শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা গুজরাত্তা নেস্নেল হায়ৱে-৫৬গী ধামসিয়া-বিতারা/ মোভি অমসুং নসারপুর-মলোথা সেক্সনশিং লুপা করোর ৪৫৮৩.৬৪গী অপুনবা কেপিতেল কোস্তকী মখাদা ফোর-লেন স্তেন্দর্দ ওইহন্নবা অৱাংবা থাক্তা ওন্থোকপদা অয়াবা পীখ্রে
14 FEB 2026 1:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা ইকোনোমিক এফিয়র্সকী মন্ত্রীমন্দলগী কমিতীনা ঙরাং গুজরাতকী ধামসিয়া বিতারা/ মোভি (কিলোমিতর ৪৭.৪৬) অমসুং নসারপুর মালোথা (কিলোমিতর ৬০.২১) গী সেক্সনশিং ঐচ.এ.এম. মোদতা শেমগৎনবা প্রোজেক্ত অমা অপুনবা প্রোজেক্ত কি.মি. ১০৭.৬৭ শাংবা অমসুং অপুনবা কেপিতেল কোস্ত লুপা করোর ৪৫৮৩.৬৪গা লোইননা অয়াবা পীখ্রে।
প্রোজেক্ত অসি রাজস্থানগী নিম্বাহেরাদগী হৌদুনা গুজরাতকী দাহোর দিস্ত্রিক্ত, মধ্য প্রদেশকী আলিরাজপুর দিস্ত্রিক্ত ফাওবা চৎলিবা অদুগা গুজরাতকী ছোতা উদেপুর দিস্ত্রিক্তকী মনাক্তা অমুক হন্না চংদুনা ভাপিগী মনাক্তা লৈবা এন.ঐচ.-৪৮গা শম্নরিবা এন.ঐচ.-৫৬গী শরুক অমনি।
অয়াবা পীরবা প্রোজেক্তশিং অসি নর্মদাগী এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্তকী থুংনা চৎকনি অমসুং মসিনা দাহোর, ছোতা উদেপুর, তাপি অমসুং বরুচকী ত্রাইবেল লমদমশিংদা কনেক্তিবিতী ফগৎহল্লগনি। মসিনা লমদম অসিগী শেন্মিৎলোন অমসুং চাউখৎপদা মতেং পাংগনি। প্রোজেক্ত অসিনা এন.ঐচ.-৫৬দগী কি.মি. ১১ রোমগী অরাপ্পা মফমদা লৈবা কেবারিয়া খুঙ্গংদা লৈবা মমিং লৈরবা নেস্নেল তুরিস্ত দেস্তিনেসন অমা ওইরিবা স্তেচু ওফ য়ুনিতীগা কনেক্তিবিতী ফগৎহনগনি।
প্রোজেক্ত অসি কিলোমীতর ১০০ km/h গীদমক্তা দিজাইন তৌই, মসিনা খোঙজেলগী চাংচৎ অসি ৭০ km/h ওইহনগনি, মসিনা চৎপগী মতম অসি পুং ২.৫দগী পুং ১.৫দা হন্থহন্দুনা ৪০% হন্থহল্লগনি।
কিলোমিতর ১০৭.৬৭ শাংবা অয়াবা পীরবা প্রোজেক্ত অসিনা মীওই লাখ ১৯.৩৮দা হকথেংননা অমসুং মীওই লাখ ২২.৮২দা নাকোইননা থবক পীগনি। প্রোজেক্ত অসিনা প্রোপোজ তৌরিবা কোরিদোর অসিগী অকোইবদা শেন্মিৎলোনগী থবক হেনগৎলকপদগী অহেনবা থবক ফংবগী খুদোংচাবসু পীরগনি।
নেস্নেল হায়ৱেজ ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এন.ঐচ.এ.আই.) গী খুত্থাংদা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রালয়না এন.ঐচ. ৫৬ (কি.এম. ১৭৫) গী জাম্বুগাম (বোদেলি) - মালোথা সেক্সনগী চত্থোক চৎশিনগী লম্বীশিং অদু লেন মরিগী মওং মতৌদা পেকেজ মরিগী মখাদা অপগ্রেদ তৌখ্রে। জম্বুগাম (বোদেলি) দগী ধমসিয়া ফাওবা অমসুং মোভিদগী নসারপুর ফাওবগী মফমশিং অসি হান্ননা পীখ্রে অমসুং চহি অনিগী পান্দম থমদুনা নবেম্বর ২০২৫দা শেমগৎ-শাগৎপগী থবক হৌখ্রে। অথুবা মতমদা প্রোজেক্ত পেকেজশিং অসি মপুং ফাহল্লবা মতুংদা বোদেলিদগী মালোথা ফাওবদা লেপ্পা লৈতনা লেন মরিগী কনেক্তিবিতী অমা লিংখৎকনি। মসিনা এন.ঐচ. ৫৬তা লৈরিবা কঞ্জেসন হন্থহল্লগনি অমসুং এন.ঐচ. ৫৩, এন.ঐচ. ৪৮ অমসুং দিল্লী-মুম্বাই এক্সপ্রেসৱে (এন.ই. - ৪) দা কনেক্তিবিতী হেঙ্গৎহল্লগনি।
