প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ইন্দিয়া-ন্যু জিলেন্দ এফ.তি.এ অমসুং মসিগী কান্নবশিংগী আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
27 APR 2026 5:31PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা ইবা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিয়ার তৌখ্রে।
ইন্দিয়া-ন্যু জিলেন্দ ফ্রি ত্রেদ এগ্রিমেন্তনা ভারতনা মপান্দা থাদোকপদা লৌবা তারিফশিং লৌথোক্লে, শিন্মী য়াম্না চঙবা হিরমশিং অমসুং এম.এস.এম.ইশিং ফগৎহল্লে, লোয়ননা লৌউ-শিংউ অমসুং দাইরিগুম্বা হিরমশিং মপুংফানা ঙাকথোক্কনি হায়না আর্তিকল অসিনা শন্দোক্না ইরি। এগ্রিমেন্ত অসিনা মহৈরোয়শিং অমসুং হৈথোই-শিংথোইরবা মীওইশিংগী খুদোংচাবশিং হেন্না ফংহনবগা লোয়ননা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং হেনগৎহনবা অমসুং শেন থাদবসু শৌগৎকনি।
প্রধান মন্ত্রীগী ওফিসনা এক্সতা হায়খি;
“কমদৌনা ইন্দিয়া-ন্যু জিলেন্দ ফ্রি ত্রেদ এগ্রিমেন্তনা ভারতনা মপান্দা থাদোকপদা লৌবা তারিফশিং লৌথোকপগে, শিন্মী য়াম্না চঙবা হিরমশিং অমসুং এম.এস.এম.ইশিং ফগৎহল্লে, লোয়ননা লৌউ-শিংউ অমসুং দাইরিগুম্বা হিরমশিং মপুংফানা ঙাকথোক্কনি হায়না শ্রী@PiyushGoyal না শন্দোক্না ইরি।
এগ্রিমেন্ত অসিনা মহৈরোয়শিং অমসুং হৈথোই-শিংথোইরবা মীওইশিংগী খুদোংচাবশিং হেন্না ফংহনবগা লোয়ননা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং হেনগৎহনবা অমসুং শেন থাদবসু শৌগৎকনি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on India-New Zealand FTA and its benefits
27 APR 2026 5:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has shared an article written by Union Minister, Shri Piyush Goyal.
The article elaborates that the India–New Zealand Free Trade Agreement removes tariffs on Indian exports, boosting labour-intensive sectors and strengthening MSMEs, while ensuring that sectors such as agriculture and dairy remain fully protected. It further highlights that the agreement expands opportunities for students and skilled professionals, along with support for agricultural productivity and investment commitments.
The Prime Minister’s Office posted on X;
“Union Minister Shri @PiyushGoyal elaborates how the India-New Zealand FTA removes tariffs on Indian exports, boosting labour-intensive sectors and strengthening MSMEs, while ensuring that sectors like agriculture and dairy remain fully protected.
The FTA also expands opportunities for students and skilled professionals, alongside support for agricultural productivity and investment commitments.”