প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আদি শংকৰাচাৰ্য্যলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি
21 APR 2026 1:09PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভাৰতৰ অন্যতম মহান আধ্যাত্মিক ব্যক্তিত্ব আদি শংকৰাচাৰ্য্যৰ জয়ন্তীত তেওঁৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে তেওঁৰ অদ্বৈত বেদান্তৰ গভীৰ শিক্ষা, চিন্তা আৰু দৰ্শনে বিশ্বব্যাপী অসংখ্য লোকক পথ প্ৰদৰ্শন অব্যাহত ৰাখিছে। আধ্যাত্মিক চিন্তাধাৰাক পুনৰুজ্জীৱিত কৰা আৰু সমগ্ৰ দেশতে আধ্যাত্মিক কেন্দ্ৰ স্থাপনৰ বাবে তেওঁৰ প্ৰচেষ্টা এক সুদূৰপ্ৰসাৰী অনুপ্ৰেৰণা হৈ আছে। "তেওঁৰ জ্ঞানে আমাৰ পথ আলোকিত কৰি থাকক আৰু সত্য, সহানুভূতি তথা সামূহিক কল্যাণৰ প্ৰতি আমাৰ দায়বদ্ধতাক শক্তিশালী কৰক", শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্স-ত পোষ্ট কৰিছেঃ
পৱিত্ৰ আদি শংকৰাচাৰ্য্য জয়ন্তী উপলক্ষে ভাৰতৰ অন্যতম মহান আধ্যাত্মিক ব্যক্তিগৰাকীৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। অদ্বৈত বেদান্তৰ তেওঁৰ গভীৰ শিক্ষা, চিন্তা আৰু দৰ্শনে বিশ্বব্যাপী অসংখ্য লোকক পথ প্ৰদৰ্শন অব্যাহত ৰাখিছে। তেওঁ সম্প্রীতি, অনুশাসন আৰু সকলো অস্তিত্বৰ ঐক্যৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছিল। আধ্যাত্মিক চিন্তাধাৰাক পুনৰুজ্জীৱিত কৰা আৰু সমগ্ৰ দেশতে আধ্যাত্মিক কেন্দ্ৰ স্থাপনৰ বাবে তেওঁৰ প্ৰচেষ্টা এক স্থায়ী অনুপ্ৰেৰণা হৈ আছে। তেওঁৰ জ্ঞানে আমাৰ পথ আলোকিত কৰি থাকক আৰু সত্য, সহানুভূতি আৰু সামূহিক কল্যাণৰ প্ৰতি আমাৰ দায়বদ্ধতাক শক্তিশালী কৰক।"

Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Adi Shankaracharya
21 APR 2026 1:09PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, paid tributes to one of India’s greatest spiritual luminaries, Adi Shankaracharya, on his Jayanti today. Shri Modi remarked that his profound teachings, thoughts and philosophy of Advaita Vedanta continue to guide innumerable people globally. And his efforts to revitalise spiritual thought and establish spiritual centres across the nation remain a lasting inspiration."May his wisdom continue to illuminate our path and strengthen our commitment to truth, compassion and collective well-being", Shri Modi added.
The Prime Minister posted on X:
"On the sacred occasion of Adi Shankaracharya Jayanti, paying homage to one of India’s greatest spiritual luminaries. His profound teachings, thoughts and philosophy of Advaita Vedanta continue to guide innumerable people globally. He emphasised harmony, discipline and the oneness of all existence. His efforts to revitalise spiritual thought and establish spiritual centres across the nation remain a lasting inspiration. May his wisdom continue to illuminate our path and strengthen our commitment to truth, compassion and collective well-being."