গৃহ মন্ত্ৰালয়
ড০ ৰামমনোহাৰ লোহিয়াৰ জয়ন্তী উপলক্ষে কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি
ডাঃ ৰামমনোহাৰ লোহিয়াই সমগ্ৰ জীৱন দৰিদ্ৰ আৰু বঞ্চিত লোকসকলৰ বাবে সমৰ্পণ কৰিছিল
ৰাজহুৱা জীৱনত সততাৰ লোহিয়া প্ৰতীক হৈ পৰিছিল
23 MAR 2026 11:59AM by PIB Guwahati
ড০ ৰামমনোহাৰ লোহিয়াৰ জয়ন্তী উপলক্ষে কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে তেওঁলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
এক্সৰ এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ পৰা সামাজিক সংস্কাৰলৈকে ড০ ৰামমনোহাৰ লোহিয়াই তেওঁৰ সমগ্ৰ জীৱন দৰিদ্ৰ আৰু বঞ্চিত লোকসকলৰ প্ৰতি সমৰ্পিত কৰিছিল। তেওঁ কয় যে সমতা, শিক্ষা আৰু নিজৰ ভাষাৰ প্ৰতি প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ ড০ ৰামমনোহাৰ লোহিয়া ৰাজহুৱা জীৱনত অখণ্ডতাৰ প্ৰতীক হৈ পৰিছিল।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays tribute to Dr. Rammanohar Lohia on his birth anniversary
Dr. Rammanohar Lohia remained dedicated throughout his life to the cause of the poor and the underprivileged
Lohia became an epitome of integrity in public life
23 MAR 2026 11:59AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid tribute to Dr. Rammanohar Lohia on his birth anniversary.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that Dr. Rammanohar Lohia remained dedicated throughout his life—from the freedom struggle to social reform—to the cause of the poor and the underprivileged. He said that committed to equality, education, and one's own language, Dr. Rammanohar Lohia became an epitome of integrity in public life.