প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তেলঙ্গানাগী হাইদরাবাদতা লুপা করোর ৯,৪০০রোমগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে, শঙ্গাখ্রে অমসুং জাতিদা কত্থোকখ্রে
মসি তেলঙ্গানা শিনবা থুংবদা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবা অমসুং অপনবা লৈতবা কন্নেক্তিবিতী ফংহন্নবা মাইকৈদা অচৌবা শাহৌ অমনি: পি.এম.
ঙসি, ভারতনা রিফোর্ম এক্সপ্রেসতা খুমাং চাউশিল্লি; চপ মান্নবা মতম অসিদা ভারতনা ঙসি মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলি: পি.এম.
হৌখিবা মতমদা ভারতনা অচৌবা গ্লোবেল ইকনোমী অমা ওইরিঙৈদা ঐখোয়গী তেক্সতাইল ইন্দস্ত্রীনা মরু ওইবা থৌদাং লৌখি; ঐখোয়না হৌজিক মদুগী লেগেসী অদু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি; ৱারাঙ্গলগী পি.এম. মিত্রা পার্ক অসিনা লৈবাক অসিগী তেক্সতাইল রিভোলুসন খুমাং চাউশিনহল্লগনি: পি.এম.
হৌখিবা চহি ১২দা মোর্দন কন্নেক্তিবিতী অসি ভারত সরকারগীদমক মরু ওইবা প্রাইওরিতী অমা ওইদুনা লাকখি; লম্বী-থোং, রেলৱেজস নত্ত্রগা এয়রপোর্ত ওইরবসু কন্নেক্তিবিতীগী পাম্বৈ খুদিংমক্তা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা ইনভেস্তমেন্ত তৌরি: পি.এম.
ঙসি মালেম শিনবা থুংবদা লৈরিবা মীপুম খুদিংমক্না ইনর্জী সেক্যুরিতীগী মরু ওইবা অদু ফাওরি; মসিগী মহৈ ওইনা ঐখোয়গী কেন্দ্র সরকারনা ভারতকী ইনর্জী সেক্যুরিতী লৈহন্নবা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা ইনভেস্তমেন্তশিং তৌরি: পি.এম.
10 MAY 2026 5:59PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি তেলঙ্গানাগী হাইদরাবাদতা চাউরাক্না লুপা করোর ৯,৪০০গী ওইবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাখ্রে, উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং জাতিদা কত্থোকখ্রে। মীয়াম তিনখিবা অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হাইদরাবাদকী ত্রান্সফোর্মেস্নেল মরুওইবা অসি নেস্নেল অমসুং গ্লোবেল অনিমক্কী মরুওইবা সেন্তর অমা ওইনা ফোংদোকখি। তেলঙ্গানা অমসুং লৈবাক পুম্বগী চাউখৎ-থৌরাং য়াংনা পুরকপদা লমদম অসিগী মরু ওইবা থৌদাং অদু পল্লদুনা মহাক্না ঙসি হৌদোকখিবা অচৌবা প্রোজেক্ত কয়ানা তেলঙ্গানাবু মেন্যুফেকচরিংগী মরু ওইবা মফম অমা ওইহল্লগনি হায়খি। প্রোজেক্তশিং অসি শঙ্গাবা অসিনা রিজনেল কন্নেক্তিবিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা অনৌবা থবক ফংবগী খুদোংচাবা লিশিং কয়া ফংহল্লগনি হায়না পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক্তশিং অসিগীদমক তেলঙ্গানাগী মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
সেক্তর পুম্নমক্তা মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপগা লোয়ননা রিফোর্মস এক্সপ্রেসতা ভারতনা মাংলোমদা চংশিল্লিবা অসিগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা জহিরবাদ ইন্দস্ত্রীএল এরিয়াবু অসিগুম্বা ত্রান্সফোর্মেসন অসিগী য়ুম্ফম অমা ওইনা শকখঙখি। মসিনা ইন্দস্ত্রীএল কোরিদোরশিং শেমগৎনবা ভারত সরকারগী নেস্নেল মিসনগী মহুৎ শিনখি। অনৌবা কমপ্লেক্স অসি ইন্দস্ত্রীএল স্মার্ত সিতী অমা ওইনা মালেমগী থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর, অফবা পাৱর সপ্লাই অমসুং এদভান্স ওইরবা আই.সি.তি. নেৎৱার্কশিং লৈদুনা গ্লোবেল ইনভেস্তরশিংদা ওপরেসনশিং তৌবদা মথৌ তাবা ফেসিলিতী ফংহনগনি। শেলগী ওইবা অচেৎপা থৌরাংগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কেন্দ্র সরকারনা লুপা করোর লিশিং কয়াগী শেনফম্না তেলঙ্গানা অমসুং হাইদরাবাদকী নহা লিশিং কয়াগীদমক থবক ফংহন্নবা খুদোংচাবা পীগনি। মলতিপ্লাইয়র ইফেক্তকী মতাংদা পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি, মফম অসিদা শাবা ভেহিকলশিং, মেছিনরীশিং অমসুং মফম অসিদা ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীশিং লিংখৎপনা তেলঙ্গানাগী শিন্মীশিং অমসুং লৌমীশিংবু শক্তি পীরগনি।
