প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কর্নাতকাগী মান্দ্যাদা লৈবা শ্রী গুরু ভৈরবৈক্য মন্দির শঙ্গাবগী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা পীখিবা ৱারোল
15 APR 2026 1:49PM by PIB Imphal
পরম পূজ্য জগদগুরু শ্রী শ্রী শ্রী দা. নির্মলানন্দনাথ মহাস্বামীজী, হান্নগী প্রধান মন্ত্রী ইকাইখুম্নজরবা ঐচ.দি. দেবে গৌরা জী, স্তেত অসিগী গভর্নর শ্রী থাবর চান্দ গেহলোত জী, পরম পূজ্য জগদগুরু স্বামী পরমাত্মানন্দ সরস্বতী জী, কেন্দ্রদা লৈবা ঐহাক্কী মরুপ ঐচ.দি. কুমারস্বামী জী, শোভা করন্দলাজে জী, কর্নাতকাগী ওপোজিসন লুচিংবা আর. অশোকা জী, স্তেত মিনিস্তর এন. চেলুবারায়স্বামী জী, লাাইগী মশক ওইরবা লম্বোইবা পুম্নমক, অতৈ শকনাইরবা মীথুংশিং অমসুং মফম অসিদা মশিং য়াম্না পুনবীরিবা ইচিল-ইনাও পুম্নমক।
মরূপশিং,
ঙসি ঐহাক্কী থম্মোয় অসি ৱাহৈনা ফোংদোকপা ঙম্লরোইদবা ইহুল অমনা থল্লে। শ্রী কাল ভৈরব মন্দিরদা দর্শন অমসুং খুরুম্বা ফংজবা, শ্রী গুরু ভৈরবৈক্য মন্দির অসি শঙ্গাবগী থৌরম ইমিৎমক্না উবা ফংজবা, পুৱারী ওইরবা জ্বালা পীথতা মতম ঙাইহাক লেনবা, লাইনীংগী অৱাংবা থাক য়ৌরবা লম্বোইবশিংগা লোয়নবা ফংজবা অমসুং হৌজিক্না মফম অসিদা পুনবীরিবা মীয়াম অসি উবা—অসিগুম্বাশিং অসি ঐহাক্কা লোয়ননা লেঙদনা লৈহৌরগনি। অদোমগী মরক্তা তিনবগী খুদোংচাবা ফংজবা অসি ঐহাক্কী লাইবক ফবনি হায়না লৌই। থৌরম অসিদা ময়াম পুম্নমক্কী মফমদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।
মরূপশিং,
কর্নাতকাদা লাকপা অসি ঐহাক্কী ওইনা মতম পুম্নমক্তা অপেনবা অমা ওই। মফম অসিদা লাকপা খুদিং ঐঙোন্দা অনৌবা ইহুল পোকই। অদুবু ঙসি মান্দ্যা দিস্ত্রিক্তকী সাক্কারে নাগারাদা চৎপা অসি মরম কয়াগীদমক মরু ওই। লমদম অসি চুগী মহাওগীদমক মমিং চৎলি, অমসুং মসিগা মান্নবা মহাও অসি মফম অসিগী মীয়ামগী ৱাহৈ-ৱাতাশিংদা উবা ফংই। মখোয়গী মীনুংশি অমসুং তরাম্না ওকপগী মওংনা থম্মোয় পেনহল্লি। ঐহাক্না পুম্নমক্তা হায়না লৈ, কর্নাতকা অসি ৱাংউলোন অমসুং তেক্নোলোজী অনিমক্তা ইনাক খুল্লি। হায়বদি, ৱাংউলোনগী অরুবা ৱাখল্লোনশিং অমসুং তেক্নোলোজীগী পাঙ্গল অনিমক মফম অসিদা লৈ। শ্রী আদি চুঞ্চনগিরি মহাসমস্থান মথগুম্বা লাইনীংগী মফমশিং অসি লমদম অসিগী অচৌবা খুদোলনি। ইন্সতিত্যুসন অসিনা ৱাংউলোন, লাইনীংলোন অমসুং লীচৎ-শাজৎকী ৱাফমশিংগী খুত্থাংদা খুন্নাইবু লম্বী তাক্লি।
মরূপশিং,
ভারত অসি চহি লিশিং কয়াগী মমাঙদগী হিংদুনা লাক্লবা খুন্থোক্লোন অমনি। মালেম অসিদা অসিগুম্বা মতম কুইরবা চৎনবী মখা তানা চত্থরকপগী খুদম অসি য়াম্না তাঙনা থোকই। ঐখোয়না শ্রী আদি চুঞ্চনগিরি মহাসমস্থান মথ অসি উবা মতমদা, মসিগী মতম কুইনা চত্থরকপগী হিংলিবা মওং অদু উবা ফংই। শেংলবা মথ অসিগী পুৱারী অসি চহি লিশিং অনি রোম শুরে। মসিগী গুরুগী চৎনবী, লাইনীংগী ৱাংউলোন অমসুং থৌগলগী চৎনবীনা মীরোল কয়া লমদম অসিবু হেন্না ইনাক খুনহল্লি। চৎনবী অসিদা জগদগুরু শ্রী শ্রী শ্রী দা. বালগঙ্গাধরনাথ মহাস্বামীজীগুম্বা অথোইবা লম্বোইবশিং থোক্লক্তুনা পারী পুরীগী লন অসিবু অনৌবা থাক অমদা পুখৎখি। ঙসি জগদগুরু শ্রী শ্রী শ্রী দা. নির্মলানন্দনাথ মহাস্বামীজীনা অনৌবা পাঙ্গল, খোঙজেল অমসুং কত্থোকপগা লোয়ননা পুম্নমক পুদুনা ইচেল অসিবু মাঙলোমদা পুখৎলি।
