Cabinet
Cabinet approves equity support to Small Industries Development Bank of India
Flow of credit to MSMEs will increase as SIDBI will be able to generate additional resources at competitive rates
Approximately 25.74 lakh new MSME beneficiaries will be added
21 JAN 2026 12:17PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the equity support of Rs.5,000 crore to Small Industries Development Bank of India (SIDBI).
The equity capital of Rs.5000 crore shall be infused into SIDBI by the Department of Financial Services (DFS) in three tranches of Rs.3,000 crore in Financial year 2025-26 at the book value of Rs.568.65/- as on 31.03.2025 and Rs.1,000 crore each in Financial Year 2026-27 and Financial year 2027-28 at the book value as on 31st March of the respective previous financial year.
Impact:
Post equity capital infusion of Rs.5000 crore, number of MSMEs to be provided financial assistance is expected to increase from 76.26 lakh at the end of Financial Year 2025 to 102 lakhs (approximately 25.74 lakh new MSME beneficiaries will be added) by the end of Financial Year 2028. As per latest data (as on 30.09.2025) available from official website of M/o MSME, 30.16 crore employment is generated by 6.90 crore MSMEs (i.e. employment generation of 4.37 persons per MSME). Considering this average, employment generation is estimated to be 1.12 crore with the expected addition of 25.74 lakh new MSME beneficiaries by the end of Financial Year 2027-28.
Background:
With a focus on directed credit and anticipated growth in that portfolio over the next five years, the risk-weighted assets on SIDBI’s balance sheet are expected to rise significantly. This increase will necessitate higher capital to sustain the same level of Capital to Risk-weighted Assets Ratio (CRAR). The digital and digitally-enabled collateral-free credit products being developed by SIDBI, aimed at boosting credit flow, along with the venture debt being offered to start-ups, will further escalate the risk-weighted assets, requiring even more capital to meet healthy CRAR.
A healthy CRAR, well above the mandated level, is a key to protect credit rating. SIDBI will benefit from an infusion of additional share capital by maintaining a healthy CRAR. This infusion of additional capital would enable SIDBI to generate resources at fair interest rates, thereby increasing the flow of credit to Micro, Small & Medium Enterprises (MSMEs) at competitive cost. The proposed equity infusion in staggered or phased manner will enable SIDBI to maintain CRAR above 10.50% under high stress scenario and above 14.50% under Pillar 1 and Pillar 2 over next three years.

মন্ত্রীমন্দল
