ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗୁଜରାଟର ସାନନ୍ଦରେ ମାଇକ୍ରୋନ ଟେକ୍ନୋଲୋଜୀର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଆସେମ୍ବଲି, ଟେଷ୍ଟ ଓ ପ୍ୟାକେଜିଂ (ଏଟିଏମ୍ପି)ର ଉଦଘାଟନ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣର କିଛି ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି
28 FEB 2026 10:21PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୁଜରାଟର ସାନନ୍ଦରେ ମାଇକ୍ରୋନ୍ ଟେକ୍ନୋଲୋଜୀର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଆସେମ୍ବଲି, ଟେଷ୍ଟ ଏବଂ ପ୍ୟାକେଜିଂ (ଏଟିଏମ୍‌ପି) ସୁବିଧାର ଉଦଘାଟନ ଅବସରରେ ତାଙ୍କ ଭାଷଣର କିଛି ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟର ଏକ ସିରିଜରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
"ମାଇକ୍ରୋନ୍‌ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ସୁବିଧାର ଉଦଘାଟନ ଭାରତର ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ନେତୃତ୍ୱ ଦିଗରେ ଯାତ୍ରାର ଏକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟକୁ ଚିହ୍ନିତ କରେ"
"ସାନନ୍ଦରେ ମାଇକ୍ରୋନର ଏଟିଏମ୍‌ପି ସୁବିଧାରେ ବାଣିଜ୍ୟିକ ଉତ୍ପାଦନ ଆରମ୍ଭ ହେବା ସହିତ, ଭାରତ ବିଶ୍ୱ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳର ଏକ ଅବିଚ୍ଛେଦ୍ୟ ଅଂଶ ପାଲଟିବ ଏବଂ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆମର ଭୂମିକା ମଧ୍ୟ ଆହୁରି ସୁଦୃଢ଼ ହେବ।"
"ଆଜି ଭାରତ ଯେଉଁଭଳି ଭାବରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛି ତାହା ସାନନ୍ଦରେ ମାଇକ୍ରୋନର ସୁବିଧାରେ ସ୍ପଷ୍ଟ ଭାବରେ ପ୍ରତିଫଳିତ ହେଉଛି"
"ଭାରତ ପ୍ରସ୍ତୁତ। ଭାରତ ନିର୍ଭରଯୋଗ୍ୟ। ଭାରତ ଫଳାଫଳ ପ୍ରଦାନ କରେ।"
"ଏହି ବର୍ଷର ବଜେଟରେ, ଆମେ ଇଣ୍ଡିଆ ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ମିଶନ ୨.୦ ଘୋଷଣା କରିଛୁ, ଯାହା ଭାରତ ମଧ୍ୟରେ ସାମଗ୍ରୀ, ଉପାଦାନ ଏବଂ ସେବାର ଚାହିଦାକୁ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାବରେ ବୃଦ୍ଧି କରିବ।"
"ମୁଁ ଭାରତର ସହଭାଗୀ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ନିବେଶକମାନଙ୍କୁ ଆଶ୍ୱସ୍ତି ଦେଉଛି..."
"ଭାରତ ପାଇଁ ଏକ ଗର୍ବର ଦିନ!
ଆଜି ସାନନ୍ଦରେ ମାଇକ୍ରୋନ୍ ଟେକ୍ନୋଲୋଜୀର ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଏଟିଏମ୍‌ପି ସୁବିଧା ଉଦଘାଟନ କରାଯାଇଛି।
ଏହି ଅବସରରେ କିଛି ଝଲକ ଏଠାରେ ଦିଆଯାଇଛି..."

Prime Minister's Office
Prime Minister shares glimpses of his address during Inauguration of Micron Technology’s Semiconductor Assembly, Test and Packaging (ATMP) facility in Sanand,Gujarat
28 FEB 2026 10:21PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared glimpses of his address during Inauguration of Micron Technology’s Semiconductor Assembly, Test and Packaging (ATMP) facility in Sanand,Gujarat
In a series of X posts, Prime Minister Modi said;
“The inauguration of Micron’s semiconductor facility marks a milestone in India’s journey towards technology leadership.”
“With the commencement of commercial production at Micron’s ATMP Facility in Sanand, India will become an integral part of the global semiconductor value chain and our role in this sector will also grow stronger.”
“The way India is moving forward today is clearly reflected in Micron’s facility in Sanand”
“India is ready.India is reliable.India delivers.”
“In this year’s Budget, we announced India Semiconductor Mission 2.0, which will significantly boost demand for materials, components and services within India itself.”
“I assure India’s partners and global investors…”
"A proud day for India!
Micron Technology’s Semiconductor ATMP facility was inaugurated in Sanand earlier today.
Here are some glimpses from the occasion…"