ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫଳାଫଳ ତାଲିକା: ୟୁରୋପୀୟ ପରିଷଦର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଏବଂ ୟୁରୋପୀୟ କମିଶନ ଅଧ୍ୟକ୍ଷଙ୍କ ଭାରତ ଗସ୍ତ
27 JAN 2026 2:53PM by PIB Bhubaneshwar
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା
ଡକ୍ୟୁମେଣ୍ଟଗୁଡିକ
କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକ
1
୨୦୩୦ ଆଡ଼କୁ: ଏକ ମିଳିତ ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘର ବ୍ୟାପକ ରଣନୈତିକ କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀ
ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ରଣନୈତିକ ସହଭାଗୀର ସମସ୍ତ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ ଦିଗକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରୁଥିବା ଏକ ବ୍ୟାପକ ଦଲିଲ।
2
ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ଚୁକ୍ତିନାମାର ଆଲୋଚନା ସମାପ୍ତି ସମ୍ପର୍କରେ ମିଳିତ ଘୋଷଣା
ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଅର୍ଥନୀତି; ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟବସ୍ଥା
3
ଆରବିଆଇ ଓ ୟୁରୋପୀୟ ପ୍ରତିଭୂତି ଏବଂ ବଜାର କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ (ଇଏସ୍‌ଏମ୍‌ଏ) ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
4
ଉନ୍ନତ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ ସ୍ୱାକ୍ଷର ଏବଂ ମୋହର ଉପରେ ପ୍ରଶାସନିକ ବ୍ୟବସ୍ଥା
5
ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସହଭାଗୀତା
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଏବଂ ସୁରକ୍ଷା
6
ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ସୂଚନା ସୁରକ୍ଷା ଚୁକ୍ତିନାମା ପାଇଁ ଆଲୋଚନାର ଶୁଭାରମ୍ଭ
7
ଗତିଶୀଳତାରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବ୍ୟାପକ ଢାଞ୍ଚା ପାଇଁ ବୁଝାମଣାପତ୍ର
ଦକ୍ଷତା ଏବଂ ଗତିଶୀଳତା
8
ଦକ୍ଷତା ଗତିଶୀଳତା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଭାରତରେ ୟୁରୋପୀୟ ୟୁନିଅନ ପାଇଲଟ୍ ଲିଗାଲ୍ ଗେଟୱେ ଅଫିସ୍ ସ୍ଥାପନ ସମ୍ପର୍କରେ ଘୋଷଣା
9
ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ବିପତ୍ତି ପରିଚାଳନା ଏବଂ ଜରୁରୀକାଳୀନ ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ ସହଯୋଗ ସମ୍ପର୍କରେ ଏନ୍‌ଡିଏମ୍‌ଏ ଓ ଇରୋପୀୟ ନାଗରିକ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ମାନବିକ ସହାୟତା କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶାଳୟ (ଡିଜି-ଇସିଏଚ୍‌ଓ) ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରଶାସନିକ ବ୍ୟବସ୍ଥା
ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପରିଚାଳନା
10
ଏକ ସବୁଜ ହାଇଡ୍ରୋଜେନ ଟାସ୍କ ଫୋର୍ସ ଗଠନ
ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି
11
୨୦୨୫-୨୦୩୦ ଅବଧି ପାଇଁ ବୈଜ୍ଞାନିକ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ସହଯୋଗ ଉପରେ ଭାରତ-ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ଚୁକ୍ତିନାମାର ନବୀକରଣ।
ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା, ଏବଂ ଗବେଷଣା ଏବଂ ନବସୃଜନ
12
ଭାରତ ପାଇଁ ହରିଜନ ୟୁରୋପ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସହିତ ଏକ ସଂଘ ଚୁକ୍ତିନାମାରେ ପ୍ରବେଶ ପାଇଁ ଅନୁସନ୍ଧାନମୂଳକ ଆଲୋଚନାର ଶୁଭାରମ୍ଭ
13
ମହିଳା ଓ ଯୁବପିଢ଼ି ପାଇଁ ଡିଜିଟାଲ୍ ନବସୃଜନ ଏବଂ ଦକ୍ଷତା କେନ୍ଦ୍ର ଉପରେ ଭାରତ-ଇୟୁ ତ୍ରିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗ; କୃଷି ଓ ଖାଦ୍ୟ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ମହିଳା ଚାଷୀମାନଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବା ପାଇଁ ସୌର-ଆଧାରିତ ସମାଧାନ; ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଚେତାବନୀ ବ୍ୟବସ୍ଥା; ଏବଂ ଆଫ୍ରିକାରେ ସୌର-ଆଧାରିତ ନିରନ୍ତର ଶକ୍ତି ପରିବର୍ତ୍ତନ, ଏବଂ ଭାରତ-ପ୍ରଶାନ୍ତ ମହାସାଗର ଓ କାରିବିଆନରେ କ୍ଷୁଦ୍ର ଦ୍ୱୀପ ବିକାଶଶୀଳ ରାଜ୍ୟ ଅଧୀନରେ ମିଳିତ ଭାବରେ ଚାରୋଟି (୪) ପ୍ରକଳ୍ପ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବା ପାଇଁ ଚୁକ୍ତିନାମା
ଯୋଗାଯୋଗ

Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of President of the European Council and President of the European Commission to India
27 JAN 2026 2:53PM by PIB Delhi
S.No Documents Areas
1.
Towards 2030: A Joint India-European Union Comprehensive Strategic Agenda
Overarching document covering all aspects of India-EU Strategic Partnership
2.
Joint Announcement on the conclusion of the negotiations of the India-EU Free Trade Agreement
Trade and Economy; and Finance
3.
MoU between RBI and European Securities and Market Authority (ESMA)
4.
Administrative Arrangement on Advanced Electronic Signatures and Seals
5.
Security and Defence Partnership
Defence and Security
6.
Launch of negotiations for an India-EU Security of Information Agreement
7.
MoU on Comprehensive Framework on Co-operation on Mobility
Skilling and Mobility
8.
Announcement on setting up of European Union pilot Legal Gateway Office in India aimed to enhance skill mobility
9.
Administrative Arrangement between NDMA and the Directorate-General for European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations (DG-ECHO) concerning Co-operation in Disaster Risk Management and Emergency Response
Disaster Management
10.
Constitution of a Green Hydrogen Task Force
Clean Energy
11.
Renewal of India-EU Agreement on Scientific & Technological Cooperation for the period 2025- 2030
Science & Technology, and Research & Innovation
12.
Launch of exploratory talks for India entering into an association agreement with Horizon Europe Programme
13.
Agreement to jointly implement four (4) projects under the India-EU Trilateral Co-operation on Digital Innovation and Skills Hub for Women and Youth; Solar-Based Solutions for Empowering Women Farmers in Agriculture and Food Systems; Early Warning Systems; and Solar Based Sustainable Energy Transition in Africa, and Small Island Developing States in the Indo-Pacific and Caribbean
Connectivity