প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা আদি শঙ্করাচার্য়দা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
21 APR 2026 1:09PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা স্পিরিচুৱল লুমিনারিশিংগী মরক্তগী অমা ওইরিবা, আদি শশঙ্করাচার্য়বু মহাক্কী জয়ন্তীদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে। শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি মদুদি অদৱৈতা বেদান্তকী মহাক্কী মতিক-মগুন লৈরবা পাউতাকশিং, ৱাখল্লোন অমসুং ফিলোসোফী অসিনা মালেমগী ওইনা মশিং য়াম্লবা মীওই কয়াদা লমজিং-লমতাক্লি। অমসুং মহাক্কী ৱাখল্লোনবু নৌহৌননা পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা স্পিরিচুৱল সেন্তরশিং লিংখৎনবা হোৎনবশিং অসি পুক্নিং থৌগৎনিংঙাইগী মচাক অমা ওইরি। “মহাক্কী লৌশিং অসিনা ঐখোয়গী লম্বীদা মঙাল পীবা অমসুং অচুম্বা, মীনুংশি লৈবা অমসুং অপুনবগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক ঐখোয়গী অচেৎপা ফিরেপ অদুবু মপাঙ্গল কনখৎহনবা ওইরসনু।” হায়না শ্রী মোদীনামখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না পোস্ত তৌখি:
“আদি শঙ্করাচার্য় জয়ন্তীগী শেংলবা থৌরমদা, ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা স্পিরিচুৱল লুমিনারিশিংগী মরক্তগী অমবু ইকায় খুম্নবা উৎচরি। অদৱৈত বেদান্তকী মহাক্কী মতিক-মগুন লৈরবা পাউতাকশিং, ৱাখল্লোনশিং অমসুং ফিলোসোফীনা মালেম শিনবা থুংনা মশিং য়াম্লবা মীওইশিংবু লমজিংদুনা লাক্লি। মহাক্না হার্মোনি, দিসিপ্লিন অমসুং পুন্সি পুম্নমক্কী অমত্তা ওইবগী মতাংদা মরুওইবা পীখি। মহাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা স্পিরিচুৱল সেন্তরশিং লিংখৎনবা অমসুং স্পিরিচুৱল ৱাখল্লোনশিংবু নৌহৌননা পুথোক্নবা হোৎনখিবা অদু মতম পুম্নমক্তা পুক্নিং থৌগৎনবগী মচাক অমা ওইরি। মহাক্কী ৱাখল্লোন অসিনা ঐখোয়গী লম্বীদা মঙাল পীবা অমসুং অচুম্বা, মীনুংশি লৈবা অমসুং অপুনবা য়াইফনবগীদমক্তা ঐখোয়গী অচেৎপা ফিরেপ অদু মপাঙ্গল কনখৎহনবা ওইরসনু।”

Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Adi Shankaracharya
21 APR 2026 1:09PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, paid tributes to one of India’s greatest spiritual luminaries, Adi Shankaracharya, on his Jayanti today. Shri Modi remarked that his profound teachings, thoughts and philosophy of Advaita Vedanta continue to guide innumerable people globally. And his efforts to revitalise spiritual thought and establish spiritual centres across the nation remain a lasting inspiration."May his wisdom continue to illuminate our path and strengthen our commitment to truth, compassion and collective well-being", Shri Modi added.
The Prime Minister posted on X:
"On the sacred occasion of Adi Shankaracharya Jayanti, paying homage to one of India’s greatest spiritual luminaries. His profound teachings, thoughts and philosophy of Advaita Vedanta continue to guide innumerable people globally. He emphasised harmony, discipline and the oneness of all existence. His efforts to revitalise spiritual thought and establish spiritual centres across the nation remain a lasting inspiration. May his wisdom continue to illuminate our path and strengthen our commitment to truth, compassion and collective well-being."