তেক্সতাইল ইন্দস্ত্রীনা অহোংবা পুরক্নবা থৌদাং অমা লৌখিবা মতমদা মালেমগী শেন্মিৎলোনগী পাৱর অমা ওইনা ভারতকী পুৱারীগী ওইবা মফম অদু নৌহৌনা নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা স্ত্রেতেজিক সেক্তর অসিবু মতমগা চুনবা থৌরাংশিংগী খুত্থাংদা নৌহৌনা হিংগৎহন্নবা সরকারগী অচেৎপা ফিরেপ অদু ফোংদোকখি। মহাক্না ৱারাঙ্গলদা পি.এম. মিত্রা পার্ক অসিনা পি.এল.আই. স্কিম য়াওনা কেন্দ্র সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবা কয়া শরুক য়াবা য়ুনিৎশিংদা ফংহন্দুনা করম্না নেস্নেল তেক্সতাইল রিভোলুসন অমা পুরক্কদগে হায়বগী মতাংদা পনখি। বেনিফিসরী এন্তরপ্রাইজশিংনা পি.এল.আই. স্কিমগী মতেং লৌবা হৌখ্রে হায়না পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি, "তেক্সতাইল পার্ক অসিনা মীওই মশিং য়াম্না, মরুওইনা ঐখোয়গী ইচিল-ইনাও অমসুং ইচানুপীশিংগীদমক থবক ফংহল্লগনি।"
ভারত সরকারনা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা লম্বী, রেলৱেজ অমসুং এয়রপোর্তকী অনৌবা কন্নেক্তিবিতী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা চহি ১২গী ইনভেস্তমেন্ত ত্রেজেক্তরীগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নেস্নেল হায়ৱেজ দিবেলপমেন্ত খক্তদা চাউরাক্না লুপা করোর লাখ ১,৭৫,০০০ কাইথখ্রে। তেলঙ্গানাদা হৌখিবা চহি ১২দা নেস্নেল হায়ৱে নেৎৱার্ক শরুক অনি হেনগৎলকপগা লোয়ননা নেস্নেল ফোকস অসিদগী কান্নবা কয়া ফংলে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। তেলঙ্গানা-কর্নাতকা নেস্নেল হায়ৱে পাকথোক চাউথোকহনবগী প্রোজেক্তনা চৎথোক-চৎশিন তৌবদা চংগদবা মতম অমসুং ত্রান্সপোর্তেসনগী শেনফম হন্থহল্লগনি হায়না পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা পথাপ নাইনা ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনবেস্তমেন্ত তৌবগী তংদু লৈতাবা ইথিল অদু ফোংদোকখি। শ্রী মোদীনা হায়খি, "তেলঙ্গানা অমসুং কর্নাতকা শম্নহল্লিবা নেস্নেল হায়ৱে অসি পাকথোক চাউথোকহনবনা অচৌবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি।"
তেলঙ্গানাগী শেমদোক্লবা রেলৱেজ ইনভেস্তমেন্ত প্রোফাইল অসি ২০১৪গী মমাংগী বেজলাইনগা চাংদম্নবদা, প্রধান মন্ত্রীনা য়াম্না চাউনা হেনগৎলকপা উবা ফংখি: ২০১৪গী মমাংদা খাইদোক্ত্রিবা অন্ধ্র প্রদেশকী রেলৱেজকী বজেৎ অসি লুপা করোর লিশিং অমদগী হন্থরম্মি, তেলঙ্গানাগী হৌজিক্কী চহিগী ওইবা রেলৱেজগী এলোকেসন অসি লুপা করোর লিশিং মঙা মখাইদগী হেনখ্রে। চাউরাক্না লুপা করোর লিশিং ৫০গী রেলৱে প্রোজেক্তশিং মতম অমত্তদা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি হায়না পল্লদুনা মহাক্না তেলঙ্গানাদা ভন্দে ভারত ত্রেন মঙা অমসুং অমৃত ভারত ত্রেন তরুক হৌদোকখিবগী মতাংদা পনখি। মসিনা মোদর্ন রেল ত্রান্সপোর্ত্তা অহোংবা পুরকপগী খুদম অমনি। কাজিপেৎ-বিজয়ৱাদা মল্তি-ত্রেকিং প্রোজেক্তকী খনগৎলবা সেক্সনশিং শঙ্গাখিবা অমসুং কাজিপেৎ রেল আন্দর বাইপাস লাইনগী উরেপ-উয়ুং তম্বগী মতাংদা পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি, "মসিগী খুদোংচাবশিং অসিনা চৎথোক-চৎশিনদা লাইথোকহল্লগনি অমসুং ত্রান্সপোর্তেসন হেনগৎহল্লগনি।"
