গৃহ মন্ত্ৰালয়
পূৰ্ণ ব্ৰহ্মা শ্ৰী হৰিচান্দ ঠাকুৰৰ ২১৫ সংখ্যক জয়ন্তী উপলক্ষে আয়োজিত মতুৱা ধৰ্ম মেলা উপলক্ষে মতুৱা সম্প্ৰদায়ক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
এক ঐশ্বৰিক আত্মা, ঠাকুৰ জীয়ে আমাৰ প্রজ্ঞাৰ গভীৰতাত গভীৰভাৱে অন্বেষণ কৰাৰ লগতে ভক্তি, সমতা আৰু নৈতিক জীৱন ধাৰণৰ মুকুতাৰ সৃষ্টি কৰিছিল, যিসমূহে আজি আমাৰ পথ প্ৰদৰ্শক নীতি হিচাপে কাম কৰে
পশ্চিম বংগৰ উত্তৰ ২৪পৰগনাত অনুষ্ঠিত মতুৱা ধৰ্ম মেলা ২০২৬ ৰ জৰিয়তে নীতিসমূহৰ প্ৰতি আমাৰ দায়বদ্ধতা শক্তিশালী হওক
16 MAR 2026 11:37AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে পূৰ্ণ ব্ৰহ্মা শ্ৰী হৰিচান্দ ঠাকুৰৰ ২১৫ সংখ্যক জয়ন্তী উপলক্ষে আয়োজিত পবিত্ৰ মতুৱা ধৰ্ম মেলা উপলক্ষে মতুৱা সম্প্ৰদায়ক শুভেচ্ছা জনাইছে।
এক্স-ত এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, "পূৰ্ণ ব্ৰহ্মা শ্ৰী হৰিচন্দ ঠাকুৰ জীৰ ২১৫ সংখ্যক জয়ন্তী উপলক্ষে আয়োজিত পবিত্ৰ মতুৱা ধৰ্ম মেলা উপলক্ষে মই আমাৰ মতুৱা সম্প্ৰদায়ৰ ভগ্নী আৰু ভাতৃসকলক মোৰ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জনাইছো। এক ঐশ্বৰিক আত্মা ঠাকুৰ জীয়ে আমাৰ প্রজ্ঞাৰ গভীৰতাত গভীৰভাৱে অনুসন্ধান কৰাৰ লগতে ভক্তি, সমতা আৰু নৈতিক জীৱন ধাৰণৰ মুকুতাৰ সৃষ্টি কৰিছিল, যিসমূহে আজি আমাৰ পথ প্ৰদৰ্শক নীতি হিচাপে কাম কৰে। পশ্চিম বংগৰ উত্তৰ ২৪ পৰগনাত অনুষ্ঠিত মতুৱা ধৰ্ম মেলা ২০২৬ ৰ জৰিয়তে এই নীতিসমূহৰ প্ৰতি আমাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি শক্তিশালী হওক"

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, extends greetings to the Matua community on the occasion of Matua Dharma Mela marking 215th birth anniversary of Purna Brahma Shree Shree Harichand Thakur
A divine soul, Thakur Ji delved into the profoundity of our wisdom and brought forth the pearls of devotion, equality and moral living, which today serve as our guiding principles
May Matua Dharma Mela 2026 held in North 24 Paraganas West Bengal strengthen our commitment to these principles
16 MAR 2026 11:37AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, has extended greetings to the Matua community on the sacred occasion of Matua Dharma Mela marking 215th birth anniversary of Purna Brahma Shree Shree Harichand Thakur.
In a post on X, Union Home Minister Shri Amit Shah said, “On sacred occasion of Matua Dharma Mela marking 215th birth anniversary of Purna Brahma Shree Shree Harichand Thakur Ji, I extend my heartiest best wishes to our sisters and brothers of Matua community. A divine soul, Thakur Ji delved into the profoundity of our wisdom and brought forth the pearls of devotion, equality and moral living, which today serve as our guiding principles. May Matua Dharma Mela 2026 held in North 24 Paraganas West Bengal strengthen our commitment to these principles.”