য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
মনিপুর, মেঘালয় অমসুং ত্রিপুরা রাজ্যশিংগী ষ্টেৎহুদ দে থৌরমদা য়ুনিয়ন হোম মিনিষ্টর অমসুং কোওপরেসন মিনিষ্টর শ্রী অমিত সাহনা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে
ফজরবা নাৎ অমসুং হৈথোই-শিংথোইরবা মীওইশিং লৈরিবা মনিপুরগীদমক মতম পুম্নমক্ত ঐখোয়না চাউথোকচরি
চাউখৎপগী অনৌবা থাকশিং য়ৌবগা লোয়ননা ঙসি ত্রিপুরানা ভারতকী চাউখৎপদা চাউথোক্না মতেং পাংবা রাজ্য অমা ওইরে
বাইওদাইভর্সিতি হোতস্পোৎ অমা অমসুং নাৎশিং অমসুং লাইনিং-লাইশোনশিংগী ইতিনফম অমা ওইরিবা মেঘালয়না ভারতকী মপাঙ্গল হাপ্লে
21 JAN 2026 12:53PM by PIB Imphal
ঙসি মনিপুর, মেঘালয় অমসুং ত্রিপুরা রাজ্যশিংগী ষ্টেৎহুদ দে থৌরমদা য়ুনিয়ন হোম মিনিষ্টর অমসুং কোওপরেসন মিনিষ্টর শ্রী অমিত সাহনা রাজ্যশিং অসিদা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে।
এক্সতা থাগৎপা পোষ্টশিংগী পরেং অমদা, য়ুনিয়ন হোম মিনিষ্টর অমসুং কোওপরেসন মিনিষ্টর শ্রী অমিত সাহনা হায়খি, “মনিপুরগী ঐখোয়গী ইচলশিং অমসুং ইনাওশিংদা য়াইফ পাউজেল পীজরি। ফজরবা নাৎ অমসুং হৈথোই-শিংথোইরবা মীওইশিং লৈরিবা মনিপুরগীদমক মতম পুম্নমক্ত ঐখোয়না চাউথোকচরি। লাক্লিবা চহিশিংদা রাজ্য অসি চাউখৎপগী অনৌবা থাকশিংদা য়ৌবা ওইরসনু”।
শ্রী অমিত সাহনা হায়খি, “ ষ্টেৎহুদ দে থৌরমদা মেঘালয়গী মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীজরি। বাইওদাইভর্সিতি হোতস্পোৎ অমা অমসুং নাৎশিং অমসুং লাইনিং-লাইশোনশিংগী ইতিনফম অমা ওইরিবা মেঘালয়না ভারতকী মপাঙ্গল হাপ্লে। রাজ্য অসি চাউখৎপগী অনৌবা মাইপাকপশিং পুরকপা ওইরসনু”।
য়ুনিয়ন হোম মিনিষ্টরনা হায়খি, “ ষ্টেৎহুদ দে থৌরমদা ত্রিপুরাগী ঐখোয়গী ইচলশিং অমসুং ইনাওশিংদা য়াইফ পাউজেল পীজরি। চাউখৎপগী অনৌবা থাকশিং য়ৌবগা লোয়ননা ঙসি ত্রিপুরানা ভারতকী চাউখৎপদা চাউথোক্না মতেং পাংবা রাজ্য অমা ওইরে। মোদী জিগী লমজিং মখাদা চীফ মিনিষ্টর দোক্তর মনিক সাহ জিনা মখা তানা লমজিংবা, মীয়ামগী অনিংবশিং থুংহনবা ওইরসনু”।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah extends greetings to the States of Manipur, Meghalaya and Tripura on their Statehood Day
Blessed with a vibrant culture and talented people, Manipur has always been our pride
Touching new heights in development, Tripura has today established itself as a proud contributor to India's growth
A rich biodiversity hotspot and a confluence of cultures and rituals, Meghalaya adds immense strength to India’s spirit
21 JAN 2026 12:53PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah extended greetings to the States of Manipur, Meghalaya and Tripura on their Statehood Day.
In a series of posts on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said “Statehood Day greetings to our sisters and brothers of Manipur. Blessed with a vibrant culture and talented people, Manipur has always been our pride. May the state reach new heights in the times to come.
Shri Amit Shah said “Warm wishes to the people of Meghalaya on Statehood Day. A rich biodiversity hotspot and a confluence of cultures and rituals, Meghalaya adds immense strength to India’s spirit. May the state achieve new milestones in progress.
Union Home Minister said “Greetings to our sisters and brothers of Tripura on Statehood Day. Touching new heights in development, Tripura has today established itself as a proud contributor to India's growth. May CM Dr. Manik Saha Ji continue to steer ahead, fulfilling people's aspirations under the leadership of Modi Ji.”