প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকী অহানবা নমো ভারত আর.আর.তি.এস শঙ্গাখ্রে অমসুং মীয়ামদা দিল্লি-মেরুত নমো ভারত কোরিদোর কৎথোকখ্রে
ঙসি, উত্তর প্রদেস অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা অনৌবা যুগকী মালেম থাক্কী ইনফ্রাষ্ট্রকচর অমা উবা ফংলে: প্রধান মন্ত্রী
মেরুত মেত্রো, নমো ভারত ত্রেন অমসুং রিজনেল রেপিদ ত্রান্সিৎ সিষ্টেম শঙ্গাবা অসিনা এন.সি.আরদা মীয়ামগী পুন্সি হেন্না লাইহনগনি, নুংঙাইহনগনি অমসুং হেন্না খুদোংচাহনগনি: প্রধান মন্ত্রী
ঐখোয়গী থবক শুবগী চৎনবী মতুংইন্না থবক অমগী উরেপ-উয়ুং হেক তমখিবগা, মদু মপুংফানা লোইশিন্নবা নুংথিল অমসুং নুমিদাং অমতা ওইখি, মরম অদুনা হৌজিক প্রোজেকশিং মমাংঙৈগুম্না পন্দুনা লৈত্রিবনি: প্রধান মন্ত্রী
মসি নমো ভারত নত্ত্রগা মেত্রো সর্বিস ওইবা য়াই, অনিমক উরেপ-উয়ুং তম্বগী খুদোংচাবা ঐনা ফংলে অমসুং ঙসি ঐনা মখোয় শঙ্গাবগী খুদোংচাবসু ফংলে: প্রধান মন্ত্রী
নমো ভারত অমসুং মেত্রো রেল চপ মান্নবা ষ্টেসন অমসুং চপ মান্নবা ত্রেক্ত চেনগদৌরিবা অসি লৈবাক অসিগী ওইনা অহানবনি: প্রধান মন্ত্রী
চপ মান্নবা প্লেতফোর্মদগী, কনাগুম্বা অমনা সিতি মনুংদা চৎপা য়ারগনি অমসুং চপ মান্নবা ষ্টেসন্দগী কনাগুম্বা অমনা দিল্লিদা অমসুং দিল্লিদগী চৎথোক-চৎশিন য়ারগনি: প্রধান মন্ত্রী
ঙসি মালেমগী চাউখৎলবা লৈবাক কয়া ভারতকা লোয়ননা ললোন-ইতিক্কী য়ানচেশিং খুৎয়েক পীনরে: প্রধান মন্ত্রী
ঙসিদি, চাউখৎলবা লৈবাকশিং ভারত লোয়ননা চৎমিন্ননবা ইখৌ লাংবা লৈরে। মসি মখোয়না ভারতকী চাউখৎপদা মখোয় মশাগী তুংগী ফিবম উবদগীনি অমসুং ভারতকী নহারোলশিংগী থৌনাদা মখোয়না থাজবা থম্লি: প্রধান মন্ত্রী
ঙসিদি, ২১শুবা চহিচাগী খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা পাম্বৈশিং পুথোক্নবা শক্তি অদু ভারতনি হায়বা মালেম্না খঙলে: প্রধান মন্ত্রী
হেক হৌবদগী মেরুত-হাপুর লমদম অমসুং মসিগী অকোয়বগী মফমশিংনা চৌধুরি চরন সিংহ জিগী পান্দম উখ্রে, অমসুং চৌধুরি চরন সিংহ জিদা ঐখোয়না ভারত রত্ন পীবা ফংবা অসি ঐখোয়গী সরকারগী লাইবক ফবনি: প্রধান মন্ত্রী
22 FEB 2026 4:47PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মেরুত্ত ভারতকী অহানবা নমো ভারত রেপিদ রেল অমসুং মীয়ামদা দিল্লি-মেরুত নমো ভারত কোরিদোর শঙ্গাখ্রে, প্রোজেক অসি ‘বিকসিত উত্তর প্রদেস’ অমসুং ‘বিকসিত ভারত’ অমগী অনৌবা থৌনানি হায়না শিংথাখ্রে। মসি নোংমা খক্তদা প্লেতফোর্ম অমদগী রেপিদ রেল অমসুং মেত্রো সর্বিস অনিমক হৌদোকপা ভারত্ত অহানবা থৌরম অমনি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি বিকসিত ভারত অমদা চৎথোক-চৎশিনগী থবক করিনো হায়বগী ফজরবা শক্তম অমা প্রোজেক অসিনা উৎলে। পুনশিল্লবা থবক অসিনা সহর অমদগী অমদা চৎনবা মেত্রো শীজিন্নগনি অমসুং নমো ভারত ত্রেনশিংনা “ত্বিন সিতিস’ গী পান্দম য়াংখৎহনগনি। দবল ইঞ্জিন সরকারগী থবক শুবগী চৎনবী অমা ওইনা প্রোজেকশিং মখা তানা পন্থহন্দ্রে। ঐখোয়গী থবক শুবগী চৎনবী মতুংইন্না থবক অমগী উরেপ-উয়ুং হেক তমখিবগা, মদু মপুংফানা লোইশিন্নবা নুংথিল অমসুং নুমিদাং অমতা ওইখি, মরম অদুনা হৌজিক প্রোজেকশিং মমাংঙৈগুম্না পন্দুনা লৈত্রিবনি। মহাক্কী সরকারনা উরেপ-উয়ুং তমখিবা প্রোজেকশিং মহাক্কী সরকারনা লোইশিল্লে, মশামক্না উরেপ-উয়ুং তম্লে অমসুং শঙ্গারে।
