিমা য়োজননা মীচম মীয়ামগী পুন্সিদা কান্নবা ফংহল্লে হায়না থ্রিদ অসিনা ফোঙদোকখি।
#11YearsofJanSurakshaSchemes”
“অতল পেন্সন য়োজননা মীওই কয়াদা কান্নবা য়াম্না ফংহল্লে, মখোয় অহল ওইরকপা মতমদা হেন্না ফবা পুন্সি অমদা হিংহল্লে। খুন্নাইগী ঙাক্লৌ ফংহন্নবা অমসুং মীওই খুদিংমক কোনশিন্নবা ঐখোয়না পীরিবা থাজবগী মমি স্কিমশিংদা তারে। স্কিম অসিদগী ঐখোয়গী নারী শক্তি কান্নবা ফংবা উবদা হরাওই… https://t.co/gDNHL7C8Hl
#11YearsofJanSurakshaSchemes”
“অতল পেন্সন য়োজননা মীওই কয়াদা কান্নবা য়াম্না ফংহল্লে, মখোয় অহল ওইরকপা মতমদা হেন্না ফবা পুন্সি অমদা হিংহল্লে। খুন্নাইগী ঙাক্লৌ ফংহন্নবা অমসুং মীওই খুদিংমক কোনশিন্নবা ঐখোয়না পীরিবা থাজবগী মমি স্কিমশিংদা তারে। স্কিম অসিদগী ঐখোয়গী নারী শক্তি কান্নবা ফংবা উবদা হরাওই।

Prime Minister's Office
PM highlights impact of Jan Suraksha Schemes on completion of 11 years
PM says PM Jeevan Jyoti Bima Yojana, PM Suraksha Bima Yojana and Atal Pension Yojana have strengthened social security and financial inclusion
09 MAY 2026 6:10PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today highlighted the impact of key social security and pension schemes launched by the NDA Government 11 years ago, stating that these initiatives reflect the Government’s commitment to ensuring dignity, assurance and financial security for the people of India.
The Prime Minister noted that the PM Jeevan Jyoti Bima Yojana and PM Suraksha Bima Yojana have positively impacted lives at the grassroots level and strengthened the social security framework in the country.
Highlighting the benefits of the Atal Pension Yojana, Shri Modi said that the scheme has enabled several people to lead a more secure life in their old age and reflects the Government’s commitment to making social security accessible and inclusive.
The Prime Minister also expressed happiness over the growing participation and benefits received by women under the Atal Pension Yojana, underlining the contribution of Nari Shakti in the success of the scheme.
Shri Modi used the hashtag #11YearsofJanSurakshaSchemes while sharing his remarks on X.
The Prime Minister wrote on X;
“On this day, 11 years ago, key social security and pension schemes were launched by the NDA Government. They reflect our commitment to bring dignity, assurance and financial security into the lives of the people of India. This thread highlights that the PM Jeevan Jyoti Bima Yojana and PM Suraksha Bima Yojana have had a positive impact at the grassroots.
#11YearsofJanSurakshaSchemes”
“Atal Pension Yojana has been very beneficial to several people, enabling them to lead a more secure life in their old age. The scheme reflects our commitment to making social security accessible and inclusive. It is gladdening to see our Nari Shakti in particular benefit from this scheme.
#11YearsofJanSurakshaSchemes”
Atal Pension Yojana has been very beneficial to several people, enabling them to lead a more secure life in their old age. The scheme reflects our commitment to making social security accessible and inclusive. It is gladdening to see our Nari Shakti in particular benefit from… https://t.co/gDNHL7C8Hl