Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of the President of the French Republic to India
17 FEB 2026 7:00PM by PIB Delhi
S.no. Title Area
1.
Upgrading of the India-France relationship to "Special Global Strategic Partnership”
Political, Overarching
2.
Establishment of annual Foreign Ministers Dialogue for regularly reviewing implementation of the elevated partnership and Horizon 2047 Roadmap
3.
Launch of the India-France Year of Innovation
Technology and Innovation
4.
Launch of the India-France Innovation Network
5.
Inauguration of H125 Helicopter Final Assembly Line at Vemagal, Karnataka
Defence and Security
6.
Renewal of the Agreement between Government of India and French Republic on Defence Cooperation
7.
Joint Venture between BEL and Safran to produce HAMMER missiles in India
8.
Reciprocal deployment of officers at Indian Army and French Land Forces establishments
9.
Constitution of a Joint Advanced Technology Development Group
Critical and Emerging Technologies including defence.
10.
Joint Declaration of Intent for Cooperation in Critical Minerals and Metals
11.
Letter of Intent to establish a Centre on Advanced Materials between DST and CNRS
12.
Amending Protocol on the Double Tax Avoidance Agreement between India and France
Economy, Startups, Science and Technology, Health, Renewable Energy and Skilling
13.
Letter of Intent between T-Hub and Nord France on strategic cooperation in start-up ecosystems, innovation and technology
14.
Memorandum of Understanding for Scientific collaboration between DST and CNRS
15.
Joint Declaration of Intent on establishing an Indo-French Centre for Digital Sciences and Technology
16.
Launch of the Indo-French Centre for AI in Health at AIIMS, New Delhi
17.
Letter of Intent between DBT and ANRS on Cooperation in Research and Development on Infectious Diseases and Global Health Research
18.
Agreement for the establishment of Indo-French Centre for Metabolic Health Sciences
19.
Letter of Intent to establish a National Centre of Excellence for Skilling in Aeronautics
20.
Renewal of the Memorandum of Understanding between the Ministry of New and Renewable Energy and the Ministry for the Economy, Finance and Industrial, Energy and Digital Sovereignty on Renewable Energy Cooperation
21.
Letter of Intent between the Department of Posts, Ministry of Communications and La Poste, France

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
আউৎকমশিংগী লিস্ত: ফ্রেঞ্চ রিপব্লিক্কী রাস্ত্রপতিগী ভারত খোংচৎ
17 FEB 2026 7:00PM by PIB Imphal
সেরিয়ল নম্বর
তাইতল
হিরম
1.
ভারত-ফ্রান্সকী মরী অসি “স্পিসিয়েল গ্লোবেল স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ”তা অপগ্রেদ তৌবা
পোলিতিকেল, ওভর আর্চিং
2.
অৱাংবা থাক্কী পার্তনরশিপ অমসুং হোরাইজন 2047 রোদমেপ ইমপ্লিমেন্ত তৌবা চাং নাইনা য়েংশিন্নবা চহিগী ওইবা ফোরেন মিনিস্তরশিংগী দাইলোগ অমা হৌদোকপা
3.
ভারত-ফ্রান্স ইন্নোবেসনগী চহি হৌদোকপা
তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোবেসন
4.
ভারত-ফ্রান্স ইন্নোবেবেসন নেতৱার্ক হৌদোকপা
5.
কর্নাতকাগী ভেমাগলদা H125 হেলিকোপ্তর ফাইনেল এসেমব্লী লাইন শঙ্গাবা
দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতী
6.
দিফেন্স কোওপরেসনগী মতাংদা ভারত সরকার অমসুং ফ্রেঞ্চ রিপব্লিক্কী মরক্তা এগ্রীমেন্ত রিন্যু তৌবা
7.
ভারত্তা HAMMER মিসাইলশিং পুথোক্নবা BEL অমসুং সাফ্রানগী মরক্তা জোইন্ত ভেঞ্চর
8.
ভারতকী লান্মী অমসুং ফ্রেঞ্চ লেন্দ ফোর্সেসকী ইস্তাব্লিসমেন্তশিংদা ওফিসরশিংগী রেসিপ্রোকেল দিপ্লোইমেন্ত
9.
জোইন্ত এদভান্স তেক্নোলোজী দিবেলপমেন্ত গ্রুপ অমা শেম্বা
দিফেন্স য়াওনা ক্রিতিকেল অমসুং ইমর্জিং তেক্নোলোজীশিং।
10.
মরুওইবা মিনরেলশিং অমসুং মেতলশিংগী মতাংদা খুৎশম্ননা থবক তৌমিন্নবগীদমক্তা জোইন্ত দিক্লেরেসন ওফ ইন্তেন্ত
11.
DST অমসুং CNRSকী মরক্তা এদভান্স মেতরিয়েলশিংগী সেন্তর অমা লিংখৎনবা লেতর ওফ ইন্তেন্ত
12.
ভারত অমসুং ফ্রান্সকী মরক্তা দবল তেক্স এভাইদেন্স এগ্রীমেন্তকী প্রোতোকোল শেমদোকপা
শেন্মিৎলোন, স্তার্তঅপশিং, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী, হকশেল, রিন্যুৱেবল ইনর্জী অমসুং স্কিলিং
13.
স্তার্ত-অপ ইকোসিস্তেমশিং, ইন্নোবেসন অমসুং তেক্নোলোজীদা স্ত্রেতেজিক কোওপরেসনগী মতাংদা তি-হব অমসুং নোর্দ ফ্রান্সকী মরক্তা লেতর ওফ ইন্তেন্ত
14.
দি.এস.তি. অমসুং সি.এন.আর.এস.কী মরক্তা সাইন্তিফিক কোলাবোরেসনগীদমক মেমোরেন্দম ওফ উন্দরস্তেন্দিং
15.
দিজিতেল সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগীদমক ইন্দো-ফ্রেঞ্চ সেন্তর অমা লিংখৎনবা জোইন্ত দিক্লেরেসন ওফ ইন্তেন্ত
16.
অনৌবা দিল্লীগী AIIMS তা হকশেলদা AIগীদমক ইন্দো-ফ্রেঞ্চ সেন্তর হৌদোকপা
17.
DBT অমসুং ANRSগী মরক্তা ইনফেক্সিয়স দিজিজ অমসুং গ্লোবেল হেল্থ রিসর্চকী রিসর্স অমসুং দিবেলপমেন্তদা খুৎশম্নদুনা থবক তৌমিন্ননবগী মতাংদা লেতর ওফ ইন্তেন্ত
18.
মেতাবোলিক হেল্থ সাইন্সকী ইন্দো-ফ্রেঞ্চ সেন্তর লিংখৎনবা য়ানা ৱারোল
19.
এযরোনেতিক্সকী স্কিলিংগী নেস্নেল সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স অমা লিংখৎনবা লেতর ওফ ইন্তেন্ত
20.
অনৌবা অমসুং রিন্যুৱেবল ইনর্জী মন্ত্রালয় অমসুং ইকোনোমী, ফাইনান্স অমসুং ইন্দস্ত্রীয়েল, ইনর্জী অমসুং দিজিতেল সোভরেনিতী মন্ত্রালয়গী মরক্তা রিন্যুৱেবল ইনর্জী কোওপরেসনগী মতাংদা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং
21.
কম্ম্যুনিকেসন মন্ত্রালয়গী পোস্তকী দিপার্তমেন্ত অমসুং ফ্রান্সকী লা পোস্তেগী মরক্তা লেতর ওফ ইন্তেন্ত