মহাক্কী খোঙচৎ মনুংদা, প্রধান মন্ত্রী মেরুত মেত্রো তোংখি অমসুং মহৈরোয়শিং অমসুং পেসেঞ্জরশিংগা ৱারি শানখি। নারী শক্তিগী খুদম অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক অসি থাগৎপা ফোঙদোকখি, ত্রেন ওপরেতরশিং অমসুং ষ্টেসন কন্ত্রোল ষ্টাফ অয়াম্বা নুপীশিংনি হায়না ফোঙদোকখি। লৈবাক অসিগী অহানবা নমো ভারত রেপিদ রেল সর্বিসগীদমক মহাক্না উত্তর প্রদেসকী মীয়ামদা হরাওবা ফোঙদোকখি।
মেরুতকা মহাক্কা লৈনবা অখন্নবা মরী পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ২০১৪, ২০১৯ অমসুং ২০২৪ দা মহাক্কী মীখলগী কেম্পেনশিং লমদম অসিদগী হৌখি। মখোয়গী থৌজালশিংগীদমক মহাক্না লমদম অসিগী লৌমীশিং, খুৎহৈবশিং অমসুং ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি। ২০১৪ গী মমাঙদা সহর ৫ খক্তদা মেত্রো সর্বিস লৈখি, অদুবু হোজিক সহর ২৫ হেনবদা মেত্রোশিং চেল্লে, মালেমদা ভারত অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা নেতৱার্ক লৈরে। প্রোজেক অসিগী অখন্নবা শক্তম অমদি সরাই কালে খান, অনন্দ বিহার, ঘজিয়াবাদ অমসুং মেরুত্ত ভারত রেলৱেজ, মেত্রো অমসুং বস ষ্টেন্দশিং পুনশিনবা অসিনি। মফম অমদা পুনশিনবা অসিনা মীয়াম সহর মনুংদা নত্ত্রগা দিল্লি ফাওবা চৎপা য়াহল্লে, মসিনা শিন্মীশিং অমসুং মহৈরোয়শিং তঙাইফদবদগী দিল্লিদা ভারাদা লৈবা অদু কোকহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি এক্সপ্রেসৱেশিং, ফ্রেদ কোরিদোরশিং অমসুং জেৱার ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত য়াওনা অনৌবা ইনফ্রাষ্ট্রকচরশিংদা সরকারনা শেন থাদবা অসিনা থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিং য়াম্না পীরে। প্রোজেকশিং অসিনা লমদম অসিদা অনৌবা কম্পেনিশিং অমসুং ললোন-ইতিক্কী থবকশিং পুক্নিং চিংশিল্লে।
উত্তর প্রদেস অসি শিন্মী অমসুং খুৎ-শা হৈবগী লমদম অমনি হায়না শিংথারদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রাজ্য অসিগী লৌমীশিং অমসুং খুৎহৈবশিংনা হেরিতেচ অমসুং চাউখৎপগী লাইৱা মাইপাক্না শীজিন্নরে। ঙসি মালেমগী চাউখৎলবা লৈবাক কয়া ভারতকা লোয়ননা ললোন-ইতিক্কী য়ানচেশিং খুৎয়েক পীনরে। ঙসিদি, চাউখৎলবা লৈবাকশিং ভারত লোয়ননা চৎমিন্ননবা ইখৌ লাংবা লৈরে। মসি মখোয়না ভারতকী চাউখৎপদা মখোয় মশাগী তুংগী ফিবম উবদগীনি অমসুং ভারতকী নহারোলশিংগী থৌনাদা মখোয়না থাজবা থম্লি। ঙসিদি, ২১শুবা চহিচাগী খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা পাম্বৈশিং পুথোক্নবা শক্তি অদু ভারতনি হায়বা মালেম্না খঙলে, মসিনা উত্তর প্রদেসকী মীয়ামদা হকথেংননা কান্নবশিং ফংলে।
এম.এস.এম.ই সেক্তরগী মতাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চহি অসিগী বজেত্ত হাপখিবা লুপা করোর ১০,০০০ গী অখন্নবা ফন্দ অসিনা এম.এস.এম.ইশিনা য়াম্না লাইনা লোনশিং লৌবা য়ারগনি। ফি শাবা শিন্মীশিংনা মালেমগী কৈথেলশিং য়ৌবদা মহাত্মা গান্ধী গ্রাম শ্বারাজ য়োজননা মতেং পাংগনি। কোরিয়রগী খুৎথাংদা পোৎ-চৈ থাবদা লাখ ১০ দগী হেনবা য়াদবা অদু লৌথোক্লে। মসিনা মেরুত অমসুং উত্তর প্রদেস শীনবা থুংনা লৈরিবা ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিংনা ওনলাইন এপ্পশিংগী খুৎথাংদা য়ু.এস অমসুং য়ুরোপতা লৈরিবা কষ্টমরশিংদা হকথেংননা পোৎ-চৈ য়োনবা য়াহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হেক হৌবদগী মেরুত-হাপুর লমদম অমসুং মসিগী অকোয়বগী মফমশিংনা চৌধুরি চরন সিংহ জিগী পান্দম উখ্রে, অমসুং চৌধুরি চরন সিংহ জিদা ঐখোয়না ভারত রত্ন পীবা ফংবা অসি ঐখোয়গী সরকারগী লাইবক ফবনি। মহাক্না ইথিল পীদুনা চীঞ্জাক শেম-শাবা অমসুং পি.