ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜଳ ପ୍ରଶାସନ ପାଇଁ ଭାରତର ବ୍ୟାପକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରୁଥିବା ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
21 MAR 2026 4:29PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ର ଜଳ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସି. ଆର୍. ପାଟିଲଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ଜଳ-ସୁରକ୍ଷିତ ଭବିଷ୍ୟତ ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ଭାରତର ବ୍ୟାପକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରାଯାଇଛି।
ଏହି ନିବନ୍ଧରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି ଯେ ଜଳ ପ୍ରଶାସନ ପ୍ରତି ଭାରତର ଆଭିମୁଖ୍ୟ ସଂରକ୍ଷଣ, ସ୍ଥାୟୀ ବ୍ୟବହାର ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ଗୋଷ୍ଠୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣର ମୂଳଦୁଆ ଉପରେ ଆଧାରିତ। ଏହା ଆହୁରି ସ୍ପଷ୍ଟ କରେ ଯେ କିପରି ଜଳ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଗଠନ ସାରା ଦେଶରେ ସାମଗ୍ରିକ ଏବଂ ସମନ୍ୱିତ ଜଳ ପରିଚାଳନା ଦିଗରେ ଏକ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ଚିହ୍ନିତ କରିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ' ରେ ଲେଖିଥିଲେ:
"ଏହି ନିବନ୍ଧରେ, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସି ଆର ପାଟିଲ ଜଳ ପ୍ରଶାସନ ପାଇଁ ଭାରତର ବ୍ୟାପକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଠାରେ ସଂରକ୍ଷଣ, ସ୍ଥାୟୀ ବ୍ୟବହାର ଏବଂ ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ଅଂଶଗ୍ରହଣ ମିଳିତ ଭାବେ ଜଳ-ସୁରକ୍ଷିତ ଭବିଷ୍ୟତ ଦିଗରେ ଯାତ୍ରାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଥାଏ।
ସେ ଏହା ମଧ୍ୟ ରେଖାଙ୍କିତ କରିଛନ୍ତି ଯେ କିପରି ଜଳ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସୃଷ୍ଟି ଦେଶରେ ସାମଗ୍ରିକ ଜଳ ପରିଚାଳନା ଦିଗରେ ଏକ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ଚିହ୍ନିତ କରିଛି ।

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an Article highlighting India’s comprehensive vision for water governance
21 MAR 2026 4:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article authored by the Union Minister for Jal Shakti, Shri C.R. Paatil, which outlines India’s comprehensive vision for achieving a water-secure future.
The article highlights that India’s approach to water governance is built on a foundation of conservation, sustainable use, and active community involvement. It further underscores how the creation of the Jal Shakti Ministry marked a decisive shift towards holistic and integrated water management across the country.
The Prime Minister wrote on X:
"In this article, Union Minister Shri @CRPaatil highlights India’s comprehensive vision for water governance, where conservation, sustainable use and community involvement together strengthen the journey towards a water-secure future.
He also underscores how the creation of the Jal Shakti ministry marked a decisive shift towards holistic water management in the country."