মরূপশিং,
ঐখোয়গী খুন্নাইদা মতম মতমগী মতুং ইন্না অসিগুম্বা অথোইবা মীশকশিং লাকখি, মখোয় অসি লাইনীংগী লম্বী তাকপক্তা নত্তে। মখোয় মীয়ামগী মরক্তা হিংখি, মখোয়গী নুংঙাইবা অমসুং অৱাবা খঙখি, মখোয়না থেংনখিবা শিংনবশিং ফাওখি অমসুং অৱা-না অমসুং অয়েৎ-অপন্দগী নান্থোক্নবা লম্বী খুন্নাইদা উৎখি। জগদগুরু শ্রী শ্রী শ্রী দা. বালগঙ্গাধরনাথ মহাস্বামীজী অসি অসিগুম্বা লাইগী মগুন চেনবা মীশক অমনি। মহাক হৌজিক ঐখোয়গী ইরক্তা লৈত্রে, অদুবু মহাক মফম অসিদা লৈরি। মহাক্না মীয়ামগী পুন্সি ফগৎহন্নবা থাক কয়াদা থবক তৌখি। মহাক অচেৎপা লাইনীংগী মতিক ময়াই চেল্লম্মি, অদুবু মহাক্কী পুন্সি অসি ধ্যান তৌবখক্তদা লোইশিনখিদে। খুঙ্গংগী লমদমগী লাকপা ওইবনা, মহাক্না খুঙ্গংগী নহারোলশিংগী মঙলান খঙখি, মীচম মীয়াম্না থেংনরিবা শীংনবশিং খঙখি। মরম অদুনা, মহাক্কী মফমদদি থৌগল হায়বসি খুন্নাইদগী লাপ্না লৈবদু নত্তে, খুন্নাইগী থৌদাং পুদুনা চৎপনা ওইখি।
মরূপশিং,
মহাস্বামীজীনা মহৈ-মশিংগী লমদা ইন্সতিত্যুসন চা কয়া লিংখৎখি, মফম অদুদা প্রাইমারী থাক্তগী হৌরগা মেদিকেল অমসুং ইঞ্জিনীয়রিংগুম্বা প্রোফেসনেল কোর্স ফাওবগী মহৈ-মশিং পীখি। মসিগী খ্বাইদগী চাউবা কান্নবা অসি লায়রবা অমসুং খুঙ্গংগী ইমুংদগী লাকপা অঙাংশিংনা ফংখি। হকশেলগী লমদা মহাক্কী মঙলান অসি মান্নবা মওংদা অহোংবা পুরকপনি। মহাক্না হকশেলগী ইন্সতিত্যুসনশিং লিংখৎখি, মফম অদুদা ঙসি ফাওবা থৌগলগী ইথিলগা লোয়ননা থবক তৌরি। মতিং লৈবা হকশেলগী খুদোংচাবা অসি মী খরগী অখন্নবা মঙম ওইহন্দনা মীচম খুদিংমক্তা য়ৌহনগদবনি হায়না মহাক্না থাজখি।
মরূপশিং,
ঙসি ঐখোয়গী লৈঙাকসু মান্নবা মঙলান অসিগা লোয়ননা থবক তৌরি। আয়ুষ্মান ভারত য়োজনাগী মখাদা, লায়রবা মীওই করোর কয়ানা লায়েংশঙশিংদা লেম্না লায়েংবা ফংখ্রে। ঐখোয়না স্কীম অসি চহি ৭০ গী মথক্কী সেনিয়র সিতিজন পুম্নমক্তা ফংহনখ্রে, মরমদি মখোয়না ইকাইখুম্নবগা লোয়ননা হেন্না ফবা হকশেলগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবনি।
মরূপশিং,
ঙসি শ্রী গুরু ভৈরবৈক্য মন্দির অসিদা লৈবা অমসুং জগদগুরু শ্রী শ্রী শ্রী দা. বালগঙ্গাধরনাথ মহাস্বামীজীগী থৌজাল ফংজবা অসি ঐহাক্কীদমক লাইবক ফবনি। মহাস্বামীজী অসি মীনুংশি চাউবগী মশকনি হায়বা ঐখোয় পুম্নমক খঙই। মহাক্কী মীনুংশি চাউবা অসি মীওইবদা খক নত্তনা, থৱায় পানবা পুম্নমক্তা শন্দোকখি। ৱাহোং ঙাক-শেন্নবা মহাক্না হৌদোকখিবা খুন্নাইগী ইহৌ অসি মসিগী খুদম অমনি। অমসুং ঙসি স্বামীজীনা ঐহাক্কী মেমেন্তো ওইনা ৱাহোং অমা পীবীরকখি। মসি অকোয়বগী ফীভম ঙাক-শেনবখক নত্তে, মসি ঐখোয়গী নাৎকী ৱাখল্লোনগা মরী লৈনৈ, মরমদি ৱাহোং অসি ঐখোয়গী নেসনেল বর্দনি অমসুং মসি প্রভু সুব্রহ্মন্যগী শাদোংসু ওই। দিল্লীদা, ভারত লৈঙাক্না মীয়ামগী থৌজালদগী ঐহাক্না লৈনবা পীবীবা ওফিসিএল রেসিদেন্স অদুদা ৱাহোং কয়া লৈরি। অমসুং খরগদি ঐহাক্কী মরুপ ওইখ্রে। ৱাহোং অসি কয়াদা নিংথিজবগে অমসুং ইং-তপ্পগে হায়বদু ঐহাক্না হকথেংননা উরে।
