প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মীয়ামগী খনবা লৈঙাক অমসুং সংবিধানগী গুনশিংগী মতাংদা ইবা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
26 JAN 2026 5:20PM by PIB Imphal
গনতন্ত্র দিবস থৌরমদা ঙাক-শেন মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ইবা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সিয়ার তৌখ্রে।
আর্তিকল অদুনা শন্দোক্না হায়খি মদুদি ঙসিদি লৈবাক ঙাকপগী ময়োলদা মীয়াম লৈরে। লৈবাক অসি খুন্নাইগী অচুম্বদা খুমাঙচাউশিল্লি অমসুং কাংলুপ খুদিংমক শেন-থুমগী থবকশিংনা কোনশিনবা ঙম্লে অমসুং হায়রিবা থবকশিং অসিনা নুংঙাই য়াইফবদা য়ুম্ফম ওইবা গনতন্ত্র চৎপা লৈবাক অমগী সংবিধানগী পান্দম অদু ফংবা ঙম্লে।
মথক্ত পনখিবা আর্তিকল অসিগী মতাংদা ঙাক-শেন মন্ত্রীগী এক্স পোষ্টকী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“গনতন্ত্র দিবসদা, ঙসিদি লৈবাক ঙাকপগী ময়োলদা মীয়াম লৈরে হায়না ঙাক-শেন মন্ত্রী, শ্রী @rajnathsingh জিনা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না ইখি মদুদি লৈবাক অসি খুন্নাইগী অচুম্বদা খুমাঙচাউশিল্লি অমসুং কাংলুপ খুদিংমক শেন-থুমগী থবকশিংনা কোনশিনবা ঙম্লে। অপুনবা ওইনা, থবকশিং অসিনা নুংঙাই য়াইফবদা য়ুম্ফম ওইবা গনতন্ত্র চৎপা লৈবাক অমগী সংবিধানগী পান্দম অদু ফংবা ঙম্লে”।

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on citizen-centric governance and constitutional values
26 JAN 2026 5:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared an article written by Raksha Mantri, Shri Rajnath Singh on the occasion of Republic Day.
The article elaborates that citizens are at the centre of governance today. It notes that the Republic is advancing social justice and enabling economic inclusion, and that together these efforts uphold the constitutional vision of a welfare-oriented democratic republic.
Responding to the X post of Raksha Mantri about aforesaid article; Shri Modi said;
“On Republic Day, Raksha Mantri, Shri @rajnathsingh Ji, elaborates that citizens are at the centre of governance today. He notes that the republic is advancing social justice and enabling economic inclusion. Together, these efforts uphold the constitutional vision of a welfare-oriented democratic republic.”