Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on India’s Energy Transition
20 MAR 2026 1:18PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article authored by the Union Minister of State, Shri Shripad Naik, which outlines the transformative journey of India’s energy sector.
The article highlights that India’s energy transition is being driven by pragmatic policy design and a clear push towards Aatmanirbharta (self-reliance).
The Prime Minister wrote on X:
"Union MoS @shripadynaik highlights that India’s energy transition is being driven by pragmatic policy and a clear push towards Aatmanirbharta.
With a strong focus on electrification, clean energy and manufacturing, India is shaping a decisive chapter in the global energy landscape.
Do read!"

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী ইনর্জী ত্রাঞ্জিসনগী মতাংদা আর্তিকল অমা শিয়র তৌখ্রে
20 MAR 2026 1:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভারতকী ইনর্জী সেক্তরগী অহোংবা লাক্লিবা খোঙচৎকী মতাংদা কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী শ্রীপাদ নায়ক্কী আর্তিকল অমা শিয়র তৌখ্রে।
ভারতকী ইনর্জী ত্রাঞ্জিসন অসি প্রেগমেতিক পোলিসী দিজাইননা শাহৌ পীরি অমসুং আত্মনির্ভরতা (মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা)গী মায়কৈদা ময়েক শেংনা শাহৌ পীরি হায়না আর্তিকল অসিনা ফোংদোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা ইখি:
“ভারতকী ইনর্জী ত্রাঞ্জিসন অসি প্রেগমেতিক পোলিসী দিজাইননা শাহৌ পীরি অমসুং আত্মনির্ভরতা (মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা)গী মায়কৈদা ময়েক শেংনা শাহৌ পীরি হায়না কেন্দ্রগী এম.ও.এস. @shripadynaikনা ফোংদোকখি।
ইলেক্ত্রিফিকেসন, ক্লিন ইনর্জী অমসুং মেন্যুফেকচরিংদা অকনবা মীৎয়েং চংদুনা, ভারতনা মালেমগী ইনর্জী লেন্দস্কেপতা ৱারেপ লৌগদবা পন্দুপ অমা শেমগৎলি।
অদোম্না মসি শোইদনা পাবিয়ু!”
https://x.com/pmoindia/status/2034895279527534886?s=46