মরূপশিং,
ঙসি জগদগুরু শ্রী শ্রী শ্রী দা. নির্মলানন্দনাথ মহাস্বামীজীনা মহাক্কী গুরুগী চৎনবী অসি মাঙলোমদা পুখৎলি। মহাক্কী গুরুনা তাকপীখিবা লম্বীদা চৎতুনা, মহাক্না মীয়ামগী পুন্সিদা অফবা অহোংবা পুরক্লি। মহাক্কী গুরুগী ইকাইখুম্নবা ওইনা শ্রী গুরু ভৈরবৈক্য মন্দির শাবা অসি বিল্দিং অমা শাবা খক নত্তে, মসি পুক্নিংদা ফাওবা ইহুল অমবু থবক্তা ওন্থোকপনি। তুংদা, মফম অসি থৌগল, হীরী কোনবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎনফমগী মফম অমা ওইরক্কনি হায়না থাজৈ।
মরূপশিং,
শ্রী আদি চুঞ্চনগিরি মহাসমস্থান মথ অসি প্রিন্সিপল মাপন্দা থবক তৌরি- অন্ন, অক্ষর, আরোগ্য, আধ্যাত্ম, আশ্রয়, অরন্য, আকালু, অনুকম্পা, অমসুং অনুবন্ধ। ৱাখল্লোন অসিগা লোয়ননা, ঐহাক্না অদোমগী মাঙদা ঐখোয় পুম্নমক্না ফিরেপ লৌমিন্নবা য়াবা হীরম মাপন থমজগে। ঐহাক্না ময়ামগী মফমগী ৱাফম মাপন হায়জগে।
মরূপশিং,
মান্দ্যা অসিনা ঈশিংগী মরু ওইবা খঙই। লমদম অসি পুম্নমক মা কাবেরীগী থৌজালদগী চাউখৎলকপনি। মরম অদুনা, ঐহাক্কী অহানবা হায়জগদবা অসি ঐখোয় পুম্নমক ঈশিং করম্না কনগনি অমসুং ঈশিং করম্না হেন্না নীংথিনা শিন-লাংগনি হায়বগী ফিরেপ লৌমিন্নসি। ঐহাক্কী অনিশুবা হায়জগদবা অসি পাম্বী অমসুং মহৌশাগা মরী লৈনৈ। ‘এক পের মা কে নাম’ কেম্পেনগী মখাদা, মীওই করোর কয়ানা মখোয়গী মমাগী মমিংদা পাম্বী থাখ্রে। ঐখোয়সু ঐখোয়গী ইমাশিংগী ইকাইখুম্নবা ওইনা পাম্বী থাগদবনি অমসুং ইমা লৈবাকপু ঙাক-শেন্নবা ফিরেপ লৌগদবনি। ঐহাক্কী অহুমশুবা হায়জগদবা অসি লু-নানবগী মরমদনি। লাইনীং খুভম, মীয়াম পুনফম মফম, খুঙ্গং নত্রগা ওইরবসু, মফম খুদিংমক লুনা-নান্না লৈহন্নবা হোৎনবা অসি ঐখোয় পুম্নমক্কী থৌদাংনি, মসি ঐখোয়গী থবকনি। ঐহাক্কী মরিশুবা হায়জগদবা অসি স্বদেশী অমসুং মরোমদোম লেপচবগা মরী লৈনৈ। ঐখোয়না ভারতকী পোত্থোকশিং শীজিন্নগদবনি, ভারতকী পোত্থোক পুথোকপশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহনগদবনি। ভোকেল ফোর লোকেলগী লাইৱাগা লোয়ননা হিংগদবনি। ঐহাক্কী মঙাশুবা হায়জগদবা অসি লৈবাক অসিগী উরিবা ফজবশিংগা মরী লৈনৈ। ঐখোয়গী লৈবাক অসি খঙগদবনি, লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা চৎকদবনি, অমসুং দোমেস্তিক তুরিজমবু য়োকখৎগদবনি।
মরূপশিং,