ধামসিয়া - বিতারা/ মোভি (কি.মি. ৪৭.৪৬) অমসুং নাসারপোর - মালোথা (কি.মি. ৬০.২১) গী এন.ঐচ. ৫৬দা প্রোজেক্ত এলাইনমেন্ত মেপ

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves upgradation of Dhamasiya–Bitada/ Movi and Nasarpore–Malotha Sections of National Highway-56 to Four-Lane Standard in Gujarat at a Total Capital Cost of Rs.4583.64 Crore
14 FEB 2026 1:02PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, yesterday has approved a project for construction of 4-lane sections of Dhamasiya–Bitada/ Movi (47.46 km) and Nasarpore–Malotha (60.21 km) in Gujarat on HAM Mode with a Total Project length of 107.67 km and Total Capital Cost of Rs.4583.64 crore.
The project is a part of NH-56 which starts at Nimbahera in state of Rajasthan and traverses through Dahod District in Gujarat, Alirajpur District in the State of Madhya Pradesh and then re-enters Gujarat near Chhota Udepur District, terminating at its junction with NH-48 near Vapi.
Approved projects pass through Aspirational District of Narmada and will improve connectivity to tribal areas in Dahod, Chhota Udepur, Tapi and Bharuch thereby helping in economic growth and development of the region. The project will also improve connectivity to the Statue of Unity, a prominent national tourist destination located in Kevadia village at a distance of about 11 km from NH-56.
The project is designed for 100 km/h, enabling 70 km/h average speed which will cut travel time by 40% - from 2.5 to 1.5 hours.
The approved project with 107.67 km will generate about 19.38 lakh man-days of direct employment and 22.82 lakh man-days of indirect employment. The project will also induce additional employment opportunities due to increase in economic activity in the vicinity of the proposed corridor.
The Ministry of Road Transport and Highways, through National Highways Authority of India (NHAI), has taken up the upgradation of congested Jambugam (Bodeli)-Malotha section of NH-56 (175 km) to four-lane configuration under four packages. The stretches from Jambugam (Bodeli) to Dhamasiya and from Movi to Nasarpore have already been awarded and construction work has already commenced in Nov. 2025 with target completion period of 2 years. On completion of instant project packages a continuous 4-lane connectivity from Bodeli to Malotha will be established, thus easing congestion on NH-56 and enhancing further connectivity to NH-53, NH - 48 and the Delhi–Mumbai Expressway (NE - 4).
Project Alignment Map for Dhamasiya–Bitada/ Movi (47.46 km) and Nasarpore–Malotha (60.21 km) on NH-56