গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে বিহাৰ দিৱস উপলক্ষ্যে বিহাৰৰ সকলো ভাই-ভনীলৈ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছে
চহকী সংস্কৃতি, পৰম্পৰা আৰু অনন্য শিল্পৰূপৰ বাবে বিখ্যাত বিহাৰে দেশখনক সামাজিক ন্যায় আৰু বৌদ্ধিক জাগৰণৰ পথত ধাৰাবাহিকভাৱে পথ প্ৰদৰ্শন কৰি আহিছে
নালন্দা আৰু বিক্ৰমশিলাত শিক্ষণৰ গৌৰৱময় পৰম্পৰাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি স্বাধীনতা সংগ্ৰাম তথা জৰুৰীকালীন অৱস্থালৈকে বিহাৰে প্ৰতিটো সময়ত দেশ নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত অমূল্য অৱদান আগবঢ়াইছে
আজি নিজৰ বিশাল ঐতিহ্য আৰু পৰম্পৰাক লালন-পালন কৰি বিহাৰে প্ৰগতি তথা উন্নতিৰ নতুন মাপকাঠী স্থাপন কৰিছে
22 MAR 2026 10:17AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে বিহাৰ দিৱস উপলক্ষ্যে বিহাৰৰ ভাই-ভনীসকললৈ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছে।
এক্স প্লেটফৰ্মত দিয়া এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে চহকী সংস্কৃতি, পৰম্পৰা আৰু অনন্য শিল্পৰূপৰ বাবে বিখ্যাত বিহাৰে জাতিটোক সামাজিক ন্যায় আৰু বৌদ্ধিক জাগৰণৰ পথত ধাৰাবাহিকভাৱে পথ প্ৰদৰ্শন কৰি আহিছে। তেওঁ কয় যে নালন্দা আৰু বিক্ৰমশিলাত শিক্ষাৰ গৌৰৱময় পৰম্পৰাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি স্বাধীনতা সংগ্ৰাম আৰু জৰুৰীকালীন,
দেশ নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰতিটো সময়ত বিহাৰে অমূল্য অৱদান আগবঢ়াইছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে আজি নিজৰ বিশাল ঐতিহ্য আৰু পৰম্পৰাক লালন-পালন কৰি বিহাৰে প্ৰগতি আৰু উন্নতিৰ নতুন মাপকাঠী স্থাপন কৰিছে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah extends his heartfelt greetings to all the brothers and sisters of Bihar on the occasion of Bihar Diwas
Renowned for its rich culture, traditions and unique art forms, Bihar has consistently guided the nation along the path of social justice and intellectual awakening
From the glorious traditions of learning at Nalanda and Vikramshila to the freedom struggle and the Emergency, Bihar has made an invaluable contribution to the nation-building of India in every era
Today, by cherishing its vast heritage and traditions, Bihar is setting new benchmarks of progress and advancement
22 MAR 2026 10:17AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has extended his heartfelt greetings to the brothers and sisters of Bihar on the occasion of Bihar Diwas.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that renowned for its rich culture, traditions and unique art forms, Bihar has consistently guided the nation along the path of social justice and intellectual awakening. He said that from the glorious traditions of learning at Nalanda and Vikramshila to the freedom struggle and the Emergency, Bihar has made an invaluable contribution to the nation-building of India in every era. Shri Shah said that today, by cherishing its vast heritage and traditions, Bihar is setting new benchmarks of progress and advancement.