২১শুবা চহি-চাগী মালেমগী ওইরিবা ফীভম অসিদা ইনর্জী সেক্যুরিতীগী মরুওইবা অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইনর্জীগী খুদোংচাদবশিংনা ইকোনোমিক এক্তিবিতী পুম্নমক থিংবা ঙম্মি। মালেমগী ওইনা মীওই খুদিংমক্না ইনর্জী সেক্যুরিতীগী মরুওইবা অদু খঙলে। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারত সরকারনা নেস্নেল ইনর্জী সেক্যুরিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা ইনভেস্তমেন্ত তৌরি। মালকাপুরদা ইন্দিয়ন ওইলগী অনৌবা তর্মিনেল শঙ্গাবসি মরুওইবা স্ত্রেতেজিক ওইবা খোংথাং অমনি হায়না মহাক্না খঙহনখি। প্রোজেক্ত অসিগী মরুওইবা অসি তুংকোইনা চৎথগদবা লমদমগী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক শন্দোক্না তাক্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি, "তর্মিনেল অসিনা তেলঙ্গানাগী হেনগৎলক্লিবা ইনর্জীগী মথৌ তাবশিং ফংহল্লগনি অমসুং সপ্লাই চেন মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
হৌখিবা চহিশিংদা মালেমগী সোলর পাৱর পুথোকপা লৈবাকশিংগী মরক্তা ভারতনা মকোক থোংবা ঙমখিবগী মতাংদা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা সরকারগী ইনর্জী দাইবর্সিফিজেসনগী স্ত্রেতেজীগী মতাংদা পল্লদুনা পেট্রোলদা ইথানোলবু পুনশিন্নবদা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা খুমাং চাউশিল্লকপা অদু পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি য়ুনিভর্সেল এল.পি.জি. কভরেজদা অহানবা ওইনা মরুওইবা পীরম্বদগী হৌজিক্তি লৈবাক শিনবা থুংনা হেন্না মমল হোংবা পাইপকী থোংদা নেচরেক গ্যাস য়েন্থোকপা অমসুং সি.এন.জি.-বেজ সিস্তেম খুমাং চাউশিল্লি। অসিগুম্বা মপুং ফাবা খোংথাংশিং অসিনা হৌজিক মালেমগী ওইবা ইনর্জীগী অৱাবা অসি থেংনবদা ভারতনা মতেং পাংলি হায়বা খঙলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা ইনর্জী য়োকশিনবগী তঙাই ফদবা অদু ফোংদোকখি। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি ইনর্জীগী পোত্থোকশিং অসি অশেংবা মথৌ তাবশিং অদুগী মতুং ইন্না লৌশিং লৈবা মওংদা শিজিন্নগদবনি। শেন্মিৎলোন অমসুং জিওপোলিতিকেল অনিমক্তা রেস্ত্রেন্ত লৈবগী কান্নবা পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি, "ঐখোয়না ফোরেন ক্রেদিৎ কনবা অমসুং লানগী অৱাবা কয়াদগী কনবা ঙম্নবগীদমক্তা মথৌ তাবা খক্তমক শিজিন্ননবা হোৎনগদবনি।"
তেলঙ্গানাগী নহারোলশিংবু অনৌবা আশাগী আর্কিতেকশিং অমসুং রাজ্য অসিগী লৌমীশিংগী কাংলুপশিংবু অনৌবা আশাগী খুদম ওইনা শকখঙলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দস্ত্রীশিং, এম.এস.এম.ই.শিং অমসুং স্তার্ত-অপশিংনা চাউখৎলবা তেলঙ্গানা অমা শেমগৎপদা কান্নবা পীননবা হোৎনরিবা অদুগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। তেলঙ্গানাগী চাউখৎ-থৌরাং অসি লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংগী মরুওইবা শরুক অমনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মসিনা রাজ্য অমসুং লৈবাক্কী চাউখৎ-থৌরাংগী মরক্তা মরী লৈনহল্লি। তেলঙ্গানাগী ইমুং খুদিংমক্তা অচেৎপা থাজবা পীদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত সরকারনা রাজ্য অসিগী নাগরিকশিংগী অপুনবা মঙলান অমসুং অনীংবশিং মঙফাওনহন্নবা চাউখৎ-থৌরাংগী মীৎয়েং চঙবা খোঙথাংশিংদা লেপ্পা লৈতনা মতেং পাংগনি। “মরমদি তেলঙ্গানা চাউখৎলবদি ভারতসু চাউখৎলগনি” হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি।
