প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মহারাষ্ট্রাগী নাগপুরদা ফেক্তরি পোকখায়বদা মীওই কয়া লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম.এন.আর.এফতগী এক্স-গ্রেসিয়া লাউথোক্লে
01 MAR 2026 12:09PM by PIB Imphal
মহারাষ্ট্রাগী নাগপুরদা ফেক্তরি অমা পোকখায়বদা মীওই কয়া লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে। লৈখিদ্রবা মীওইশিংগী ইমুং-মনুংশিংদা মহাক্না অৱাবা ফোঙদোকখ্রে, অশোকপশিং অথুবা মতমদা ফগৎলক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা থৌনিখ্রে। অৱাবা তারবশিংদা লোকেল এদমিনিষ্ট্রেসন্না মতেং পাংলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা ফোঙদোকখি।
থৌদোক অদুদা লৈখিদ্রবা মীওইশিংগা নক্নবা মীওইদা প্রাইম মিনিষ্টরস নেসনেল রিলিফ ফন্দ (পি.এম.এন.আর.এফত) দগী লুপা লাখ ২ গী এক্স-গ্রেসিয়া অমা অমসুং অশোকপশিংদা লুপা ৫০,০০০ পীনবা প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“মহারাষ্ট্রাগী নাগপুরদা ফেক্তরি অমা পোকখায়বদা মীওই কয়া লৈখিদবদা অৱাবা ফাওহল্লে। লৈখিদ্রবা মীওইশিংগী ইমুং-মনুংশিংদা অৱাবদা ঐনা শরুক য়াজরি। অশোকপশিং অথুবা মতমদা ফগৎলক্নবা ঐনা থৌনিজরি। অৱাবা তারবশিংদা লোকেল এদমিনিষ্ট্রেসন্না মতেং পাংলি।
থৌদোক অদুদা লৈখিদ্রবা মীওইশিংগা নক্নবা মীওইদা প্রাইম মিনিষ্টরস নেসনেল রিলিফ ফন্দ (পি.এম.এন.আর.এফত) দগী লুপা লাখ ২ গী এক্স-গ্রেসিয়া অমা পীগনি। অশোকপশিংদা লুপা ৫০,০০০ পীগনি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister expresses grief over loss of lives in factory explosion in Nagpur, Maharashtra
Prime Minister announces ex-gratia from PMNRF
01 MAR 2026 12:09PM by PIB Delhi
The Prime Minister has expressed deep distress over the explosion at a factory in Nagpur, Maharashtra.
Extending his condolences to the families of the deceased, the Prime Minister also prayed for the speedy recovery of the injured. The Prime Minister further affirmed that the local administration is assisting those affected.
The Prime Minister has announced an ex-gratia of Rs. 2 lakh from the Prime Minister’s National Relief Fund (PMNRF) for the next of kin of each deceased. The injured would be given Rs. 50,000.
The Prime Minister Shared on X;
"The explosion at a factory in Nagpur, Maharashtra, is deeply distressing. My condolences to the families of the deceased. I pray for the speedy recovery of the injured. The local administration is assisting those affected.
An ex-gratia of Rs. 2 lakh from PMNRF would be given to the next of kin of each deceased. The injured would be given Rs. 50,000"