প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
এআই ইম্পেক্ট সন্মিলন ২০২৬ উপলক্ষে ছুইছ কনফেডাৰেশ্যনৰ অধ্যক্ষ গাই পাৰমেলিনৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
19 FEB 2026 6:29PM by PIB Guwahati
এআই ইম্পেক্ট সন্মিলন ২০২৬ত অংশগ্ৰহণৰ বাবে ১৯-২০ ফেব্ৰুৱাৰীত দুদিনীয়া ভ্ৰমণসূচীৰে ভাৰতলৈ আহিছে ছুইছ কনফেডাৰেশ্যনৰ অধ্যক্ষ।
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত আৰু ছুইজাৰলেণ্ডৰ মাজৰ বন্ধুত্বপূৰ্ণ আৰু বহুমুখী সম্পৰ্কৰ বিষয়ে আলোকপাত কৰে। নেতা দুগৰাকীয়ে বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ, বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তি, উদ্ভাৱন, দক্ষতা বিকাশ, সাংস্কৃতিক বিনিময় আৰু জনসাধাৰণৰ মাজৰ সম্পৰ্ককে ধৰি দুয়োখন দেশৰ মাজৰ সম্পৰ্কৰ পৰিসৰৰ পৰ্যালোচনা কৰে। দুয়োগৰাকী আঞ্চলিক আৰু বৈশ্বিক বিভিন্ন বিষয়ত মত বিনিময় কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই অৰ্থনৈতিক সম্পৰ্কৰ গভীৰতাক স্বাগতম জনোৱাৰ লগতে ঐতিহাসিক ভাৰত-ইউৰোপীয়ান মুক্ত বাণিজ্য সংস্থাৰ (ইএফটিএ) মাজত শেহতীয়াকৈ সম্পাদিত বাণিজ্য আৰু অৰ্থনৈতিক অংশীদাৰিত্ব চুক্তি (টিইপিএ) ৰূপায়ণৰ ইতিবাচক গতিবিধিৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। ছুইজাৰলেণ্ড হৈছে ইয়াৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সদস্য। টিইপিএৰ জৰিয়তে দুয়োখন দেশৰ মাজত বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগৰ প্রৱাহ বৃদ্ধি কৰাৰ অপৰিসীম সম্ভাৱনা আছে।
উভয় পক্ষই উদ্ভাৱন বৃদ্ধি, যুটীয়া গৱেষণা, শ্ৰেষ্ঠ প্ৰক্ৰিয়াসমূহৰ আদান-প্ৰদান আৰু প্ৰশিক্ষণ আৰু দক্ষতা বিকাশৰ উদ্যোগৰ জৰিয়তে সামৰ্থ্য নিৰ্মাণত সহযোগিতা শক্তিশালী কৰিবলৈ সন্মত হয়। ভাৰত-ছুইজাৰলেণ্ড অংশীদাৰিত্বক নতুন উচ্চতালৈ লৈ যোৱাৰ উমৈহতীয়া সংকল্পৰে এই বৈঠক সামৰণি পৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পৰৱৰ্তী এআই সন্মিলন আয়োজনৰ বাবে ছুইজাৰলেণ্ডৰ পদক্ষেপক আদৰণি জনায়। উল্লেখ্য যে ইয়াৰ পিছত সংযুক্ত আৰৱ আমীৰশ্বাহীক এই সন্মিলন আয়োজনৰ দায়িত্ব অৰ্পণ কৰা হয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of the Swiss Confederation, H.E. Mr. Guy Parmelin on the sidelines of AI Impact Summit 2026
19 FEB 2026 6:29PM by PIB Delhi
President of Swiss Confederation is paying a two-day visit to India to participate in the AI Impact Summit, 2026 from 19–20 February 2026 in New Delhi.
The two leaders reaffirmed the friendly and multifaceted relationship between India and Switzerland. They reviewed the full spectrum of bilateral relations, including trade and investment, science & technology, innovation, skill development, cultural exchanges, and people-to-people ties. They also exchanged views on the regional and global issues of interest.
Both the leaders welcomed the deepening of economic ties and underscored the positive momentum generated by the implementation of recently concluded historic India - EFTA Trade and economic Partnership Agreement (TEPA) between India the European Free Trade association (EFTA), of which Switzerland is a key member. TEPA holds immense potential for significantly expanding trade and investment flows between the two countries.
Both sides agreed to further strengthen collaboration in innovation-led growth, joint research, sharing of best practices, and capacity building through training and skill development initiatives. The meeting concluded with a shared vision to elevate the India – Switzerland partnership to new heights.
Prime Minister welcomed the Initiative of Switzerland to host the next AI Summit, to be followed by the UAE.