ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତ-ନ୍ୟୁଜିଲାଣ୍ଡ ଏଫ୍. ଟି. ଏ. ଏବଂ ଏହାର ଲାଭ ଉପରେ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
27 APR 2026 5:31PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପୀୟୁଷ ଗୋୟଲଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ନିବନ୍ଧରେ ବିସ୍ତୃତ ଭାବେ ଦର୍ଶାଯାଇଛି ଯେ ଭାରତ-ନ୍ୟୁଜିଲାଣ୍ଡ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ରାଜିନାମା ଭାରତୀୟ ରପ୍ତାନୀ ଉପରେ ଶୁଳ୍କ ହଟାଇବା, ଶ୍ରମଭିତ୍ତିକ କ୍ଷେତ୍ରକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବା ଏବଂ ଏମ୍. ଏସ୍. ଏମ୍. ଇ. ଗୁଡ଼ିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ସହିତ କୃଷି ଏବଂ ଦୁଗ୍ଧ ଭଳି କ୍ଷେତ୍ରକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛି। ଏହା ଆହୁରି ସ୍ପଷ୍ଟ କରେ ଯେ ଏହି ରାଜିନାମା କୃଷି ଉତ୍ପାଦକତା ଏବଂ ନିବେଶ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପାଇଁ ସମର୍ଥନ ସହିତ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀ ଏବଂ କୁଶଳୀ ପେସାଦାରଙ୍କ ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ ହୋଇଛି;
"କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପୀୟୁଷ ଗୋୟଲ ବିସ୍ତୃତ ଭାବେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି ଯେ କିପରି ଭାରତ-ନ୍ୟୁଜିଲାଣ୍ଡ ଏଫ୍. ଟି. ଏ. ଭାରତୀୟ ରପ୍ତାନୀ ଉପରେ ଶୁଳ୍କ ହଟାଇ ଶ୍ରମ-ନିବିଡ଼ କ୍ଷେତ୍ରକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଏବଂ ଏମ୍. ଏସ୍. ଏମ୍. ଇ. ଗୁଡ଼ିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ସହିତ କୃଷି ଏବଂ ଦୁଗ୍ଧ ଭଳି କ୍ଷେତ୍ରକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି।
ଏଫ. ଟି. ଏ. କୃଷି ଉତ୍ପାଦକତା ଏବଂ ନିବେଶ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପାଇଁ ସମର୍ଥନ ସହିତ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀ ଏବଂ କୁଶଳୀ ପେସାଦାରଙ୍କ ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ମଧ୍ୟ ବିସ୍ତାର କରିଥାଏ ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on India-New Zealand FTA and its benefits
27 APR 2026 5:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister, Shri Piyush Goyal.
The article elaborates that the India–New Zealand Free Trade Agreement removes tariffs on Indian exports, boosting labour-intensive sectors and strengthening MSMEs, while ensuring that sectors such as agriculture and dairy remain fully protected. It further highlights that the agreement expands opportunities for students and skilled professionals, along with support for agricultural productivity and investment commitments.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“Union Minister Shri @PiyushGoyal elaborates how the India-New Zealand FTA removes tariffs on Indian exports, boosting labour-intensive sectors and strengthening MSMEs, while ensuring that sectors like agriculture and dairy remain fully protected.
The FTA also expands opportunities for students and skilled professionals, alongside support for agricultural productivity and investment commitments.”