মান্দ্যা অসি থবক শুবা লৌমীশিংগী লমদমনি। ঐহাক্কী তরুকশুবা হায়জগদবা অসি লৌমীশিংদা, মখোয়না কেমিকেল শীজিন্নদবা মহৌশাগী লৌউ-শিংউদা চঙশিনগদবনি। ঐহাক্কী তরেৎশুবা হায়জগদবা অসি অফবা চিঞ্জাক চাবগা মরী লৈনৈ। হৌজিক ইকাইখুম্নজরবা শ্রী দেবে গৌরা জী ঐখোয়গী মরক্তা লৈরি। মহাক ‘রাগী মুদ্দে’ মীয়ামদা পাম্নহনবগীদমক মমিং চৎলি। লমদম পুম্বা অসিনা রাগীগী মরু ওইবা খঙই। নহা মীরোলসু মখোয়গী চিঞ্জাক্কী মচলদা চনান হাপচিনগদবনি। ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা মশা নোয়বা অসি অচৌবা শীংনবা অমা ওইরক্লে। মসিগা লান্থেংননবা, চিঞ্জাক্কী মচলদা থাউ চাবগী চাং অসি ১০% হন্থহন্নবা হোৎনৌ। ঐহাক্কী নিপালশুবা হায়জগদবা অসি য়োগ, শান্ন-খোৎনবা, অমসুং ফিৎনেসকা মরী লৈনৈ। ঐখোয় পুম্নমক্না মখোয়বু পুন্সিগী শরুক অমা ওইহনসি। ঐহাক্কী মপালশুবা হায়জগদবা অসি অদোম্না লেপ্তনা অদোমগী থবকশিংগী খুত্থাংদা খুদম ওইনা উৎলিবা থৌগলগী ইথিলগা মরী লৈনৈ।
মরূপশিং,
অৱাবা নংলবা মীওইশিংগী থৌগল তৌবনা খুন্নাইবু মপাঙ্গল কনখৎহনগনি, মসি অদোমগী পুন্সিদা অচৌবা পান্দম অমা শম্নহনগনি। ঐখোয় পুম্নমক অচুম্বা মওংদা অমসুং অচেৎপা ফিরেপকা লোয়ননা থমজরিবা ৱাফম মাপন অসিদা মাঙলোমদা চংশিল্লবদি, ঐখোয়না চাউখৎলবা কর্নাতকা অমসুং চাউখৎলবা ভারত অমগী মায়কৈদা খোঙজেল য়াংনা চংশিনবা য়াই। অমুক্কা হন্না, থৌরম অসিদা ময়াম পুম্নমক্কী মফমদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। ঐহাক্না জগদগুরু শ্রী শ্রী শ্রী দা. নির্মলানন্দনাথ মহাস্বামীজী অমসুং শ্রী আদি চুঞ্চনগিরি মহাসমস্থান মথপু থাগৎপা ফোংদোকচরি, মরমদি শেংলবা থৌরম অসিদা, শেংলবা লমদম অসিদা, তপস্যগী লমদম অসিদা, অদোম্না ঐহাকপু কৌবিরকখি, অদোমগা লোয়ননা মতম খরা লেনমিন্নবগী খুদোংচাবা পীবিরকখি। ঐহাক্না ময়াম পুম্নমকপু থম্মোয়দগী থাগৎচরি, পুম্নমকপু থাগৎচরি। নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। থাগৎচরি।
দিসক্লেমর: মসি প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলগী চাউরাকপা ৱাহন্থোক্নি। অশেঙবা ৱারোলদি হিন্দীদা পীখিবনি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address during inauguration of Sri Guru Bhairavaikya Mandira in Mandya, Karnataka
15 APR 2026 1:49PM by PIB Delhi
Param Pujya Jagadguru Shri Shri Shri Dr. Nirmalanandanatha Mahaswamiji, former Prime Minister Honorable H. D. Deve Gowda Ji, Governor of this state Shri Thawar Chand Gehlot Ji, Param Pujya Jagadguru Swami Paramatmananda Saraswati Ji, my colleagues in the Centre H. D. Kumaraswamy Ji, Shobha Karandlaje Ji, Leader of Opposition in Karnataka R. Ashoka Ji, state minister N. Cheluvarayaswamy Ji, all revered saints, other distinguished dignitaries, and all the brothers and sisters who have gathered here in large numbers.
Friends,
Today my heart is filled with such emotions that are difficult to express in words. Having darshan and worship at Shri Kal Bhairav temple, witnessing the grand inauguration of Shri Guru Bhairavaikya temple, spending time at the historic Jwala Peeth, receiving the company of saints who have reached spiritual heights, and now seeing the gathering present here-these experiences will always remain with me. I consider it my good fortune that I got the opportunity to come among you. I extend many congratulations to all of you on this occasion.
