প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী সনান্দতা কেন্স সেমিকোন প্লান্ত শঙ্গাবদা থমখিবা মহাক্কী ৱারোলগী মমি খরা শিয়র তৌখ্রে
31 MAR 2026 4:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী সনান্দদা কেন্স তেক্নোলোজী সেমিকন্দক্তর প্লান্ত শঙ্গাখিবগী থৌরমদগী মমিশিং শিয়র তৌখি, মসিনা ফেসিলিতী অসিদা প্রদক্সন হৌবগী অহৌবা ওইরি। মহাক্না ফেব্রুৱারী ২৮দা সনান্দা মাইক্রোন প্লান্ততা পোৎ পুথোকপা হৌবগী থৌরমদা শরুক য়াখি অমসুং থা অমগী মতুংদা কেন্সকী মাইলস্তোনদা চপ চানা হল্লকখি হায়না পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী সেমিকন্দক্তরগী খোঙচৎকী খোঙজেলগী মতাংদা পনখি। শ্রী মোদীনা হায়খি, "মসি চান্ননা থোকখিবা থৌদোক নত্তে, মসি ভারতকী সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেম চাউখৎলক্লিবা খোঙজেলগী খুদম অমনি।"
এক্সকী পোস্ত কয়া অমদা শ্রী মোদীনা ইখি:
“গুজরাতকী সনান্দদা কেন্স সেমিকোন ও.এস.এ.তি. ফেসিলিতী শঙ্গাখিবা অসি ভারতকী সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেমগীদমক চাউথোকচনীংঙাই ওইবা তাঞ্জা অমনি। মসিনা ভারতনা ফ্যুচরিস্তিক তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোবেসনগী লমদা লুচিংবা অমা ওইনা থোরক্নবা হোৎনরিবশিংবু হেনগৎহনগনি।”
“‘মেক ইন ইন্দিয়া’ অমসুং ‘মেক ফোর দি ৱার্ল্দ’দা শাহৌ পীরি।”
“ভারতকী সেমিকন্দক্তর ইন্দস্ত্রী অসি তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা চাউখৎলক্লি, মসিনা নহারোল কয়াদা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া পীরি। ঐখোয়না হৌজিক্তি সেমিকন্দক্তর মিসন ২.০দা থবক তৌরি।”
“মসি ভারতকী তেকনেদনি!
তেক্নোলোজী, এ.আই., সেমিকন্দক্তরশিংদা ঐখোয়না পায়খৎলিবা থবকশিং অসিনা মালেম পুম্বদা কান্নবা ফংহল্লগনি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi shares glimpses of his address at the inauguration of Kaynes Semicon Plant at Sanand, Gujarat
31 MAR 2026 4:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi shared glimpses from inauguration of the Kaynes Technology semiconductor plant in Sanand, Gujarat, marking the commencement of production at the facility. Noting that he was present in Sanand on February 28 for the start of production at the Micron plant and has returned exactly a month later for the Kaynes milestone, the Prime Minister underscored the momentum of India's semiconductor journey. "This is not merely a coincidence , it is proof of the speed at which India's semiconductor ecosystem is developing," remarked Shri Modi.
In a series of posts on X, Shri Modi said:
“It is indeed a proud moment for India’s Semiconductor ecosystem that the Kaynes Semicon OSAT facility has been inaugurated in Sanand, Gujarat. This will boost India’s efforts of emerging as a leader in futuristic technologies and innovation.”
“A boost to ‘Make in India’ and ‘Make for the World.’
“India’s semiconductor industry is thriving across different states, generating new opportunities for countless youngsters. We are now working on Semiconductor Mission 2.0 to add further scale to these efforts.”
“This is India’s Techade!
Our initiatives in technology, AI, semiconductors are going to benefit the entire planet.”