Ministry of Information & Broadcasting
Prasar Bharati’s PB-SHABD provides logo-free news content; free access till March 2027
PB-SHABD delivers over 1000 daily news stories across formats through network of 1500+ reporters and 60 edit desks operating 24×7
10 MAR 2026 5:05PM by PIB Delhi
Prasar Bharati-Shared Audio-Visuals for Broadcast and Dissemination (PB-SHABD) was launched in March, 2024 as a shared feed service to provide access to logo free, daily news items across various formats including video, audio, text, and photos to media organizations. Prasar Bharati is pleased to announce that free access to SHABD will remain free till March 2027.
Leveraging a robust network of over 1500 reporters, correspondents, and stringers, supported by 60 dedicated edit desks operating round the clock, PB-SHABD offers the latest news from every corner of India. Daily 1000 stories, covering varied news categories such as agriculture, technology, foreign affairs, and political developments, are uploaded daily in all major Indian languages from the Regional News Units (RNUs) and headquarters combined. The content provided through PB-SHABD is logo-free, and no credit is required on using content from this platform.
PB-SHABD also offers a Live Feed feature, offering exclusive coverage of live events including events of national importance, investiture ceremonies, as well as various press briefings, all without logo. To further enhance access, a media repository is available as an archival library, allowing subscribers to easily access archival footage, along with special curated packages. Special packages, interviews, daily weather updates from across India, and editorial pieces are regularly updated on PB-SHABD ensuring that content may be readily used by media outlets thereby saving time. Media organizations can sign up for PB-SHABD for free by visiting shabd.prasarbharati.org.
Follow PB-SHABD on Instagram, X, and YouTube for the latest updates.

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
প্ৰসাৰ ভাৰতী-ৰ ‘পিবি-শব্দ’( PB-SHABD)-ই প্ৰতীক চিহ্নবিহীনভাৱে বাতৰিৰ বিষয়বস্তু প্ৰদান কৰে; ২০২৭ চনৰ মাৰ্চ পৰ্যন্ত কৰিব পাৰিব বিনামূলীয়াকৈ প্ৰৱেশ
‘পিবি-শব্দ’-ই ১৫০০+ গৰাকী ৰিপ'ৰ্টাৰ আৰু ৬০ খন সম্পাদনা মেজৰ নেটৱৰ্কৰ জৰিয়তে ফৰ্মেটসমূহেৰে ১০০০ তকৈয়ো অধিক সংখ্যক বাতৰি দৈনিক প্ৰদান কৰে
10 MAR 2026 5:05PM by PIB Guwahati
‘প্ৰসাৰ ভাৰতী-শ্বেয়াৰড অডিঅ’-ভিজুৱেলছ ফৰ ব্ৰডকাষ্ট এণ্ড ডিছেমিনেশ্যন’ (PB-SHABD) - ‘পিবি শব্দ’-ক ২০২৪ চনৰ মাৰ্চমাহত এটা ‘শ্বেয়াৰড ফিড সেৱা’ হিচাপে আৰম্ভ কৰা হৈছিল যাতে প্ৰচাৰ মাধ্যমৰ সংস্থাসমূহক ভিডিঅ’, অডিঅ’, টেক্সট, আৰু ফটোকে ধৰি বিভিন্ন ফৰ্মেটত প্ৰতীক চিহ্ন বিহীন, দৈনিক বাতৰিৰ প্ৰৱেশাধিকাৰ প্ৰদান কৰিব পৰা যায়। প্ৰসাৰ ভাৰতী-য়ে জনাইছে যে ২০২৭ চনৰ মাৰ্চ পৰ্যন্ত SHABD ৰ প্ৰৱেশ বিনামূলীয়া হৈ থাকিব।
১৫০০ গৰাকীতকৈয়ো অধিক ৰিপ'ৰ্টাৰ, সংবাদদাতা, আৰু ষ্ট্ৰিংগাৰৰ এটা শক্তিশালী নেটৱৰ্কৰ সহায় লৈ, ২৪ ঘণ্টাই চলি থকা ৬০ খন নিবেদিত সম্পাদনা মেজৰ দ্বাৰা সমৰ্থিত, PB-SHABD-ই ভাৰতৰ প্ৰতিটো কোণৰ পৰা শেহতীয়া বাতৰি আগবঢ়ায়। কৃষি, প্ৰযুক্তি, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা, আৰু ৰাজনৈতিক পৰিঘটনা আদি বিভিন্ন বাতৰিৰ শিতান সামৰি দৈনিক ১০০০ টা বাতৰি আঞ্চলিক বাতৰি গোট (আৰ এন ইউ) আৰু মুখ্য কাৰ্যালয়ৰ পৰা একেলগে সকলো প্ৰধান ভাৰতীয় ভাষাত আপলোড কৰা হয়। PB-SHABD ৰ জৰিয়তে প্ৰদান কৰা বিষয়বস্তুসমূহ প্ৰতীক চিহ্ন মুক্ত, আৰু এই প্লেটফৰ্মৰ পৰা বিষয়বস্তু ব্যৱহাৰ কৰাৰ বাবে কোনো ক্ৰেডিটৰ প্ৰয়োজন নাই।
পিবি-শব্দই লাইভ ফিড বৈশিষ্ট্যও আগবঢ়ায়, ৰাষ্ট্ৰীয় গুৰুত্বপূৰ্ণ অনুষ্ঠান, ইনভেষ্টিচাৰ অনুষ্ঠান, লগতে বিভিন্ন প্ৰেছ ব্রিফিংকে ধৰি লাইভ ইভেণ্ট-ৰ আচুতীয়া কভাৰেজ প্ৰদান কৰে, এই সকলোবোৰেই প্ৰতীক চিহ্ন বিহীন ভাৱে। অভিগম্যতা অধিক উন্নত কৰিবলে, এটা মাধ্যম ভঁৰাল এটা আৰ্কাইভ লাইব্ৰেৰী হিচাপে উপলব্ধ, গ্রাহকসকলক বিশেষ কিউৰেট কৰা পেকেজসমূহৰ সৈতে, আৰ্কাইভ ফুটেজসমূহ সহজে অভিগমনৰ অনুমতি দিয়ে। সমগ্ৰ ভাৰতৰ পৰা বিশেষ পেকেজ, সাক্ষাৎকাৰ, দৈনিক বতৰৰ আপডেট, আৰু সম্পাদকীয়সমূহ পিবি-শব্দ-ত নিয়মিতভাৱে আপডেট কৰা হয় যাতে সংবাদ মাধ্যমসমূহে বিষয়বস্তু সহজে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে যাৰ ফলত সময় ৰাহি হয়। সংবাদ মাধ্যমৰ সংস্থাসমূহে PB-SHABD ত shabd.prasarbharati.org.বিনামূলীয়াকৈ চাইন আপ কৰিব পাৰে।
শেহতীয়া আপডেটৰ বাবে Instagram, X, আৰু YouTube-ত PB-SHABD অনুসৰণ কৰক।