Ministry of Information & Broadcasting
Bharat Pavilion Highlights India’s Growing Influence in Media & Entertainment Ecosystem at Hong Kong FILMART 2026
NFDC Continues to Anchor India’s Presence at Global Film Markets by Enabling Co-productions Deals, Business Exchange and Market Access for Indian Creators
19 MAR 2026 5:47PM by PIB Delhi
The Bharat Pavilion at the Hong Kong International Film & TV Market (FILMART) 2026 reinforces India’s growing presence in the global media and entertainment landscape, serving as a strategic platform for international engagement, business exchange, and industry collaboration.
The Pavilion was inaugurated by Shri Rajesh Naik, Consul General, Consulate General of India, Hong Kong & Macau SARs, who highlighted India’s commitment to strengthening global partnerships across film, television, and emerging media sectors. He also appreciated the strong participation of the Indian delegation, reflecting increasing global interest in India’s Media & Entertainment ecosystem.
The Bharat Pavilion is jointly organised by the Services Export Promotion Council (SEPC) under the Ministry of Commerce & Industry and the National Film Development Corporation (NFDC) under the aegis of the Ministry of Information & Broadcasting, with support from the Consulate General of India in Hong Kong & Macau SARs. The inauguration was attended by senior representatives from SEPC, NFDC, and the Hong Kong Trade Development Council (HKTDC).
The Pavilion showcased the diversity of India’s content and production ecosystem across films, television, animation, and emerging media, while facilitating B2B meetings, co-production discussions, and networking engagements with international stakeholders. A panel discussion on the impact of films and emerging opportunities in the global content landscape was also held, bringing together industry experts to exchange insights on evolving market dynamics and cross-border collaborations.
The National Film Development Corporation (NFDC) continues to play a central role in positioning India at leading global film markets by enabling co-productions, market access, and distribution opportunities for Indian creators.
The Pavilion also promoted key upcoming NFDC-led initiatives, including the Mumbai International Film Festival (MIFF) and the WAVES Doc Bazaar, scheduled from 15 June 2026 at the NFDC campus at Pedder Road in Mumbai, focusing on documentary, animation, and short films. It further highlighted India’s flagship platforms, including the International Film Festival of India (IFFI) and the WAVES Film Bazaar, to be held in November 2026 in Goa.
The Bharat Pavilion reflects a coordinated effort by the Government of India to integrate policy, industry, and global outreach, positioning India as a key partner in the global media and entertainment ecosystem.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
হোং কোং ফিল্মার্ত ২০২৬তা ভারত পেভিলিয়ন্না মীদিয়া অমসুং এন্তর্তেনমেন্ত ইকোসিস্তেমদা ভারতকী হেনগৎলক্লিবা ইথিল অদু উৎখ্রে
