ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ଜାତିସଂଘ ମହାସଚିବଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସାକ୍ଷାତ
20 FEB 2026 9:52PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୦ ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୬ରେ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକ୍ଟ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ ଜାତିସଂଘର ମହାସଚିବ (ୟୁଏନ୍‌ଏସ୍‌ଜି) ଶ୍ରୀ ଆଣ୍ଟୋନିଓ ଗୁଟେରେସଙ୍କୁ ଭେଟିଥିଲେ ।
ଏଆଇକୁ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ କରିବା ଏବଂ ଏହାକୁ ମାନବ-କୈନ୍ଦ୍ରିକ କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଏଆଇ ଇମ୍ପାକକ୍ଟ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀର ଆୟୋଜନ କରିବା ପାଇଁ ୟୁଏନ୍‌ଏସ୍‌ଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କୃତ୍ରିମ ବୁଦ୍ଧିମତ୍ତା ଉପରେ ଏକ ସ୍ୱାଧୀନ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବୈଜ୍ଞାନିକ ପ୍ୟାନେଲ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଦିଗରେ ୟୁଏନ୍‌ଏସ୍‌ଜିର ପ୍ରୟାସ ଏବଂ ଏଆଇ ଉପରେ ବିକାଶଶୀଳ ଦେଶଗୁଡିକୁ ତାଙ୍କର ସମର୍ଥନ ପାଇଁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏଆଇ ପାଇଁ ‘ମାନବ’ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଏବଂ ବିକାଶ ପାଇଁ ଏକ ଉତ୍ପେରକ ଭାବରେ ପ୍ରଯୁକ୍ତିର ଭୂମିକାକୁ ପୁନର୍ବାର ଦୋହରାଇଥିଲେ ।
ଉଭୟ ନେତା ସାମୟିକ ବାସ୍ତବତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଥିବା ଏକ ବହୁଧ୍ରୁବୀୟ ବିଶ୍ୱ ଉପରେ ମତ ବିନିମୟ କରିଥିଲେ । ସେମାନେ ଜାତିସଂଘ, ବିଶେଷକରି ଜାତିସଂଘ ସୁରକ୍ଷା ପରିଷଦ (ୟୁଏନ୍‌ଏସ୍‌ସି)ର ଜରୁରୀ ସଂସ୍କାର ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ୟୁଏନ୍‌ଏସ୍‌ଜି ଗୁଟେରେସଙ୍କୁ ତାଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟକାଳର ବାକି ସମୟ ପାଇଁ ଶୁଭକାମନା ଜଣାଇଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with UN Secretary-General on the sidelines of the AI Impact Summit
20 FEB 2026 9:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met UN Secretary-General (UNSG) Mr. Antonio Guterres on the sidelines of the AI Impact Summit on 20 February 2026
UNSG congratulated PM for organizing the AI Impact Summit with a view to democratising AI and making it human-centric. PM appreciated UNSG’s efforts in creating an Independent International Scientific Panel on Artificial Intelligence and for his support to developing countries on AI. PM Modi reiterated the MANAV Vision for AI and the role of technology as a catalyst for development.
Both leaders exchanged views on a multipolar world reflecting contemporary realities. They also underlined the imperative for urgent reform of the United Nations, particularly the UN Security Council (UNSC).
PM Modi wished UNSG Guterres the very best for the rest of his tenure