Friends,
Coming to Karnataka always gives me great joy. Every time I come here, I receive new inspiration. But today’s visit to Sakkare Nagara in Mandya district is important for many reasons. This land is known for the sweetness of sugarcane, and the same sweetness is seen in the words of the people here. Their warmth, their welcoming spirit touches the heart. I often say that Karnataka is rich in both philosophy and technology. That is, the depth of philosophy and the power of technology are both present here. Spiritual centers like Shri Adi Chunchanagiri Mahasamsthana Math are great gifts of this land. This institution guides society through philosophy, spirituality, and moral values.
Friends,
India is a living civilization continuing for thousands of years. In the world, there are very few examples where traditions continue for such a long period. When we see Shri Adi Chunchanagiri Mahasamsthana Math, we see the living form of this continuity. The history of this holy Math is almost two thousand years old. Its guru tradition, its spiritual philosophy, and its tradition of service have enriched this land for generations. In this tradition, great saints like Jagadguru Shri Shri Shri Dr. Balagangadharanatha Mahaswamiji emerged, who took this heritage to new heights. Today Jagadguru Shri Shri Shri Dr. Nirmalanandanatha Mahaswamiji is carrying forward the same stream with new energy, speed, and dedication, taking everyone along.
Friends,
In our society, from time to time such great personalities have come who were not limited only to spiritual guidance. They lived among the people, understood their joys and sorrows, felt their struggles, and showed society the way out of pain and difficulty. Jagadguru Shri Shri Shri Dr. Balagangadharanatha Mahaswamiji was such a divine personality. He is not with us physically now, but he is present here. He worked at many levels to improve people’s lives. He had deep spiritual power, but his life was not limited to meditation. Coming from a village background, he understood the aspirations of rural youth, understood the challenges of common people. Therefore, for him devotion did not mean going away from society, but taking responsibility forward for society.
