Prime Minister's Office
PM to visit Sikkim on 27–28 April
PM to participate in Closing Ceremony of Sikkim’s 50th Year of Statehood Celebrations in Gangtok
PM to inaugurate, launch and lay the foundation stone of multiple development projects worth over ₹4,000 crore across the State
Projects span a wide range of sectors including infrastructure, connectivity, healthcare, education, power, urban development, environment, tourism and agriculture
Projects aimed at accelerating holistic and inclusive development in Sikkim
26 APR 2026 3:47PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Sikkim on 27–28 April 2026. He will arrive in Gangtok on 27 April at around 3 PM. On 28 April, at approximately 9:30 AM, Prime Minister will visit the Orchidarium in Gangtok. To showcase the ecological and floral heritage of the state, Swarnajayanti Maitri Manjari Park has been developed as a state-of-the-art, world-class Orchid Experience Centre.
Thereafter, at around 10 AM, Prime Minister will participate in the closing ceremony of Sikkim’s 50th Year of Statehood celebrations at Paljor Stadium, where he will inaugurate, launch and lay the foundation stone of multiple development projects worth over ₹4,000 crore across the State. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
These projects span a wide range of sectors including infrastructure, connectivity, healthcare, education, power, urban development, environment, tourism and agriculture, and are aimed at accelerating holistic and inclusive development in Sikkim.
In the healthcare sector, Prime Minister will lay the foundation stone for a 100-bedded Ayurveda Hospital at Yangang in Namchi district. He will also inaugurate a 30-bedded Integrated Sowa Rigpa Hospital at NIT Deorali, thereby strengthening access to traditional and integrative systems of medicine in the State.
In the education sector, Prime Minister will inaugurate the Permanent campus of Sikkim University at Yangang, the Administrative Block of Netaji Subhash Chandra Bose University of Excellence at Chakung, the Helen Lepcha Medical College at Socheygang in Gangtok district, and the Dentam Professional College at Dentam in Gyalshing district. He will also inaugurate model residential schools at Hee Gyathang, a new Model Degree College at Mangshila in Mangan district, and a monastic hostel-cum-classroom at Boomtar Gumpa in Namchi district. Further, he will launch the implementation of IT-enabled educational infrastructure projects across 160 schools in Sikkim.
To improve connectivity further in Sikkim, Prime Minister will lay the foundation stone of two hinged double-lane steel arch bridges over River Teesta at Sirwani and Lower Samdong, connecting Namchi and Gangtok districts. He will also inaugurate the widening and strengthening of the road from Birdhang to Namchi via Kitchudumra, which will enhance inter-district accessibility, improve travel efficiency, and facilitate smoother movement of people and goods.
In the power sector, Prime Minister will inaugurate the improvement, upgradation and revamping of the Transmission and Distribution (T&D) network in Gangtok, strengthening reliable power supply in the region.
In the area of urban development and administrative infrastructure, Prime Minister will inaugurate the Jan Seva Sachivalaya (Mini Secretariat) at Lumsey and the Civil Service Officers Institute in Gangtok. He will also inaugurate housing initiatives including the Sikkim Urban Garib Awas Yojana at Lingding, housing for police personnel, and Grade ‘C’ quarters at SAP Pangthang. In addition, he will lay the foundation stone of Sadhbhav Mandap (Public Utility Centre)at MG Marg.
As part of environmental protection efforts, Prime Minister will lay the foundation stone for sewerage system rehabilitation at Singtam town under river pollution abatement initiatives. He will also inaugurate the pollution abatement scheme of River Rani Chu through Roro Chu river in Zone III, Gangtok, contributing to improved urban sanitation and sustainable ecosystems.
In the tourism and pilgrimage sector, Prime Minister will inaugurate the redevelopment of the Ridge Precinct in Gangtok, eco-tourism and pilgrimage infrastructure at Dodak in Soreng, infrastructure related to the Kailash Mansarovar Yatra including facilities at 18th Mile and Hangu Lake, and a Yatri Niwas at Krishna Pranami Mangaldham, Namphing. He will also lay the foundation stone for an Eco-Pilgrimage Complex at Silnon in Gyalshing district.
Prime Minister will inaugurate the Sikkim IFFCO Processing Plant, which is expected to provide a significant boost to agro-processing and strengthen farmer livelihoods and value chains in the State. Prime Minister will also inaugurate indoor cricket facilities at Mining, Rangpo in Pakyong district to promote youth engagement and sports development.
The visit of the Prime Minister marks an important milestone in the Golden Jubilee year of Sikkim’s statehood and reflects the current Government’s continued commitment to the rapid and sustainable development of the State and the Northeast region.

