প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১ ফেব্ৰুৱাৰীত সন্ত গুৰু ৰবিদাসজীৰ ৬৪৯ সংখ্যক জয়ন্তী উপলক্ষে পঞ্জাব ভ্ৰমণ কৰিব
এই পূজনীয় সাধু আৰু সমাজ সংস্কাৰকজনৰ সন্মানাৰ্থে আদমপুৰ বিমানবন্দৰৰ নাম ‘শ্ৰী গুৰু ৰবিদাসজী বিমানবন্দৰ, আদমপুৰ’ নামলৈ সলনি কৰা হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লুধিয়ানাৰ হালৱাৰা বিমানবন্দৰত টাৰ্মিনেল ভৱন উদ্বোধন কৰিব।
31 JAN 2026 10:48AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৬ চনৰ ১ ফেব্ৰুৱাৰীত পঞ্জাব ভ্ৰমণ কৰিব।আবেলি প্ৰায় ৩:৪৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আদমপুৰ বিমানবন্দৰ ভ্ৰমণ কৰি বিমানবন্দৰটোৰ নাম ‘শ্ৰী গুৰু ৰবিদাসজী বিমানবন্দৰ, আদমপুৰ’লৈ সলনিৰ বিষয়ে ঘোষণা কৰিব। শ্ৰী মোদীয়ে পঞ্জাবৰ লুধিয়ানাৰ হালৱাৰা বিমানবন্দৰত টাৰ্মিনেল ভৱন উদ্বোধন কৰিব।
সন্ত গুৰু ৰবিদাসজীৰ ৬৪৯ সংখ্যক জয়ন্তী উপলক্ষে আদমপুৰ বিমানবন্দৰৰ নাম সলনি কৰি এইগৰাকী পূজনীয় সাধু আৰু সমাজ সংস্কাৰকলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনোৱা হৈছে, যাৰ সমতা, কৰুণা আৰু মানৱ মৰ্যাদাৰ শিক্ষাই ভাৰতৰ সামাজিক মূল্যবোধক অনুপ্ৰাণিত কৰি আহিছে।
পঞ্জাবত বিমান পৰিবহণৰ আন্তঃগাঁথনি আৰু অধিক উন্নত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হালৱাৰা বিমানবন্দৰত এটা নতুন টাৰ্মিনেল ভৱন উদ্বোধন কৰিছে। এই টাৰ্মিনেল বিল্ডিঙে লুধিয়ানা আৰু ইয়াৰ আশে-পাশে থকা ঔদ্যোগিক আৰু কৃষি খণ্ডৰ প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰি ৰাজ্যখনৰ বাবে নতুন প্ৰৱেশদ্বাৰ স্থাপন কৰিব। লুধিয়ানা জিলাত অৱস্থিত হালৱাৰাত কৌশলগত ক্ষেত্ৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভাৰতীয় বায়ুসেনাৰ ষ্টেচনো আছে।
পূৰ্বৰ লুধিয়ানাৰ বিমানবন্দৰত তুলনামূলকভাৱে চুটি ৰাণৱে আছিল, যিটো সৰু বিমানৰ বাবেহে উপযোগী। সংযোগ উন্নত কৰাৰ বাবে আৰু ডাঙৰ বিমান ৰখাৰ বাবে এতিয়া হালৱাৰাত নতুন অসামৰিক এনক্লেভ গঢ়ি তোলা হৈছে, য’ত এ-৩২০ৰ দৰে বিমান পৰিচালনা কৰিব পৰাকৈ দীঘলীয়া ৰাণৱে আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বহনক্ষম আৰু পৰিৱেশ দায়বদ্ধ উন্নয়নৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি এই টাৰ্মিনেলত এল ই ডি লাইটিং, ইনচুলেটেড ছাদ, বৰষুণৰ পানী সংগ্ৰহ ব্যৱস্থা, নলা আৰু পানী পৰিশোধন প্লাণ্ট আৰু লেণ্ডস্কেপিঙৰ বাবে পুনঃব্যৱহৃত পানীৰ ব্যৱহাৰকে ধৰি কেইবাটাও সেউজ আৰু শক্তি-দক্ষ বৈশিষ্ট্য সন্নিৱিষ্ট কৰা হৈছে। ইয়াৰ স্থাপত্যৰ আৰ্হিয়ে পঞ্জাবৰ চহকী সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যক প্ৰতিফলিত কৰাৰ লগতে যাত্ৰীসকলক সুকীয়া আৰু আঞ্চলিকভাৱে অনুপ্ৰাণিত ভ্ৰমণৰ অভিজ্ঞতা প্ৰদান কৰে।

Prime Minister's Office
On the occasion of the 649th Birth Anniversary of Sant Guru Ravidas Ji, PM to visit Punjab on 1st February
Adampur Airport to be renamed as 'Shri Guru Ravidass Maharaj Ji Airport, Adampur’, in honour of the revered saint and social reformer
PM to inaugurate Terminal Building at Halwara Airport in Ludhiana
31 JAN 2026 10:48AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Punjab on 1st February, 2026. At around 3:45 PM, Prime Minister will visit Adampur airport where he will unveil the new name of the Airport as ‘Shri Guru Ravidass Maharaj Ji Airport, Adampur. He will also inaugurate the Terminal Building at Halwara Airport in Ludhiana, Punjab.
On the auspicious occasion of the 649th Birth Anniversary of Sant Guru Ravidas Ji, the renaming of Adampur Airport honours the revered saint and social reformer whose teachings of equality, compassion, and human dignity continue to inspire India’s social ethos.
Further advancing aviation infrastructure in Punjab, the Terminal Building being inaugurated by PM at Halwara Airport will establish a new gateway for the State, catering to Ludhiana and its surrounding industrial and agricultural hinterland. Located in Ludhiana district, Halwara is also home to a strategically important Indian Air Force station.
The earlier airport at Ludhiana had a relatively small runway, suitable for small-size aircrafts. To improve connectivity and accommodate larger aircrafts, a new civil enclave has been developed at Halwara which has a longer runway capable of handling A320-type aircrafts.
Aligned with Prime Minister’s vision of sustainable and environmentally responsible development, the terminal incorporates several green and energy-efficient features, including LED lighting, insulated roofing, rainwater harvesting systems, sewage and water treatment plants, and the use of recycled water for landscaping. The architectural design reflects Punjab’s rich cultural heritage, offering passengers a distinctive and regionally inspired travel experience.