এম কিষান সম্মান নিধিগী খুৎথাংদা লৌমীশিংগী শেন্থোক শরুক অনি হেনগৎনবা দবল-ইঞ্জিন সরকারনা থবক পায়খৎলে। স্কিম অসিগী মখাদা, উত্তর প্রদেসকী লৌমীশিংদা লুপা করোর ৯৫,০০০ রোমগী শেনফম পীখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি উত্তর প্রদেস চাউখৎহনবা হায়বসি য়াম্না মরুওই। ইরাংশিং অমসুং ফত্তবা থবকশিংগী যুগ অদুদগী অহোংবা লাক্তুনা হৌজিক ব্রহমোস, মোবাইল শাবা অমসুং তুরিজমগী মমিং চৎলে। ঙসিদি ফত্তবা থবক তৌবা মীওইশিং জেলদা থম্লে, নুপীমচাশিংগী ইকায়খুম্নবা ঙাক্লে আমসুং লোল অমসুং ওর্দরগী ফিবম ফগৎপদগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎলে অমসুং মেনুফেকচরিং চাউখৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি উত্তর প্রদেস মেনুফেকচরিংগী মফম অমা ওইরক্লে অমসুং হন্দক রাজ্য অসিগী অহানবা সেমিকন্দক্তর ফেক্তরিগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। বিকসিত ভারত অমগীদমক বিকসিত উত্তর প্রদেস অমা তঙাইফদে।

Prime Minister's Office
Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurates India’s first Namo Bharat RRTS and dedicates Delhi–Meerut Namo Bharat Corridor to the Nation
Today, Uttar Pradesh and the entire country are witnessing a new era of world-class infrastructure : PM
The inauguration of the Meerut Metro, Namo Bharat train, and the new section of the Regional Rapid Transit System will make the lives of people in the NCR even simpler, smoother, and more convenient: PM
Our work culture is such that once the foundation stone of a task is laid, day and night are merged to complete it, that is why now projects do not remain pending like before: PM
Be it Namo Bharat or the metro service, I had the opportunity to lay the foundation stone for both, and today I have also been fortunate to inaugurate them: PM
It is happening for the first time in the country that Namo Bharat and Metro rail will operate on the same station and on the same track: PM
From the very same platform, one will be able to travel within the city, and from that same station, one can also commute directly to and from Delhi: PM
Many developed countries of the world are today signing trade agreements with India: PM
Today, developed countries are eager to partner with India. This is because they see their own future in India’s development and they see hope in India’s youth power: PM
Today, the world feels that India is that power which can provide solutions to the challenges of the 21st century: PM
The Meerut-Hapur region and the surrounding areas have witnessed Chaudhary Charan Singh ji's vision from the very beginning, and it has been the good fortune of our government that we got the privilege of conferring the Bharat Ratna upon Chaudhary Charan Singh ji: PM
22 FEB 2026 4:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the Namo Bharat Rapid Rail and the Meerut Metro route today in Meerut, describing the project as a new surge of energy for a ‘Viksit Uttar Pradesh’ and a ‘Viksit Bharat’. This event marks the first time in India that both a rapid rail and a metro service have been launched from a single platform on the same day.