प्रधानमन्त्रीको कार्यालय
प्रधानमन्त्री २७-२८ अप्रेलमा सिक्किमको भ्रमणमा जानेछन्
प्रधानमन्त्री गान्तोकमा सिक्किमको ५० औं राज्य स्थापना दिवस समापन समारोहमा भाग लिनेछन्
प्रधानमन्त्रीले राज्यभरि ४,००० करोड रुपियाँभन्दा अधिक मूल्यका धेरै विकास परियोजनाहरूको उद्घाटन, शुरुवात र शिलान्यास गर्नेछन्
परियोजनाहरू पूर्वाधार, कनेक्टिभिटी, स्वास्थ्य सेवा, शिक्षा, विद्युत्, शहरी विकास, पर्यावरण, पर्यटन र कृषि लगायतका क्षेत्रहरूमा फैलिएका छन्
सिक्किममा समग्र तथा समावेशी विकासलाई तीव्र पार्ने उद्देश्यका परियोजनाहरू
26 APR 2026 3:47PM by PIB Gangtok
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदी २७-२८ अप्रेल २०२६ मा सिक्किमको भ्रमण गर्नेछन्। उनी २७ अप्रेलमा दिउँसो ३ बजीतिर गान्तोक पुग्नेछन्। २८ अप्रेलमा बिहान लगभग ९:३० बजी प्रधानमन्त्रीले गान्तोकको अर्किडेरियमको भ्रमण गर्नेछन्। राज्यको पारिस्थितिक र पुष्प सम्पदा प्रदर्शन गर्न, स्वर्णजयन्ती मैत्री मञ्जरी पार्कलाई अत्याधुनिक, विश्वस्तरीय अर्किड अनुभव केन्द्रको रूपमा विकास गरिएको छ।
त्यसपछि, बिहान १० बजीतिर प्रधानमन्त्रीले पाल्जर स्टेडियममा सिक्किमको ५० औं राज्य स्थापना दिवस समापन समारोहमा भाग लिनेछन्, जहाँ उनले राज्यभरि ४,००० करोड रुपियाँभन्दा अधिक मूल्यका धेरै विकास परियोजनाहरूको उद्घाटन, शुरुवात र शिलान्यास गर्नेछन्। प्रधानमन्त्रीले यस अवसरमा भेलालाई सम्बोधन पनि गर्नेछन्।
यी परियोजनाहरू पूर्वाधार, कनेक्टिभिटी, स्वास्थ्य सेवा, शिक्षा, शहरी ऊर्जा, विकास, पर्यावरण, पर्यटन र कृषि लगायतका विस्तृत क्षेत्रहरूमा फैलिएका छन् र सिक्किममा समग्र र समावेशी विकासलाई तीव्र पार्ने उद्देश्यका छन्।
स्वास्थ्य सेवा क्षेत्रमा प्रधानमन्त्रीले नाम्ची जिल्लाको याङ्गाङमा १०० शैयाको आयुर्वेद अस्पतालको शिलान्यास गर्नेछन्। उनले एनआईटी देवरालीमा ३० शैयाको एकीकृत सोवा रिग्पा अस्पतालको पनि उद्घाटन गर्नेछन्, जसले गर्दा राज्यमा परम्परागत र एकीकृत औषधि प्रणालीमा पहुँच मजबुत हुनेछ।
शिक्षा क्षेत्रमा प्रधानमन्त्रीले याङ्गाङमा सिक्किम विश्वविद्यालयको स्थायी क्याम्पस, च्याखुङमा नेताजी सुभाषचन्द्र बोस उत्कृष्टता विश्वविद्यालयको प्रशासनिक ब्लक, गान्तोक जिल्लाको सोचेगाङमा हेलेन लेप्चा मेडिकल कलेज र गेजिङ जिल्लाको देन्ताममा देन्ताम प्रोफेशनल कलेजको उद्घाटन गर्नेछन्। उनले हि गेथाङमा मोडेल आवासीय विद्यालय, मङ्गन जिल्लाको माङ्सिलामा नयाँ मोडेल डिग्री कलेज र नाम्ची जिल्लाको बुमटार गुम्पामा एक मठवासी होस्टेल तथा कक्षाकोठाको पनि उद्घाटन गर्नेछन्। यस अतिरिक्त, उनले सिक्किमका १६० विद्यालयहरूमा आईटी-सक्षम शैक्षिक पूर्वाधार परियोजनाहरूको कार्यान्वयनको शुरुवात गर्नेछन्।
