Prime Minister's Office
Prime Minister shares an Article highlighting India’s comprehensive vision for water governance
21 MAR 2026 4:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article authored by the Union Minister for Jal Shakti, Shri C.R. Paatil, which outlines India’s comprehensive vision for achieving a water-secure future.
The article highlights that India’s approach to water governance is built on a foundation of conservation, sustainable use, and active community involvement. It further underscores how the creation of the Jal Shakti Ministry marked a decisive shift towards holistic and integrated water management across the country.
The Prime Minister wrote on X:
"In this article, Union Minister Shri @CRPaatil highlights India’s comprehensive vision for water governance, where conservation, sustainable use and community involvement together strengthen the journey towards a water-secure future.
He also underscores how the creation of the Jal Shakti ministry marked a decisive shift towards holistic water management in the country."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ঈশিং ফংহন্নবা ভারতকী অপুনবা পান্দম ফোঙদোকপা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
21 MAR 2026 4:29PM by PIB Imphal
ঈশিং ফংবা তুংলমচৎ অমা শেমগৎনবা ভারতকী অপুনবা পান্দম ফোঙদোকপা জল শক্তিগী য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী সি.আর পতিলনা ইবা আর্তিকল অমা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিয়ার তৌখ্রে।
তুংশিনবা, তুংকোইনা চৎনবা শীজিন্নবা অমসুং মীয়াম থৱায় য়াওনা শরুক য়াবদা য়ুম্ফম ওইদুনা ঈশিং ফংহন্নবা থবকশিং ভারতনা পায়খৎলিবা অদু আর্তিকল অদুদা ফোঙদোকখি। জল শক্তি মিনিষ্ট্রি শেমখিবদগী কমদৌনা লৈবাক শীনবা থুংনা ঈশিং ফংহনবগী থবকশিং চাউনা অহোংবা লাকখিবগে হায়বা আর্তিকল অসিনা ফোঙদোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“আর্তিকল অসিদা, তুংশিনবা, তুংকোইনা চৎনবা শীজিন্নবা অমসুং মীয়াম থৱায় য়াওনা শরুক য়াবদা য়ুম্ফম ওইদুনা ঈশিং ফংহন্নবা ভারতকী অপুনবা পান্দম অদু য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী @CRPaatil না ফোংদোকখি।
জল শক্তি মিনিষ্ট্রি শেমখিবদগী কমদৌনা লৈবাক শীনবা থুংনা ঈশিং ফংহনবগী থবকশিং চাউনা অহোংবা লাকখিবগে হায়বসু মহাক্না ফোঙদোকখি”।