A major push towards better infrastructure and seamless connectivity across Telangana. Speaking at the launch of various development works in Hyderabad. https://t.co/fFKrabr3Kl
— Narendra Modi (@narendramodi) May 10, 2026
आज भारत रिफॉर्म्स एक्सप्रेस पर चल रहा है।
और साथ ही, आज का भारत आधुनिक इंफ्रास्ट्रक्चर भी बना रहा है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) May 10, 2026
अतीत में जब भारत दुनिया की बहुत बड़ी इकॉनॉमी था... तब हमारे वस्त्र उद्योग की बड़ी भूमिका थी।
अब हम अपनी उस विरासत को फिर से सशक्त कर रहे हैं।
वारंगल का पीएम मित्र पार्क, देश में टेक्सटाइल क्रांति को गति देगा: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) May 10, 2026
बीते 12 वर्षों में भारत सरकार की बहुत बड़ी प्राथमिकता... आधुनिक कनेक्टिविटी भी रही है।
रोड्स हों, रेलवे हो, एयरपोर्ट्स हों... कनेक्टिविटी के हर मोड पर अभूतपूर्व निवेश किया जा रहा है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) May 10, 2026
एनर्जी सिक्योरिटी का क्या महत्व है... ये आज दुनिया का हर व्यक्ति महसूस कर रहा है।
इसलिए भारत की एनर्जी सिक्योरिटी पर हमारी केंद्र सरकार अभूतपूर्व निवेश कर रही है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) May 10, 2026

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi lays the foundation stone, inaugurates and dedicates to the nation multiple development projects worth around ₹9,400 crore in Hyderabad, Telangana
This is a major push towards better infrastructure and seamless connectivity across Telangana: PM
Today, India is advancing on the Reforms Express; Simultaneously, the India of today is constructing modern infrastructure: PM
In the past, our textile industry played a huge role when India was a major global economy; We are now strengthening that legacy again; The PM MITRA Park in Warangal will accelerate the nation's textile revolution: PM
Over the past 12 years, modern connectivity has also been a major priority for the Government of India; Whether it is roads, railways, or airports, unprecedented investment is being made in every mode of connectivity: PM
The significance of energy security is being felt by every individual across the globe today; Consequently, our Union Government is making unprecedented investments to ensure India's energy security: PM
10 MAY 2026 5:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today laid the foundation stone, inaugurated and dedicated to the nation multiple development projects worth around ₹9,400 crore in Hyderabad, Telangana. Addressing the gathering, the Prime Minister highlighted Hyderabad’s transformational significance as a centre of both national and global importance. Underscoring the region's pivotal role in driving rapid development for Telangana and the entire nation, he outlined how multiple large-scale projects launched today will establish Telangana as a major manufacturing hub. Noting that these project inaugurations will generate thousands of new employment opportunities while strengthening regional connectivity, the Prime Minister extended congratulations to Telangana's people for these projects.
