ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପୁଡୁଚେରୀରେ ୨,୭୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ, ରାଷ୍ଟ୍ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ସମର୍ପଣ ଏବଂ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ ସମୟରେ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
01 MAR 2026 6:03PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପୁଡୁଚେରୀରେ ୨୭୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ, ରାଷ୍ଟ୍ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ସମର୍ପଣ ଏବଂ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ ସମୟରେ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ଏକାଧିକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
"ପୁଡୁଚେରୀର ଚମତ୍କାର ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ରହି ଖୁସି ଲାଗୁଛି। ଆଜି, ଏକାଧିକ ବିକାଶମୂଳକ କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଉଛି ଯାହା ସହଜ ଜୀବନଧାରଣକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ ଏବଂ ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ଆର୍ଥିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ ।
"ଭାନାକ୍କମ ପୁଡୁଚେରୀ!
ଅନେକ ବିକାଶମୂଳକ କାର୍ଯ୍ୟର ଶୁଭାରମ୍ଭ ଅବସରରେ ପୁଡୁଚେରୀର ମୋର ଭଉଣୀ ଏବଂ ଭାଇମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ରହି ଖୁସି ଅନୁଭବ କରୁଛି। ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ୍ ଏନଡିଏ ସରକାର ଲୋକଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ବ୍ୟାପକ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି ।’’
"ଗତ ପାଞ୍ଚ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ପୁଡୁଚେରୀ ରେକର୍ଡ ବିକାଶର ସାକ୍ଷୀ ହୋଇଛି, ଯାହା ଶ୍ରେଷ୍ଠ ପୁଡୁଚେରୀ ନିର୍ମାଣର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଅନୁରୂପ।"
"ଆମେ କିପରି ପୁଡୁଚେରୀର ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରୁଛୁ ତାହା ଏଠାରେ ଅଛି।"
"ଆମେ ପୁଡୁଚେରୀକୁ ଚିକିତ୍ସା ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଏବଂ ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପାଇଁ ଏକ ହବ୍ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛୁ"
‘‘ଦିଲ୍ଲୀରେ କେବଳ ଗୋଟିଏ ପରିବାରକୁ ସେବା ଦେବା ପାଇଁ କଂଗ୍ରେସ ପୁଡୁଚେରୀକୁ ଏଟିଏମ୍ ରେ ପରିଣତ କରିଥିଲା। ସେଥିପାଇଁ ପୁଡୁଚେରୀ କଦାପି କଂଗ୍ରେସ ଏବଂ ଏହାର ସହଯୋଗୀମାନଙ୍କୁ ଭୋଟ୍ ଦେବ ନାହିଁ ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi shares glimpses of his address during inauguration, dedication to the Nation and laying the foundation stone of various development projects worth over Rs. 2,700 crore in Puducherry
01 MAR 2026 6:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared glimpses of his address during inauguration, dedication to the Nation and laying the foundation stone of various development projects worth over Rs. 2,700 crore in Puducherry
In a series of X posts, Prime Minister Modi said;
“Delighted to be among the wonderful people of Puducherry. Today, multiple development works are being launched that will enhance ease of living and boost the region’s economic growth.”
“Vanakkam Puducherry!
Delighted to be among my sisters and brothers of Puducherry for the launch of several development works. The double-engine NDA government has worked extensively for the welfare of the people.”
“In the last five years, Puducherry has witnessed record development, in line with the vision of building BEST Puducherry.”
“Here is how we are empowering the youth of Puducherry…”
“We want to make Puducherry a hub for medical tourism and holistic healthcare.”
“Congress made Puducherry an ATM to serve only one family in Delhi. That is why Puducherry will never vote for Congress and its allies.”