ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସନ୍ଥଗୁରୁ ରବିଦାସଙ୍କ ୬୪୯ତମ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ୧ ଫେବୃଆରୀରେ ପଞ୍ଜାବ ଗସ୍ତ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
31 JAN 2026 10:48AM by PIB Bhubaneswar
• ପୂଜ୍ୟ ସନ୍ଥ ଏବଂ ସମାଜ ସଂସ୍କାରକଙ୍କ ସମ୍ମାନାର୍ଥେ ଆଦମପୁର ବିମାନବନ୍ଦରକୁ ‘ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ରବିଦାସ ଜୀ ବିମାନବନ୍ଦର, ଆଦମପୁର’ ନାମରେ ନାମିତ କରାଯିବ
• ଲୁଧିଆନାର ହଲୱାରା ବିମାନବନ୍ଦରରେ ଟର୍ମିନାଲ କୋଠା ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୧ ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୬ରେ ପଞ୍ଜାବ ଗସ୍ତ କରିବେ । ଦିନ ପ୍ରାୟ ୩:୪୫ ସମୟରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଦମପୁର ବିମାନବନ୍ଦର ପରିଦର୍ଶନ କରି ବିମାନବନ୍ଦରର ନୂତନ ନାମ ‘ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ରବିଦାସ ଜୀ ବିମାନବନ୍ଦର, ଆଦମପୁର’ ଘୋଷଣା କରିବେ । ସେ ପଞ୍ଜାବର ଲୁଧିଆନା ସ୍ଥିତ ହଲୱାରା ବିମାନବନ୍ଦରରେ ଟର୍ମିନାଲ କୋଠା ମଧ୍ୟ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ ।
ସନ୍ଥ ଗୁରୁ ରବିଦାସଙ୍କ ୬୪୯ତମ ଜୟନ୍ତୀର ଶୁଭ ଅବସରରେ, ଆଦମପୁର ବିମାନବନ୍ଦରର ନାମକରଣ ସେହି ପୂଜ୍ୟ ସନ୍ଥ ଏବଂ ସମାଜ ସଂସ୍କାରକଙ୍କ ପ୍ରତି ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି, ଯାହାଙ୍କର ସମାନତା, କରୁଣା ଏବଂ ମାନବୀୟ ମର୍ଯ୍ୟାଦାର ଶିକ୍ଷା ଭାରତର ସାମାଜିକ ନୀତିକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇ ଚାଲିଛି ।
ପଞ୍ଜାବରେ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ଆହୁରି ଉନ୍ନତ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହାଲୱାରା ବିମାନବନ୍ଦରରେ ଏକ ନୂତନ ଟର୍ମିନାଲ କୋଠା ଉଦଘାଟନ କରୁଛନ୍ତି। ଏହି ଟର୍ମିନାଲ କୋଠା ରାଜ୍ୟ ପାଇଁ ଏକ ନୂତନ ପ୍ରବେଶପଥ ସ୍ଥାପନ କରିବ, ଯାହା ଲୁଧିଆନା ଏବଂ ଏହାର ଆଖପାଖରେ ଶିଳ୍ପ ଏବଂ କୃଷି କ୍ଷେତ୍ରର ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ କରିବ। ଲୁଧିଆନା ଜିଲ୍ଲାରେ ଅବସ୍ଥିତ ହାଲୱାରାରେ ଏକ ରଣନୈତିକ ଭାବରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାରତୀୟ ବାୟୁସେନା ଷ୍ଟେସନ ମଧ୍ୟ ରହିଛି।
ଲୁଧିଆନାର ପୂର୍ବ ବିମାନବନ୍ଦରରେ ଏକ ଛୋଟ ରନୱେ ଥିଲା, ଯାହା ଛୋଟ ଆକାରରେ ବିମାନ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ ଥିଲା । ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ଏବଂ ବଡ ବିମାନଗୁଡିକୁ ସ୍ଥାପିତ କରିବା ପାଇଁ, ହଲୱାରାରେ ଏକ ନୂତନ ସିଭିଲ ଏନ୍‌କ୍ଲେଭ ବିକଶିତ କରାଯାଉଛି ଯାହାର ଏ୩୨୦ ବିମାନ ପରିଚାଳନା କରିବାକୁ ସକ୍ଷମ ଏକ ଲମ୍ବା ରନୱେ ରହିଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସ୍ଥାୟୀ ଏବଂ ପରିବେଶଗତ ଭାବରେ ଦାୟିତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବିକାଶର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ସହିତ ସମନ୍ୱିତ, ଟର୍ମିନାଲରେ ଏଲ୍‌ଇଡି ଆଲୋକୀକରଣ, ଇନ୍‌ସ୍ୟୁଲେଟେଡ ଛାତ, ବର୍ଷାଜଳ ଅମଳ ବ୍ୟବସ୍ଥା, ସ୍ୱରେଜ ଏବଂ ଜଳ ବିଶୋଧନ ପ୍ଲାଣ୍ଟ ତଥା ଭୂଦୃଶ୍ୟ ପାଇଁ ପୁନଃଚକ୍ରିତ ଜଳ ବ୍ୟବହାର ସମେତ ଅନେକ ସବୁଜ ଏବଂ ଇନ୍ଧନ-ଦକ୍ଷ ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି । ଏହାର ସ୍ଥାପତ୍ୟ ଡିଜାଇନ ପଞ୍ଜାବର ସମୃଦ୍ଧ ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ, ଯାହା ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ଭାବରେ ପ୍ରେରିତ ଯାତ୍ରା ଅଭିଜ୍ଞତା ପ୍ରଦାନ କରିବ ।

Prime Minister's Office
On the occasion of the 649th Birth Anniversary of Sant Guru Ravidas Ji, PM to visit Punjab on 1st February
Adampur Airport to be renamed as 'Shri Guru Ravidass Maharaj Ji Airport, Adampur’, in honour of the revered saint and social reformer
PM to inaugurate Terminal Building at Halwara Airport in Ludhiana
31 JAN 2026 10:48AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Punjab on 1st February, 2026. At around 3:45 PM, Prime Minister will visit Adampur airport where he will unveil the new name of the Airport as ‘Shri Guru Ravidass Maharaj Ji Airport, Adampur. He will also inaugurate the Terminal Building at Halwara Airport in Ludhiana, Punjab.
On the auspicious occasion of the 649th Birth Anniversary of Sant Guru Ravidas Ji, the renaming of Adampur Airport honours the revered saint and social reformer whose teachings of equality, compassion, and human dignity continue to inspire India’s social ethos.
Further advancing aviation infrastructure in Punjab, the Terminal Building being inaugurated by PM at Halwara Airport will establish a new gateway for the State, catering to Ludhiana and its surrounding industrial and agricultural hinterland. Located in Ludhiana district, Halwara is also home to a strategically important Indian Air Force station.
The earlier airport at Ludhiana had a relatively small runway, suitable for small-size aircrafts. To improve connectivity and accommodate larger aircrafts, a new civil enclave has been developed at Halwara which has a longer runway capable of handling A320-type aircrafts.
Aligned with Prime Minister’s vision of sustainable and environmentally responsible development, the terminal incorporates several green and energy-efficient features, including LED lighting, insulated roofing, rainwater harvesting systems, sewage and water treatment plants, and the use of recycled water for landscaping. The architectural design reflects Punjab’s rich cultural heritage, offering passengers a distinctive and regionally inspired travel experience.