Emphasizing India's progress on the Reforms Express while building modern infrastructure across sectors, the Prime Minister identified the Zaheerabad Industrial Area as a cornerstone of this transformation, representing the Government of India's national mission to develop industrial corridors. He noted that the emerging complex will function as an Industrial Smart City, equipped with world-class infrastructure, excellent power supply, and advanced ICT networks, offering global investors every facility required to establish operations. Detailing the substantial financial commitment, the Prime Minister observed that thousands of crores of rupees from the Union Government will fund these facilities, creating employment pathways for thousands of young citizens in Telangana and Hyderabad. Highlighting the multiplier effect, Shri Modi emphasized, “vehicles, machinery manufactured here, and food processing industries established in the zone will empower Telangana's workers and farmers alike.”
Recalling India's historical prominence as a global economic power when textile industries played a transformational role, the Prime Minister affirmed the Government's commitment to revitalizing this strategic sector through contemporary initiatives. He underscored how the PM MITRA Park in Warangal will catalyze a national textile revolution while providing participating units with comprehensive benefits from Union Government schemes including the PLI scheme. Noting that beneficiary enterprises have already commenced availing PLI scheme support, Shri Modi emphasized ,"This textile park will create employment for a large number of people, especially for our sisters and daughters."
Detailing the Government of India's unprecedented 12-year investment trajectory in modern connectivity infrastructure across roads, railways, and airports, the Prime Minister noted that nearly One lakh seventy-five thousand crore rupees has been allocated to National Highways development alone. He observed that Telangana has realized substantial benefits from this national focus, with the state's National Highway network doubling over the past 12 years. Highlighting immediate benefits from the Telangana-Karnataka National Highway widening project, which will reduce travel time and decrease transportation costs, the Prime Minister underscored the tangible impact of systematic infrastructure investment. "The widening of the National Highway connecting Telangana and Karnataka will bring great convenience," noted Shri Modi.
Comparing Telangana's transformed railway investment profile with its pre-2014 baseline, the Prime Minister noted a dramatic escalation: while undivided Andhra Pradesh's railway budget stood at less than one thousand crore rupees prior to 2014, Telangana's current annual railway allocation exceeds five and a half thousand crore rupees. Observing that approximately 50 thousand crore rupees of railway projects are under concurrent implementation, he highlighted the introduction of five Vande Bharat and six Amrit Bharat trains serving Telangana, exemplifying the transformation in modern rail transport. Referring to the inauguration of select sections of the Kazipet-Vijayawada Multi-Tracking Project and the dedication of the Kazipet Rail Under Bypass Line, Shri Modi asserted, "These facilities will make travel easier and speed up transportation."
Emphasizing the criticality of energy security in the 21st century global context, where energy disruptions can halt all economic activity, the Prime Minister noted that every person worldwide now comprehends energy security's strategic importance. He underscored that the Government of India is making unprecedented investments to strengthen national energy security, identifying the inauguration of Indian Oil's new terminal in Malkapur as a significant strategic step. Detailing the project's importance for sustained regional development, Shri Modi affirmed, "This terminal will meet Telangana's growing energy needs and strengthen the supply chain."
Highlighting India's remarkable ascent to the top tier of global solar power producers in recent years, the Prime Minister noted unprecedented progress in ethanol blending within petrol while detailing the government's sequential energy diversification strategy. He outlined how initial emphasis on universal LPG coverage has evolved toward promoting cheaper piped natural gas distribution and advancing CNG-based systems nationwide. Acknowledging that such comprehensive initiatives enable India to navigate the current global energy crisis, the Prime Minister asserted the imperative of energy conservation, emphasizing that imported energy products must be consumed judiciously in accordance with genuine necessity. Underscoring both financial and geopolitical benefits of restraint, Shri Modi stressed, "We must make efforts to use only as much as is needed to save foreign currency and reduce the adverse effects of war crises."
Recognizing Telangana's youth as architects of new aspirations and the state's farming communities as harbingers of renewed hope, the Prime Minister acknowledged the collective determination of industries, MSMEs, and startups to contribute meaningfully to constructing a developed Telangana. He asserted the fundamental principle that Telangana's development constitutes an integral component of national development, establishing a causal relationship between state and national prosperity. Offering a solemn assurance to every family across Telangana, the Prime Minister committed that the Government of India will sustain its development-focused efforts to realize the collective dreams and aspirations of the state's citizens. "Because if Telangana develops, then India will develop," asserted Shri Modi.