প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সান্ত গুরু রবিদাস জিগী ৬৪৯শুবা মপোক কুমওন থৌরমদা, ফেব্রুৱারি ১ দা প্রধান মন্ত্রী পঞ্জাবতা চৎকনি
ইকায়খুম্নরবা সাধু অমসুং খুন্নাইগী অওনবা পুরকপা মীওই অসি ইকায়খুম্নবা উৎতুনা, অদামপুর এয়রপোর্ত অসি ‘শ্রী গুরু রবিদাস জি এয়রপোর্ত, অদামপুর’ হায়না নৌনা মমিং থৌল্লগনি
প্রধান মন্ত্রীনা লুধিনায়াগী হলৱারা এয়রপোর্ততা তর্মিনেল বিল্দিং শঙ্গাগনি
31 JAN 2026 10:48AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ফেব্রুৱারি ১,২০২৬ দা পঞ্জাবতা চৎকনি। নুংথিল পুং ৩:৪৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রী অদামপুর এয়রপোর্ততা চৎকনি অমসুং মফম অদুদা মহাক্না ‘শ্রী গুরু রবিদাস জি এয়রপোর্ত, অদামপুর’ হায়না নৌনা মমিং থোল্লবা এয়রপোর্তকী অনৌবা মমিং মাইখুম হাংদোক্কনি। মহাক্না পঞ্জাবকী লুধিনায়াদা হলৱারা এয়রপোর্ততা তর্মিনেল বিল্দিং শঙ্গাগনি
সান্ত গুরু রবিদাস জিগী ৬৪৯শুবা মপোক কুমওনগী শেংলবা থৌরমদা, অদামপুর এয়রপোর্ত অসি শেংলবা সাধু অমসুং খুন্নাইগী অওনবা পুরকখিবা মহাক্কী মমিংদা থোন্দুনা মান্নবা, মীওইবগী মীনুংশি অমসুং মীওইবা ইকায়খুম্নবা উৎনবা মহাক্কী পাউতাকশিংনা মখা তানা ভারত খুন্নাইদা ইথিল পীগনি।
পঞ্জাবতা মখা তানা এভিএসন ইনফ্রাষ্ট্রকচর চাউখৎনবা, হালৱারা এয়রপোর্ততা প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগদৌরিবা তর্মিনেল বিল্দিং অসিনা রাজ্য অসিগী অনৌবা থোঙ্গাল অমা হাংদোক্লগনি, লুধিয়ানা অমসুং মসিগী অকোয়বগী উদ্যোগ অমসুং লৌউশিংদা কান্নবা পীরগনি। লুধিয়ানা জিলাদা লৈরিবা হলৱারাদা ইন্দিয়ান এয়রফোর্সকী য়াম্না মরুওইবা মফম অমসু ওইরি।
মমাঙদা লুধিয়ানাগী এয়রোপোর্ত অসিদা য়াম্না পীকপা রনৱে অমা লৈরমখি, মসি অপীকপা এয়রক্রাফশিংগীনি। চৎথোক-চৎশিন ফগৎনবা অমসুং অচৌবা এয়রক্রাফশিং তাবা য়ানবা, এ৩২০ মখলগী এয়াক্রাফশিং ফাওবা শীজিন্নবা য়ারবা অশাংবা রনৱে অমা লৈরবা অনৌবা সিবিল ইনক্লেপ অমা হরৱারাদা শেমগৎলে।
তুংকোইনা চৎনবা য়াগদবা অমসুং মহৌশাগী অকোয়গী ফিবম শোকহন্দবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং পায়খৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগী শরুক অমা ওইনা, এল.ই.দি লাইতশিং, ইন্সুলেতেদ রুফিং, নোংগী ঈশিং লোকশিন্নবগী খুদোংচাবশিং, সিৱেজ অমসুং ঈশিং চুমথোক্নবা প্লান্তশিং অমসুং অমোৎপা ঈশিং অমুক হন্না শীজিন্নবা য়াওনা তর্মিনেল অসিদা মহৌশাগী ফিবম শোকহন্দবা অমসুং ইনর্জি য়াম্না চঙদবা খুদোংচাবা কয়া য়াওরে। আর্কিতেকচরেল দিজাইন্দা পঞ্জাবকী ইনাকখুল্লবা নাৎ অমসুং চৎনবীগী মমি তারে, পেসেঞ্জরশিংদা তোপ-তোপ্পা অমসুং লমদম অসিগী ওইবা ইথিল অমা পীরে।

Prime Minister's Office
On the occasion of the 649th Birth Anniversary of Sant Guru Ravidas Ji, PM to visit Punjab on 1st February
Adampur Airport to be renamed as 'Shri Guru Ravidass Maharaj Ji Airport, Adampur’, in honour of the revered saint and social reformer
PM to inaugurate Terminal Building at Halwara Airport in Ludhiana
31 JAN 2026 10:48AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Punjab on 1st February, 2026. At around 3:45 PM, Prime Minister will visit Adampur airport where he will unveil the new name of the Airport as ‘Shri Guru Ravidass Maharaj Ji Airport, Adampur. He will also inaugurate the Terminal Building at Halwara Airport in Ludhiana, Punjab.
On the auspicious occasion of the 649th Birth Anniversary of Sant Guru Ravidas Ji, the renaming of Adampur Airport honours the revered saint and social reformer whose teachings of equality, compassion, and human dignity continue to inspire India’s social ethos.
Further advancing aviation infrastructure in Punjab, the Terminal Building being inaugurated by PM at Halwara Airport will establish a new gateway for the State, catering to Ludhiana and its surrounding industrial and agricultural hinterland. Located in Ludhiana district, Halwara is also home to a strategically important Indian Air Force station.
The earlier airport at Ludhiana had a relatively small runway, suitable for small-size aircrafts. To improve connectivity and accommodate larger aircrafts, a new civil enclave has been developed at Halwara which has a longer runway capable of handling A320-type aircrafts.
Aligned with Prime Minister’s vision of sustainable and environmentally responsible development, the terminal incorporates several green and energy-efficient features, including LED lighting, insulated roofing, rainwater harvesting systems, sewage and water treatment plants, and the use of recycled water for landscaping. The architectural design reflects Punjab’s rich cultural heritage, offering passengers a distinctive and regionally inspired travel experience.