এন.এফ.দি.সি.না কো-প্রদক্সনশিংগী দীলশিং, বিজিনেস এক্সচেঞ্জ, অমসুং ভারতকী ক্রিএতরশিংগীদমক মার্কেৎ এক্সেস ফংহন্দুনা গ্লোবেল ফিল্ম মার্কেৎশিংদা মখা তানা ভারতকী শরুক য়াবা হেনগৎহল্লি
19 MAR 2026 5:47PM by PIB Imphal
হোং কোং ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম এন্দ তি.ভি. মার্কেত (ফিল্মার্ত) ২০২৬তা ভারত পেভিলিয়ন্না মালেমগী মীদিয়া অমসুং এন্তর্তেনমেন্ত লেন্দস্কেপতা ভারতকী শরুক য়াবা হেনগৎহন্দুনা মসিনা ইন্তর্নেস্নেল এঙ্গেজমেন্ত, বিজিনেস এক্সচেঞ্জ অমসুং ইন্দস্ত্রী কোলাবোরেসনগী স্ত্রেতেজিক ওইবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা মথৌ তৌরি।
পেভিলিয়ন অসি ভারত, হোং কোং অমসুং মাকাও এস.এ.আর.শিংগী কন্সুলেত জেনরেল, শ্রী রাজেশ নাইকনা হৌদোকখি, মহাক্না ফিল্ম, তেলিভিজন অমসুং অনৌবা মীদিয়া সেক্তরশিংদা মালেমগী ওইবা পার্তনরশিপশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ভারতকী অচেৎপা ফিরেপ অদু পনখি। মহাক্না ভারতকী মীদিয়া অমসুং এন্তর্তেনমেন্ত ইকোসিস্তেমদা মালেমগী ওইনা পুক্নিং চিংশিনবা হেনগৎলক্লিবা অদু উৎলিবা, ভারতকী মীহুৎ কাংবুনা শরুক য়াখিবা অদুগীসু থাগৎপা ফোংদোকখি।
ভারত পেভিলিয়ন অসি কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা সর্ভিসেস এক্সপোর্ত প্রমোসন কাউন্সিল (এস.ই.পি.সি.) অমসুং ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা নেস্নেল ফিল্ম দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন (এন.এফ.দি.সি.) না হোং কোং অমসুং মকাও এস.এ.আর.শিংদা লৈবা ভারতকী কন্সুলেত জেনরেলগী মতেংগা লোয়ননা পুন্না শীন-লাংদুনা পাংথোক্লি। হৌদোকপগী থৌরম অদুদা এস.ই.পি.সি., এন.এফ.দি.সি. অমসুং হোং কোং ত্রেদ দিবেলপমেন্ত কাউন্সিল (ঐচ.কে.তি.দি.সি.) গী মকোক থোংবা মীহুৎশিংনা শরুক য়াখি।
পেভিলিয়ন অসিনা ফিল্ম, তেলিভিজন, এনিমেসন অমসুং অনৌবা মীদিয়াদা ভারতকী কন্তেন্ত অমসুং প্রদক্সন ইকোসিস্তেমগী মখল-মখা কয়া উৎখি। মসিনা বি.২.বি মীফমশিং, কো-প্রদক্সনগী মতাংদা খন্ন-নৈনবা অমসুং ইন্তর্নেস্নেল স্তেকহোল্দরশিংগা নেৎৱার্কিং তৌনবা খুদোংচাবা পীখি। মালেমগী কন্তেন্ত লেন্দস্কেপতা ফিল্মগী ইম্পেক্ত অমসুং অনৌবা খুদোংচাবশিংগী মতাংদা পেনেল দিস্কসন্দা ইন্দস্ত্রীগী অখঙ-অহৈশিং পুনশিন্দুনা কৈথেলগী দাইনামিক্স অমসুং ঙমখৈ লান্না পুন্না থবক তৌমিন্নবগী মতাংদা ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নখি।
নেস্নেল ফিল্ম দিবেলপমেন্ত কোরপোরেসন (এন.এফ.দি.সি.) না কো-প্রদক্সন, মার্কেৎ এক্সেস অমসুং ভারতকী ক্রিএতরশিংগীদমক দিস্ত্রিব্যুসনগী খুদোংচাবশিং ফংহন্দুনা মালেমগী ফিল্মগী কৈথেলদা ভারতপু মকোক থোংবা মফমদা থম্বদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌদুনা লাক্লি।
পেভিলিয়ন অসিনা মুম্বাইগী পেদ্দর রোদতা লৈবা এন.এফ.দি.সি.গী কেম্পসতা ২০২৬গী জুন ১৫দগী হৌগদবা মুম্বাই ইন্তর্নেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেল (এম.আই.এফ.এফ.) অমসুং ৱেভস দোক বাজার য়াওনা এন.এফ.দি.সি.না লুচিংবা মরুওইবা থৌরাংশিংসু প্রমোৎ তৌখি। ২০২৬গী নবেম্বর থাদা গোৱাদা পাংথোক্কদৌরিবা ইন্তর্নেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেল ওফ ইন্দিয়া (আই.এফ.এফ.আই.) অমসুং ৱেভস ফিল্ম বাজার য়াওনা ভারতকী মরুওইবা প্লেৎফোর্মশিং অদু মহাক্না মখা তানা পনখি।
ভারত পেভিলিয়ন অসিনা ভারত সরকারনা পোলিসী, ইন্দস্ত্রী অমসুং গ্লোবেল আউৎরীচ পুনশিন্ননবা হোৎনরিবা অদু উৎলি। মসিনা ভারতপু গ্লোবেল মীদিয়া অমসুং এন্তর্তেনমেন্ত ইকোসিস্তেমদা মরুওইবা পার্তনর অমা ওইহল্লগনি।