স্মোল ইন্দষ্ট্রিস দিবলপমেন্ত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াদা ইকুইতিগী মতেং পীবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
চাংদম্নবা য়ারবা রেতশিংদা স্মোল ইন্দষ্ট্রিস দিবলপমেন্ত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা অহেনবা শেনফমশিং পুথোকপা ঙম্লগদবনা এম.এস.এম.ইশিংদা শেন্থং পীবা হেনগৎলগনি
চাউরাক্না অনৌবা এম.এস.এম.ই লাখ ২৫.৭৪ রোম হাপচিল্লগনি
21 JAN 2026 12:17PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা স্মোল ইন্দষ্ট্রিস দিবলপমেন্ত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া(সিদবি) দা লুপা করোর ৫,০০০ গী ইকুইতিগী মতেং পীবা অয়াবা পীখ্রে।
৩১.০৩.২০২৫ দা লৈখিবা লুপা ৫৬৮.৬৫ গী বুক ভেল্যুদা শেনবা চহি ২০২৫-২৬ দা লুপা করোর ৩০০০ অসি তাঙ্কক অহুম থোক্না লুপা করোর ৫০০০ গী ইকুইতি কেপিতেল স্মোল ইন্দষ্ট্রিস দিবলপমেন্ত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াদা দিপার্তমেন্ত ওফ ফাইনান্সিএল সর্বিসেসনা পীগনি অমসুং হৌখিবা শেনবা চহিগী মার্চ ৩১ ফাওবদা লৈখিবা বুক ভেল্যুদা শেনবা চহি ২০২৬ অমসুং শেনবা চহি ২০২৭-২৮ দা লুপা করোর ১,০০০ অমমম পীগনি।
কান্নবা:
লুপা করোর ৫০০০ গী ইকুইতি কেপিতেল পীখ্রবা মতুংদা, শেন্থং ফংবা এম.এস.এম.ই মশিং শেনবা চহি ২০২৫ গী অরোইবদা লাখ ৭৬.২৬ লৈরম্বদগী শেনবা চহি ২০২৮ গী অরোইবদা লাখ ১০২ দা হেনগৎলক্কনি হায়না পানরি। মসি চাউরাক্না অনৌবা এম.এস.এম.ই লাখ ২৫.৭৪ রোম হাপচিল্লগনি। এম.এস.এম.ই মিনিষ্ট্রিগী ৱেবসাইত্তগী ফংবা খ্বাইদগী নৌবা দেতাগী মতুংইন্না, ৩০.০৯.২০২৫ ফাওবদা, এম.এস.এম.ই করোর ৬.৯০ না থবক করোর ৩০.১৬ ফংহনখ্রে (এম.এস.এম.ই অমনা মীওই ৪.৩৭ থবক পীরে)। চাংচৎ অসি য়েংলগা, থবক পীগনি হায়না পারিবা অসি করোর ১.১২ নি অমসুং শেনবা চহি ২০২৭-২৮ লোইরকপদা অনৌবা এম.এস.এম.ই বেনিফিসরি লাখ ২৫.৭৪ হাপচিনগনি হায়না পানরি।
নুঙগীৱারোল:
হকথেংননা শেন্থং পীবদা মীৎয়েং থমদুনা অমসুং মথং চহি ৫ দা হায়রিবা পোর্তফোলিও অদু চাউখৎলক্কনি হায়বগী থাজবা থমদুনা, স্মোল ইন্দষ্ট্রিস দিবলপমেন্ত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী বেলেন্স সিত শিংথাবা য়ানা ফগৎলক্কনি হায়বগী থাজবা থম্লি। মসিনা চপ মান্নবা থাক্ত কেপিতেল তু রিক্স-ৱেথ এসেতস রেসিও (সি আর এ আর) দা দরকার ওইবা কেপিতেল পীবা ঙমগনি। শেন্থং পীবা হেনগৎনবা পান্দমদা স্মোল ইন্দষ্ট্রিস দিবলপমেন্ত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা দিজিতেল অমসুং দিজিতেল-ইনবেল কোলেতরেল-ফ্রি ক্রেদিৎ প্রদকশিং শেমগৎলে অমসুং মসিগা লোয়ননা ষ্টার্দ-অপশিংদা শেন্থং পীরে, মসিনা কেপিতেল তু রিক্স-ৱেথ এসেতস রেসিও লৈনবা অহেনবা কেপিতেল পীগনি।
অফবা কেপিতেল তু রিক্স-ৱেথ এসেতস রেসিও অসি ক্রেদিৎ রেতিং ঙাকথোক্নবা মরুওইবা অমনি। অফবা কেপিতেল তু রিক্স-ৱেথ এসেতস রেসিও অমা থমদুনা অহেনবা সিয়ার কেপিতেল পীশিনবা অসিনা সিদবি কান্নবা ফংগনি। অহেনবা কেপিতেল পীশিনবা অসিনা সিদবিনা অতাবা রেতশিংদা শেন্থং পীদুনা এম.এস.এম.ইশিংদা শেন্থং পীবা হেনগৎহনগনি। তাঙ্কক ওইনা ইকুইতি পীবা অসিনা সিদবিনা কেপিতেল তু রিক্স-ৱেথ এসেতস রেসিও ১০.৫০% গী মথক্ত থম্বা ঙমগনি অমসুং মথং চহি অহুমদা পিল্লার ১ অমসুং পিল্লার ২ গী মখাদা ১৪.৫০% গী মথক্ত থম্বা ঙমগনি।