सिक्किममा कनेक्टिभिटीलाई अझ राम्रो बनाउन प्रधानमन्त्रीले सिरवानी र लोअर साम्दोङमा टिस्टा नदीमाथि दुईवटा हिङ्ग्ड डबल-लेन स्टील आर्च पुलहरूको शिलान्यास गर्नेछन्, जसले नाम्ची र गान्तोक जिल्लाहरूलाई जोड्नेछ। उनले बिरदाङदेखि किचुडुम्रा हुँदै नाम्चीसम्मको सडकको चौडीकरण र सुदृढीकरणको पनि उद्घाटन गर्नेछन्, जसले अन्तर-जिल्ला पहुँच बढाउनेछ, यात्रा दक्षता सुधार गर्नेछ अनि मानिस र सामानहरूको सहज आवागमनलाई सहज बनाउनेछ।
विद्युत् क्षेत्रमा, प्रधानमन्त्रीले गान्तोकमा प्रसारण तथा वितरण (टी एण्ड डी) नेटवर्कको सुधार, स्तरोन्नति र पुनर्निर्माणको उद्घाटन गर्नेछन्, जसले गर्दा यस क्षेत्रमा भरपर्दो विद्युत् आपूर्ति मजबुत हुनेछ।
शहरी विकास तथा प्रशासनिक पूर्वाधारको क्षेत्रमा प्रधानमन्त्रीले लुम्सेमा जन सेवा सचिवालय (मिनी सचिवालय) र गान्तोकमा सिभिल सर्भिस अफिसर्स इन्स्टिट्युटको उद्घाटन गर्नेछन्। उनले लिङ्दिङमा सिक्किम शहरी गरीब आवास योजना, पुलिस कर्मीहरूको लागि आवास र एसएपी पाङ्थाङमा ग्रेड 'सी' क्वार्टर सहित आवास पहलहरूको पनि उद्घाटन गर्नेछन्। यसका साथै, उनले एमजी मार्गमा सद्भाव मण्डप (सार्वजनिक उपयोगिता केन्द्र) को शिलान्यास गर्नेछन्।
पर्यावरण संरक्षण प्रयासहरूको एक भागको रूपमा, प्रधानमन्त्रीले नदी प्रदूषण न्यूनीकरण पहलहरू अन्तर्गत सिङ्ताम शहरमा ढल निकास प्रणाली पुनर्स्थापनाको लागि शिलान्यास गर्नेछन्। उनले गान्तोकको क्षेत्र III मा रोरो छु नदी हुँदै रानी छु नदीको प्रदूषण न्यूनीकरण योजनाको पनि उद्घाटन गर्नेछन्, जसले शहरी स्वच्छता र दिगो पारिस्थितिक प्रणालीमा सुधार ल्याउँछ।
पर्यटन तथा तीर्थयात्रा क्षेत्रमा, प्रधानमन्त्रीले गान्तोकमा रहेको रिज प्रिसिन्क्टको पुनर्विकास, सोरेङको दोदकमा इको-टुरिज्म र तीर्थयात्रा पूर्वाधार, १८ माइल र हाङ्गु तालमा सुविधाहरू सहित कैलाश मानसरोवर यात्रासँग सम्बन्धित पूर्वाधार र नामफिङको कृष्ण प्रणामी मङ्गलधाममा यात्री निवासको उद्घाटन गर्नेछन्। उनले गेजिङ जिल्लाको सिल्नोनमा इको-तीर्थयात्रा परिसरको पनि शिलान्यास गर्नेछन्।
प्रधानमन्त्रीले सिक्किम इफ्को प्रशोधन प्लान्टको उद्घाटन गर्नेछन्, जसले कृषि प्रशोधनलाई उल्लेखनीय रूपमा बढावा दिने र राज्यमा किसानको जीविकोपार्जन र मूल्य शृङ्खलालाई बलियो बनाउने अपेक्षा गरिएको छ। प्रधानमन्त्रीले युवा संलग्नता र खेलकुद विकासलाई प्रवर्द्धन गर्न पाकिम जिल्लाको माइनिङ, रम्फूमा इण्डोर क्रिकेट सुविधाहरूको पनि उद्घाटन गर्नेछन्।
प्रधानमन्त्रीको भ्रमणले सिक्किम राज्यको स्वर्ण जयन्ती वर्षको एक महत्त्वपूर्ण कोसेढुङ्गा चिन्ह लगाउँछ अनि राज्य र उत्तरपूर्वी क्षेत्रको द्रुत र दिगो विकासप्रति वर्तमान सरकारको निरन्तर प्रतिबद्धतालाई प्रतिबिम्बित गर्दछ।