Friends,
Mahaswamiji established hundreds of institutions in the field of education, where education is being provided from primary level to professional courses like medical and engineering. The greatest benefit has gone to children from poor and rural families. His vision in the field of health was equally transformative. He created healthcare institutions where even today work is done with a spirit of service. He believed that quality healthcare should not be the special right of a few people, but should reach every citizen.
Friends,
Today our government is also working with the same vision. Under Ayushman Bharat Yojana, crores of poor people have received free hospital treatment. We have extended this scheme to all senior citizens above 70 years of age, so that they can receive better health facilities with dignity.
Friends,
Today being present in this Shri Guru Bhairavaikya temple, and receiving the blessings of Jagadguru Shri Shri Shri Dr. Balagangadharanatha Mahaswamiji, is a matter of fortune for me. We all know Mahaswamiji was the embodiment of compassion. His compassion was not limited to humans, it extended to all living beings. The social movement he started for the protection of peacocks is an example of this. And today even in the memento Swamiji has given me a peacock. This is not only environmental protection, it is also connected to our cultural consciousness, because the peacock is our national bird and also the vehicle of Lord Subrahmanya. In Delhi, in the official residence given to me by the Government of India with the blessings of the people, there are also many peacocks. And with some I have even formed good friendships. I see directly how peaceful and beautiful the peacock is.
Friends,
Today Jagadguru Shri Shri Shri Dr. Nirmalanandanatha Mahaswamiji is carrying forward the tradition of his guru. Walking on the path shown by his guru, he is bringing positive change in people’s lives. Constructing Shri Guru Bhairavaikya temple in honor of his guru is not just building a structure, it is realizing a sentiment. In the coming time, this place will certainly become a center of service, meditation, and inspiration.
Friends,
Shri Adi Chunchanagiri Mahasamsthana Math works on nine principles-anna, akshara, aarogya, adhyatma, aashraya, aranya, aakalu, anukampa, and anubandha. With the same spirit, I want to place before you nine areas where we can all take a collective resolve. I place my nine requests before you.
Friends,
This Mandya understands the importance of water. This entire region has grown with the blessings of Mother Kaveri. Therefore, my first request is that we all take a resolve to save water and manage water better. My second request is connected to trees and nature. Under the ‘Ek Ped Maa Ke Naam’ campaign, crores of people have planted trees in the name of their mothers. We too should plant trees in honor of our mothers and take a resolve to protect Mother Earth. My third request is about cleanliness. Whether it is a religious place, public place, village or city, maintaining cleanliness everywhere is our collective responsibility, it is our duty. My fourth request is connected to swadeshi and self-reliance. We should adopt Indian products, strengthen Indian manufacturers and industries. Live with the mantra of Vocal for Local. My fifth request is connected to seeing the beauty of the country. We should know our country, travel to different corners of the country, and promote domestic tourism.
Friends,
Mandya is the land of hardworking farmers. My sixth request to farmers is that they move towards chemical-free natural farming. My seventh request is connected to healthy food. Right now Honorable Shri Deve Gowda Ji is present among us. He is known for popularizing ‘Ragi Mudde’. This entire region understands the importance of ragi. The young generation should also include millets in their food. In our country obesity has become a big challenge. To deal with this, also try to reduce the amount of oil in food by 10 percent. My eighth request is connected to yoga, sports, and fitness. We should all make them part of our lives. My ninth request is connected to the spirit of service, which you are continuously proving through your actions.
Friends,
Service to the needy strengthens society, it connects a big purpose to your life. If we all move forward with honesty and resolve on these nine requests, then we can move rapidly towards a developed Karnataka and a developed India. Once again, I extend many congratulations to all of you on this occasion. I express my gratitude to Jagadguru Shri Shri Shri Dr. Nirmalanandanatha Mahaswamiji and Shri Adi Chunchanagiri Mahasamsthana Math, that on this sacred occasion, in this holy land, in this land of penance, you invited me, gave me the opportunity to spend some moments with you. I heartily thank all of you, I thank all of you. Many congratulations. Thank you.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of the PM's speech. The original speech was delivered in Hindi.