ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନକ୍ସଲ ବିରୋଧୀ ଅଭିଯାନରେ ବଡ଼ ସଫଳତା, ‘ପାତିରା ମାଞ୍ଝି’ ସହ ୧୫ ନକ୍ସଲ ନିହତ: ଅମିତ ଶାହ
22 JAN 2026 8:28PM by PIB Bhubaneswar
• ପଶ୍ଚିମ ସିଂହଭୂମିରେ ସିଆରପିଏଫ୍ ଏବଂ ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ ପୋଲିସର ମିଳିତ ଅପରେସନ
• ୨୦୨୬ ମାର୍ଚ୍ଚ ୩୧ ପୂର୍ବରୁ ନକ୍ସଲବାଦର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ମୂଳୋତ୍ପାଟନ ପାଇଁ ଆମେ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ
• ଅବଶିଷ୍ଟ ନକ୍ସଲମାନଙ୍କୁ ହିଂସା ଛାଡ଼ି ବିକାଶର ମୁଖ୍ୟଧାରାରେ ଯୋଗଦେବାକୁ ଆହ୍ୱାନ
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡର ପଶ୍ଚିମ ସିଂହଭୂମିରେ କୁଖ୍ୟାତ ନକ୍ସଲବାଦୀ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ କମିଟିର ସଦସ୍ୟ ତଥା ମୁଣ୍ଡ ଉପରେ ୧ କୋଟି ଟଙ୍କାର ପୁରସ୍କାର ରାଶି ଥିବା 'ପାତିରା ମାଞ୍ଝି' ଏବଂ ଅନ୍ୟ ୧୫ ଜଣ ନକ୍ସଲଙ୍କ ହତ୍ୟା ହେଉଛି ନକ୍ସଲ ବିରୋଧୀ ଅଭିଯାନର ଏକ ବଡ଼ ସଫଳତା।
ଏକ୍ସ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଆଜି ପଶ୍ଚିମ ସିଂହଭୂମିରେ ସିଆରପିଏଫ୍ ଏବଂ ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ ପୋଲିସ ଦ୍ୱାରା ଚାଲିଥିବା ମିଳିତ ଅପରେସନରେ କୁଖ୍ୟାତ ନକ୍ସଲ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ କମିଟିର ସଦସ୍ୟ ପତିରା ମାଞ୍ଝି ଏବଂ ଅନ୍ୟ ୧୫ ଜଣ ନକ୍ସଲଙ୍କୁ ହତ୍ୟା କରି ଏକ ବଡ଼ ସଫଳତା ହାସଲ କରିଛି। ସେ ପୁଣି ଥରେ ଅବଶିଷ୍ଟ ନକ୍ସଲମାନଙ୍କୁ ହିଂସା, ଆତଙ୍କବାଦ ଏବଂ ଅସ୍ତ୍ରଶସ୍ତ୍ର ସହିତ ଯୋଡ଼ିଥିବା ବିଚାରଧାରାକୁ ପରିତ୍ୟାଗ କରି ବିକାଶ ଏବଂ ବିଶ୍ୱାସର ମୁଖ୍ୟଧାରାରେ ଯୋଗଦେବାକୁ ନିବେଦନ କରିଥିଲେ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah says, today, the ongoing joint operation by the CRPF and Jharkhand Police in West Singhbhum achieved a major success in anti-Naxal operation with killing of 'Anal alias Patiram Manjhi', a notorious Naxalite Central Committee member carrying a reward of ₹1 crore and 15 other Naxalites
We are committed to eradicating Naxalism before March 31, 2026, which has been synonymous with fear and terror for decades
I once again appeal to the remaining Naxalites to abandon the ideology that connects them to violence, terror and weapons and join the mainstream of development and trust
22 JAN 2026 8:28PM by PIB Delhi
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah said that the killing of 'Anal alias Patiram Manjhi', a notorious Naxalite Central Committee member with a bounty of ₹1 crore on his head, and 15 other Naxalites in West Singhbhum, Jharkhand, is a major success for the anti-Naxal operation.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that today, the ongoing joint operation by the CRPF and Jharkhand Police in West Singhbhum achieved a major success in anti-Naxal operation with killing of 'Anal alias Patiram Manjhi', a notorious Naxalite Central Committee member carrying a reward of ₹1 crore, and 15 other Naxalites. He once again appealed to the remaining Naxalites to abandon the ideology that connects them to violence, terror and weapons and join the mainstream of development and trust.