Prime Minister's Office
PM greets the people of Mizoram on the occasion of their Statehood Day
20 FEB 2026 9:33AM by PIB Delhi
Prime Ministed Shri Narendra Modi greeted the people of Mizoram on the occasion of their Statehood Day today.
PM hailed the strong community spirit and gracious people of Mizoram who embody values of kindness and compassion.
In a post on X, Shri Modi said:
“Greetings to the people of Mizoram on their Statehood Day.
Mizoram is widely known for its striking natural beauty and enduring cultural traditions. Its strong community spirit and gracious people embody values of kindness and compassion. The rich Mizo heritage, expressed through tradition, music and other aspects of everyday life is very inspiring.
May Mizoram advance on the path of growth and achieve new milestones in the years ahead.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মখোয়গী ষ্টেৎহুদ দে লাকপদা মিজোরমগী মীয়ামদা প্রধান মন্ত্রীনা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে
20 FEB 2026 9:33AM by PIB Imphal
ঙসি মখোয়গী ষ্টেৎহুদ দে লাকপদা মিজোরমগী মীয়ামদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে।
থৌজাল হৈবা অমসুং মীনুংশি খঙবনা য়োম্লবা মিজোরম মীয়ামগী অকনবা মীয়ামগী ৱাখল্লোন অমসুং ফজবা প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
এক্সতা পোষ্ট অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“মখোয়গী ষ্টেৎহুদ দে লাকপদা মিজোরমগী মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীজরি।
রাজ্য অসিগী মহৌশাগী ফজবা অমসুং মতম কুইরবা নাৎকী চৎনবীশিংগীদমক মিজোরম মীয়াম্না খঙনরি। থৌজাল হৈবা অমসুং মীনুংশি খঙবনা য়োম্লবা মিজোরম মীয়ামগী অকনবা মীয়ামগী ৱাখল্লোন অমসুং ফজবা লৈরি। চৎনবী, ঈশৈ অমসুং নুমিৎ খুদিংগী পুন্সিগী অতোপ্পা হিরমশিংগী খুৎথাংদা ফোঙদোক্লিবা ইনাকখুল্লবা মিজোগী চৎনবীনা ইথিল য়াম্না পীরি।
লাক্লিবা চহিশিংদা মিজোরম চাউখৎপগী লম্বীদা মাঙলোমদা চঙশিনবা অমসুং অনৌবা মাইপাকপশিং পুরকপা ওইরসনু”।