The Prime Minister stated that this project provides a magnificent glimpse of what connectivity will look like in a Developed India. The integrated system utilizes the Metro for intra-city travel and the Namo Bharat trains to accelerate the "Twin Cities" vision. Highlighting the work culture of the Double-Engine government, the Prime Minister noted that projects no longer hang in limbo. He emphasized that his government completes the work for which it lays the foundation stone, having personally led both the foundation and the inauguration of these services.
During his visit, the Prime Minister traveled on the Meerut Metro and interacted with students and passengers. The Prime Minister lauded the project as a symbol of ‘Nari-Shakti,’ noting that most train operators and station control staff are women. He congratulated the people of Uttar Pradesh on the country's first Namo Bharat Rapid Rail service.
Recalling his special bond with Meerut, the Prime Minister noted that his national election campaigns in 2014, 2019, and 2024 all began from this revolutionary land. He thanked the farmers, artisans, and entrepreneurs of the region for their consistent blessings. ”Before 2014, metro services reached only 5 cities, but now metros are running in more than 25 cities, making India the third-largest network in the world”, Shri Modi noted. “A unique feature of the project is the integration of Indian Railways, Metro, and bus stands at Sarai Kale Khan, Anand Vihar, Ghaziabad, and Meerut. For the first time in India, Namo Bharat and Metro rail will run on the same track and station”, Shri Modi highlighted. The Prime Minister noted that this integration allows commuters to travel within the city or go directly to Delhi, thus ending the compulsion for many workers and students to live in rented houses in Delhi.
“The government’s investment in modern infrastructure—including expressways, freight corridors, and the Jewar International Airport is creating vast employment opportunities. These projects attract new industries and business to the region”, the Prime Minister stated.
Describing Uttar Pradesh as a land of labor and creation, the Prime Minister said that the state’s farmers and artisans are successfully realizing the mantra of heritage and development. He noted that as India’s global strength grows, developed nations are eager to sign trade agreements to tap into India’s youth power. “Today, the world views India as a powerhouse capable of solving 21st-century challenges, directly benefiting the citizens of Uttar Pradesh”, Shri Modi remarked.
Addressing the MSME sector, the Prime Minister highlighted a 10,000 crore rupee special fund in this year’s union budget which will make loans easier for MSMEs. He also mentioned the Mahatma Gandhi Gram Swaraj Yojana to help weavers reach global markets. The 10-lakh limit on sending goods via courier has been removed. This allows small entrepreneurs in Meerut and across UP to sell directly to customers in the US and Europe via online apps”, the Prime Minister announced.
“To honor the vision of Chaudhary Charan Singh ji, the government awarded him the Bharat Ratna. Inspired by him, the double-engine government is working to increase farmers' income through food processing and the PM Kisan Samman Nidhi. Under this scheme, nearly 95,000 crore rupees have already been provided to the farmers of Uttar Pradesh”, Shri Modi remarked.
The Prime Minister emphasized that UP's development is paramount, noting the shift from an era of riots and crime to today's recognition for Brahmos, mobile manufacturing, and tourism. He stated that today, the criminals are in jail, the dignity of daughters is protected, and improved law and order has triggered a major economic surge and manufacturing boom.
“UP is being transformed into a manufacturing hub, and recently the foundation for the state's first semiconductor factory was laid. A developed Uttar Pradesh is essential for a developed India”, the Prime Minister concluded.